Een trampoline ingraven stappenplan

Veel mensen hebben een trampoline in de achtertuin staan. Wist je dat trampolinespringen een gezonde en leuke bezigheid is? Het ingraven van een trampoline zorgt ervoor dat de trampoline mooi weggewerkt is in je tuin. Daarnaast zorgt het ingraven van een trampoline voor een stukje veiligheid. Dit artikel geeft een trampoline ingraven stappenplan en trampoline ingraven tips om een trampoline in te graven!

Trampoline ingraven stappenplan:

Onderstaand schrijven geeft je de nodige trampoline ingraven tips. En een overzichtelijk stappenplan, zodat je weet hoe je het aan moet pakken.

  • Stap 1: Op welke plek wil je trampoline plaatsen? Het is een goed idee om als eerste stap te bepalen, waar de trampoline moet komen te staan. Een grote achtertuin is handig, omdat je alle ruimte hebt. Heb je een kleinere tuin? Ook dit is goed, want er is altijd wel een plekje te vinden voor een trampoline. Trampolines zijn in meerdere afmetingen verkrijgbaar en voor een kleinere tuin is een kleiner, rechthoekig formaat een aanrader. Hou rekening met een vrije ruimte rondom de trampoline van 1,5 meter, zodat veilig en zorgeloos springplezier ontstaat.
  • Stap 2: begin met meten. De tweede stap van een trampoline ingraven stappenplan bestaat uit het opmeten van de trampoline. De diameter bepaalt hoe breed en hoe diep het gat uiteindelijk gaat worden. Daarnaast is het goed om de handleiding die je bij de trampoline krijgt bij de hand te houden, zodat je de afmetingen nauwkeurig gebruikt. Hierbij kun je tevens van de buitenste omvang van de trampoline uitgaan en deze gebruiken als mal. Teken de plek waar de trampoline gaat komen af.
  • Stap 3: starten met graven. Is de afgetekende plek goed zichtbaar? Dat is mooi, want nu kun je verder met de graafwerkzaamheden. Het gat moet in de vorm van een kom zijn. Het diepste punt is hierbij in het midden te vinden en je werkt als het ware naar de randen toe. Wil je onkruid tegengaan? Maak gebruik van een worteldoek in het gat om onkruid te voorkomen.
  • Stap 4: monteer de trampoline. Vervolgens kan het monteren van het frame gaan beginnen. Controleer of je genoeg ruimte rondom hebt, zodat de trampoline goed geplaatst kan worden. Inground trampolines worden veelal geleverd met haken en pinnen. Flatground trampolines liggen strak in de grond en daardoor is verankering niet meer nodig. Nog een trampoline ingraven tips is het controleren of het frame waterpas staat. Pak de handleiding erbij om het springdoek te monteren. Het Springdoek kruislings spannen is een goed idee. Monteer de beschermrand, deze leg je vaak over de rand heen.
  • Stap 5: testen geblazen! De laatste stap van de trampoline ingraven stappenplan, bestaat uit het testen van de trampoline. Dit doe je alvorens kinderen gaan springen. Spring voorzichtig in het midden en controleer hierbij of het gat diep genoeg is gegraven. Daarna spring je steeds meer naar de randen toe en het is hierbij van belang dat de bodem niet geraakt wordt. Ten slotte voel je gedurende het springen of het frame en de gehele constructie stabiel staat. Hopelijk hebben bovenstaande trampoline ingraven tips geholpen om het gemakkelijk te maken.