Waarom grind in bigbag?

Wil je graag een grote oppervlakte aanleggen met grind? Dan is grind in bigbag de oplossing voor jou. Een grote oprit of groot deel van je tuin aanleggen met grind kan veel tijd kosten. Je wilt niet weken of maanden bezig zijn met je oppervlakte met grind aanleggen. Met grind in bigbag kan je dit gemakkelijk en snel zelf doen. We vertellen je graag waarom je grind in bigbag moet gebruiken. En bereiden je graag voor op hoe jij het proces rondom het grind aanleggen zo makkelijk en soepel mogelijk kan laten verlopen en het gebruiken van grind in bigbag. 

Wat is een bigbag

Een bigbag is een zak waar grote soorten inhoud in kan. Het wordt vaak gebruikt voor grind, split, zand, andere grondstoffen of puin. Door de grootte van een bigbag wordt het vaak gebruikt voor grote projecten. Bigbags worden gemaakt van kunststof, wat goed hergebruikt kan worden. Als je een groot oppervlakte grind wilt aanleggen is een grind in bigbag kopen erg voordelig. 

Waarom grind in bigbag

Wanneer je een groot project voor in de tuin gepland hebt, heb je ook veel middelen hiervoor nodig. Of je nu een oprit gaat aanleggen met grind, een mooi wandelpad langs je huis of in de tuin gaat plaatsen of je tuin gaat verbouwen met grind. Je hebt hiervoor veel grind nodig. Je zit er niet op te wachten om vaak op en neer te moeten rijden om veel kleine zakken grind te moeten ophalen en naar huis te rijden. Hier is grind in bigbag ideaal voor. Een grote zak gevuld met grind wat geleverd wordt naar je huis. Dit zorgt ervoor dat je niet vaak op en neer hoeft te rijden en grote bigbags hebt staan in plaats van veel kleine zakken. 

Verschillende gewichten bigbag

Grind in bigbag is in vele verschillende gewichten verkrijgbaar. Voor elk soort project hebt je een verschillende gewicht in grind nodig. Dit zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om verschillende gewichten grind in bigbag te kopen. Van te voren kan je gemakkelijk berekenen hoeveel kilo grind je totaal nodig hebt. Je moet eerst de totaal oppervlakte berekenen: dit kun je doen door de lengte keer de breedte te doen. Zo heb je het totaal vierkante meter van de oppervlakte berekend. Voor de hoogte kan je uitgaan van totaal 5 tot 6 centimeter. Door het totaal keer elkaar te doen weet je hoeveel kubieke meter oppervlakte je hebt. 

Grind in bigbag is verkrijgbaar in verschillende gewichten. Afhankelijk van hoeveel je totaal nodig hebt heb je keuzes uit:

  • 500 kilo grind in bigbag
  • 750 kilo grind in bigbag
  • 1000 kilo grind in bigbag
  • 1500 kilo grind in bigbag

Voordelen grind in bigbag

Grind in bigbag heeft veel voordelen. Waarom moet je kiezen voor grind in bigbag en niet voor losgestort grind? Voor grote projecten waar het gaat om grote oppervlaktes is grind in bigbag erg handig en voordelig. Wanneer je een kleiner oppervlakte moet aanleggen met grind is het verstandig om te kiezen voor losgestort grind. Als je een groot oppervlakte wilt aanleggen zijn bigbags ideaal. We zetten graag de voordelen van grind in bigbag voor je op een rijtje.

  • Je bent goedkoper uit met een grote bigbag dan kleine losse zakken grind. 
  • Je hoeft minder te schouwen met kleine zakken grind
  • De grind in bigbag worden aan huis geleverd
  • Neemt minder ruimte in dan veel kleine zakken
  • Bigbags zijn recyclebaar en worden hergebruikt
  • Bigbag is ook bruikbaar voor puin, grondstoffen of andere materialen 

Grind in bigbag plaatsen

Het plaatsen van grind in bigbag gaat als volgt. Zodra je grind in bigbag besteld hebt wordt dit bij je thuis gebracht. Je kan je van te voren alvast voorbereiden zodat je gelijk aan de slag kan. Om dit voor te bereiden kan je het oppervlakte alvast vlak en strak maken met een rollen. Dit zorgt ervoor dat de bodem goed aangedrukt is en er geen hoogte verschil zit in het totale oppervlakte. Als je grind wilt aanleggen is het verstandig om een antiworteldoek te plaatsen over de bodem heen. Dit zorgt ervoor dat er geen onkruid door je grind heen groeit in de komende jaren. Hierover kan je splitplaten plaatsen. De splitplaten zorgen ervoor dat het grind op de plek blijft liggen. Wanneer je een grote oprit of wandelpad wilt aanleggen met grind is dit erg verstandig. Zodra je met de auto over het grind rijdt of wandelt over de paden behoudt je grip op het grind. Daarnaast zorgen de splitplaten ervoor dat het grind niet verspreid over de tijd. Zo hoef je niet eens in de tijd het grind terug te vegen maar blijft het goed op de plek liggen. Wanneer je dit gedaan hebt is het tijd voor het grind in bigbag. Je kan het grind op een paar manieren verdelen over de oppervlakte. Wanneer je al alles hebt voorbereid voordat de grind in bigbag aankomen kan je de grind in bigbag plaatsen op het oppervlakte. Hierna kan je de bigbag open snijden zodat het grind uit de bigbag valt. Zo verdeel je het grind over het totaal oppervlakte. Je kan ook met grote scheppen het grind verdelen over de oppervlaktes. 

Grind in bigbag is erg voordelig en gemakkelijk zelf te gebruiken. Bekijk goed van te voren hoe groot je totaal oppervlakte is en berekenen hoeveel totaal grind in bigbag je nodig hebt. Zo kan je gemakkelijk zelf aan de gang om grind aan te leggen.