Wat zijn terrastegels?

Voor terrastegels zijn veel verschillende betekenissen. Wanneer een tegel nou eigenlijk een terrastegel is of een tuintegel, staat nergens helemaal helder beschreven. Maar over het algemeen wordt een terrastegel gezien als een luxere betontegel. In de basis zijn terrastegels vaak betontegels, maar dan met iets extra’s. Dit extra kan zijn dat de tegels geïmpregneerd zijn, of dat ze een coating hebben. Maar er zijn nog veel meer opties.

Afwerking

Terrastegels zijn er in vele soorten, maten en afwerkingen. Elke kleur, maat en afwerking heeft weer zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Een veel voorkomende afwerking is dat de tegels geïmpregneerd zijn. Dit houdt in dat er minder vuil en vocht in de deklaag van de tegel dringt. Maar een andere, steeds populairdere, afwerking, is een houtlook afwerking. Door deze afwerking, lijken tegels op echt hout. Dit kan een hele warme en huiselijke sfeer geven aan jouw terras.

Voordelen

Zoals al eerder vermeld zijn terrastegels eigenlijk luxere betontegels. Maar waarom zou je dan voor terrastegels kiezen als betontegels een stuk goedkoper zijn? Daarnaast gaan tegels gemaakt van beton niet zo lang mee als keramische terrastegels. Het voordeel van terrastegels ten opzichte van betontegels is de afwerking. Door bijvoorbeeld de geïmpregneerde afwerking, krijgen de tegels minder last van water schade en zullen ook minder snel breken door bijvoorbeeld vriezen. Ten opzichte van keramische tegels is het voordeel heel duidelijk; de prijs. Keramische tegels zijn aanzienlijk duurder dan terrastegels. Ondanks dat de keramische tegels een langere levensduur hebben, kan dit niet op tegen dat wat je bespaard bij het aanleggen van terrastegels.

Alles weten over terrastegels

Wil je nou nog meer weten over terrastegels? Neem dan eens een kijkje op de site van Sleiderink Bouwmaterialen. Zij hebben heel veel artikelen over terrastegels en de voordelen hiervan. Ook hebben zij een uitgebreid assortiment en productspecialisten in dienst die jou altijd kunnen helpen met jou vragen over terrastegels.