Een handbediende of elektrische rolluik?

Twijfel je tussen een elektrische of handbediende rolluik? Beide rolluiken hebben hun voor- en nadelen. Vaak twijfelt iemand tussen deze twee rolluiken en wat het best voor zijn of haar situatie. Aan de ene kant is een handbediende rolluik een stuk goedkoper en met een bandopwinder haal je eenvoudig het rolluik omhoog en omlaag. Maar aan de andere kant is een elektrische rolluik veel simpeler en kun je alle rolluik met de druk op een knop omhoog of omlaag halen. Deze comfort is ideaal, maar is het ook de centen waard? Dat is een vraag die je aan jezelf moet stellen. Een rolluik motor is vaak al ca. €120,- meer, en dan moet je nog eens de afstandsbediening bestellen en zijn de montagekosten vaak ook duurder omdat het op de stroom moet worden aangesloten. Past een elektrische rolluik binnen jouw budget of wordt het toch een handbediend rolluik?

Elektrische rolluiken: Somfy buismotoren en bedieningen

De elektrische rolluiken worden vaak geleverd met een Somfy motor. Somfy is de marktleider wanneer het aankomt op motorisatie van zonwering. De motoren zijn van de allerbeste kwaliteit en hebben al tientallen jaren zichzelf bewezen als de beste keuze voor elektrische zonwering. De bedieningen van Somfy zonwering zijn uiteenlopend. Je kunt kiezen voor een standaard afstandsbediening tot maar liefst 16 kanalen (16 verschillende zonweringen die je op de afstandsbediening kunt aansluiten). Maar ook kun je kiezen voor een Somfy Connexxoon of een Somfy Tahoma Switch. Deze kastjes zorgen ervoor dat je jouw zonwering d.m.v. van een app op je smartphone kunt gaan bedienen. De mogelijkheden zijn oneindig met Somfy en zijn ze ook steeds aan het innoveren. Om de nieuwste modellen te bekijken, raden we je aan om de website van Somfy.nl te bezoeken. 

Handbediend rolluik met een bandopwinder

Een handbediend rolluik wordt vaak geleverd met een bandopwinder. Met een bandopwinder kun je eenvoudig door aan de band te trekken, de lamellen omhoog of omlaag halen. De bandopwinder is erg eenvoudig te monteren en is een goedkope oplossing voor als je een beperktere budget hebt. Bandopwinder wordt vaak geleverd met 5 meter band, maar voor de grotere rolluiken heb je ook 10 of zelfs 15 meter band.