Tips om een tuinhek goed te schilderen

Als het straks weer mooi weer begint te worden, is je tuinhek wellicht aan een opfrisbeurt toe. Hier zijn onze beste tips om je op weg te helpen bij het schilderen daarvan.

Tip 1: Je omheining voorbereiden

Begin met het verwijderen van oude verf die mogelijk is afgebroken. We raden aan om een ​​hogedrukreiniger te gebruiken, omdat dit helpt om het kale hout onder de verf te onthullen. Voer vervolgens het nodige onderhoud aan het hek uit, zoals controleren of alle spijkers intact zijn en gebroken of verrotte panelen vervangen. Het kan natuurlijk ook dat een schuurmachine nodig is om de oude verf te verwijderen of het hek klaar te maken om geschilderd te worden.

Tip 2: Behoud je schutting

Bescherm de schutting met een houtverduurzamingsmiddel: de omheining staat bloot aan alle weersomstandigheden en heeft daarom bescherming nodig. Zorg ervoor dat je de omheining bedekt met een houtverduurzamingsmiddel, omdat dit helpt om de omheining te beschermen en te onderhouden, zodat deze langer meegaat.

Tip 3: Verf versus beits

Het schilderen van een hek is meestal minder duur, maar vereist regelmatig onderhoud, afhankelijk van de weersinvloeden. Terwijl beitsen, dat aanvankelijk duurder is, minder onderhoud vergt. De beits trekt beter in en brokkelt ook niet af zoals verf dat kan. De keuze is echter aan jou, beide werken goed, het hangt er maar net van af wat je voorkeur heeft wat betreft de uitstraling.

Tip 4: Je schutting verven

Verf je hek als het helemaal droog is om de beste resultaten te garanderen. Voordat je begint met schilderen, moet je er echter voor zorgen dat de schutting volledig droog is, dit geeft de beste resultaten. Je kunt een verfkwast of een verfspuitsysteem gebruiken, beide werken prima. Zorg ervoor dat je je hek twee verflagen geeft.

Lees ook: 3 Essentiële stappen om je tuin klaar te maken voor het voorjaar