Montage door GLASvakwerk.nl, dan moeten wij er wel bij kunnen!

Met de lichtkoepels (vlak) van GLASvakwerk.nl bent u verzekerd van een hoogwaardige & voordelige “lean and mean” lichtstraat voor niet geïsoleerde (buiten)toepassingen. Ideaal voor een overkapping aan huis bijvoorbeeld! Speelt u met de gedachte om een lichtkoepel overkapping van GLASvakwerk aan te schaffen, dan vertellen wij in diverse blog artikelen over belangrijke zaken voor een goede voorbereiding. Ditmaal vertellen we u graag wat meer over de vereisten op het gebied van toegankelijkheid. 

Toegankelijkheid (bij montage).

Voor het transport van de vrachtwagen naar de plek van verwerking (lees: de uitsparing in het dak) – beschikken wij over een smartlift (een klein kraantje) en een hoeflon c6 (mini hijskraan). Aan de hand van uw situatie selecteren wij de juiste variant.

1: Smartlift

De smartlift is ideaal wanneer we met de glasplaat – vanaf de vrachtwagen – direct tot onder de uitsparing in het dak kunnen komen. Hierbij is een minimale breedte van 90 cm als doorgang noodzakelijk en er moet voldoende draairuimte zijn. Houd rekening met een lengte van de smartlift van circa 2,5 meter lang. Het moet mogelijk zijn om met dit kraantje – en de complete lichtstraat (enkele ruit!) – dicht in de buurt van het dakgat te komen, bij voorkeur direct eronder.

2: Hoeflon C6

Met de Hoeflon C6 kunnen we een lichtstraat op het dak hijsen binnen een straal van 12 – 13 meter van de dakuitsparing. Hierbij is een minimale breedte van 90 cm & een hoogte van 220 cm als doorgang noodzakelijk (om binnen de 12-13 meter straal te komen. Ook moet er voldoende draairuimte zijn, houd rekening met een lengte van circa 2,5 meter lang. Het moet mogelijk zijn om met deze mini huiskraan en de complete lichtstraat (enkele ruit!) binnen de 12-13 meter straal te komen. Vervolgens kunnen we met de telescoop arm uw lichtstraat op het dak hijsen. Voorwaarde hierbij is wel dat we er geen obstakels zijn die hoger zijn dan 3 meter (een plat dak), oftewel het dak waarop de lichtstraat komt te liggen. We kunnen dus niet boven uw huis hijsen.