Tuinmeubeltrends voor 2022

Ook al is het misschien nog geen zomer, het is verstandig om nu al na te denken over nieuwe tuinmeubels. Zoals ieder jaar, zijn er trends te zien in tuinmeubels en zo ook de tuinmeubeltrends 2022. Als jij toe bent aan nieuwe tuinmeubels, dan kun je alvast uitzoeken welke tuinmeubeltrends voor 2022 jou aanspreken. Er zijn verschillende tuinmeubeltrends te zien en daarom vind je altijd wel een trend die aan jouw eisen voldoet.

Duurzame tuinmeubels

Duurzaamheid staat al lange tijd centraal bij tuinmeubels en is ook één van de tuinmeubeltrends 2022. Duurzaamheid houdt juist in dat je niet zeer regelmatig nieuwe tuinmeubels aanschaft. Kenmerk van deze duurzame trend is dan ook de aanschaf van zeer hoge kwaliteit tuinmeubels. De kwaliteit moet dusdanig hoog zijn, dat je hier jarenlang plezier aan hebt. Bang dat je dan de tuinmeubeltrends voor de komende jaren misloopt? Duurzame tuinmeubels zullen ook de komende jaren een trend blijven.

Een ander kenmerk van duurzame tuinmeubels, is het gebruik van duurzame materialen. Denk aan houten tuinmeubels, waarbij natuurlijk materialen worden gebruikt. Ook aluminium is een duurzaam materiaal. Aluminium is roestvrij, onderhoudsvrij en gaat jarenlang mee. Bovendien is aluminium volledig te recyclen.

Het gebruik van subtiele kleuren

Bij duurzame tuinmeubels als één van de tuinmeubeltrends 2022, kunnen de tuinmeubels er enigszins strak en modern uitzien. Als jij juist een liefhebber bent van kleur en gezelligheid, dan is er nog een andere trend voor 2022. Dit is het gebruik van subtiele kleuren. Vooral pastelkleuren zijn erg populair om in de tuin te gebruiken. Deze kleuren kunnen terugkomen in de kleur van de tuinmeubelen, maar ook in de kussens.

Een knusse en gezellige sfeer creëer je ook door te letten op de vormgeving van jouw tuinmeubels. Ronde vormen horen helemaal bij de laatste tuinmeubeltrends voor 2022. Je zult zien dat deze vormen de hardheid van de moderne en strakke tuinmeubels verzachten.

Creëer een vakantiegevoel met hangstoelen en hangmatten

tuinmeubeltrends 2022

Als je al een tijdje niet op vakantie bent geweest, dan kun je ook een vakantiesfeer in jouw eigen tuin creëren. Een van de tuinmeubeltrends voor 2022, is het creëren van een Ibiza-gevoel door middel van hangstoelen en hangmatten. Je hebt met deze trend geen tuinstoelen meer nodig. Wel is het nodig dat je bomen in de tuin hebt staan, een afdak of dat je zelf een frame maakt waar je hangstoelen en hangmatten aan bevestigt.

Geniet van het comfort van een ligbed

Comfort en een vakantiegevoel zijn een belangrijk kenmerk van de tuinmeubeltrends 2022. Dit geldt ook voor de trend van een ligbed. Je kent deze ligbedden wel, die je vaak aan een zwembad ziet staan. Ook al heb jij geen zwembad in jouw tuin, dit houdt niet in dat je geen ligbed kunt plaatsen. Het voordeel van een ligbed, is dat je altijd op comfortabele wijze van de tuin geniet en dat je het idee hebt op vakantie te zijn.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten ligbedden te koop. Kies een ligbed van degelijke materialen en mooie kleuren, zodat je hier lang van geniet.