Sfeervolle vlonders van hardhout.

Misschien wel de sleutel naar een sfeervol tuinontwerp: Een hardhouten terrasvlonder. U vindt een enorme collectie hardhout bij HOUTvakman.nl, uiteraard met een ruime collectie vlonderplanken & terrasplanken. Hier vertellen wij u graag wat meer over, ditmaal gaan we wat dieper in op vlonderplanken van het mooie & duurzame yellow balau bangkirai. Deze prachtige tropische hardhoutsoort combineert een levensduur van 20-25 jaar met een bijzondere lichte kleurtint; Duurzaam & sfeervol! 

Bankirai

Deze noemer omvat verschillende hardhout soorten die uit Zuidoost-Azië afkomstig zijn en is tevens de meest bekende en gebruikte hardhoutsoorten voor buiten. Het is een massieve, zeer sterke en veerkrachtige houtsoort, goed bestand tegen vocht en schimmel. De vraag naar bankirai is de afgelopen jaren binnen Europa hard gegroeid, waardoor er ok verschillende soorten op de markt zijn, die niet allemaal even kwalitatief & duurzaam zijn. Onze terrasplanken betreffen altijd yellow balau bangkirai, ook wel het ‘echte’ bankirai genoemd en is kwalitatief hoogwaardig. Zoals men op basis van de naam mag verwachten, is deze houtsoort wat geler en lichter van kleur, evenals een fijne structuur met op het zaagvlak een duidelijke “streeptekening”. Met een duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van 25 jaar of langer bent u verzekerd van een sterk, duurzaam & mooi terras!

Altijd een passende vlonderplank.

U vindt altijd een gerichte collectie bankirai bij HOUTvakman, maar er is meer mogelijk, zowel op het gebied van (hard)houtsoorten als op het gebied van terrasplankprofielen. Naast de traditionele gegroefde vlonderplanken wordt ook steeds vaker gebruikt gemaakt van “gladde vlonderdelen”, eventueel met blinde bevestiging middels B-fix bijvoorbeeld, voor een extra strak resultaat. Naast een duurzaam terras kiest u met (onbehandelde) vlonderplanken van hout ook voor een sfeervol, natuurlijk & luxe accent! Voor welke vlonderplank u ook gaat, bij HOUTvakman.nl bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit, scherpe prijzen, een zorgvuldige bewerking & een snelle levering!