5 tips voor zitcomfort op maat!

Een comfortabele fauteuil, trendy bank of design-stoel; je kan zo gek niet bedenken of je vindt zitmeubelen die passen bij jouw wensen. Niet zo vreemd, want we brengen nou eenmaal een groot deel van ons leven zittend door. Waar het ons interieur betreft, is het soms best lastig om door de verscheidenheid aan bomen het bos nog te zien. Met 5 simpele tips nemen wij je aan de hand.

1. Kies je zitplaats

Voordat je goed gaat kijken wat je echt mooi vindt, is het verstandig in kaart te brengen wat je nu eigenlijk zoekt. Zit je met familie of vrienden graag in de woonkamer met zijn allen op de bank, zoek dan een plek met veel zitplekken. Is (lichamelijk) tot rust komen na een lange dag werken of andere inspanning belangrijk, dan is een relaxfauteuil wellicht meer dan welkom. In veel gezinnen is de eettafel ook wel het episch centrum waar niet alleen wordt gegeten, maar ook spelletjes aan worden gespeeld of gesprekken worden gevoerd. In dat geval is een extra focus op eetkamerstoelen verstandig.

2. Stijlvol zitten

Omdat zitmeubelen een belangrijk deel van je meubilair beslaan, is de stijl die je kiest maatgevend voor de rest van je interieur. Of je nu gaat voor klassiek of modern … voor industrieel of landelijk; ga wel voor eenheid qua stijl. Meubels van verschillend pluimage zorgen voor een onrust in je interieur. 

3. Kies een eyecatcher

Eenheid creëren in je interieur betekent niet dat je meteen hopeloos de fout in gaat wanneer je een bepaald meubel kiest in een afwijkende stijl of kleur. Het is zelfs helemaal hip om zo’n echte eyecatcher toe te voegen aan je interieur. Daarmee maak je een statement en in een maatschappij waarin iedereen over alles wel een mening heeft, is zo’n interieurkeuze vaak prima op zijn plek!

4. Budgeteer doordacht

In navolging van punt 1 en 3 speelt geld natuurlijk ook een rol. Je kunt jouw centjes maar één keer uitgeven en daardoor moet je verstandig budgetteren. Een dure, luxe bank is heel mooi maar als je daardoor weinig geld overhoudt voor de andere zitmeubelen, is die keuze wellicht niet handig. Zoek een goed evenwicht, waarbij het vaak logisch is dat de meubels waaraan jij het meeste belang hecht ook het relatief grootste deel van het budget opslokken.

5. Ga voor extra comfort

Natuurlijk zal jouw keuze vlot vallen op meubels waarop of waarin je lekker zit … maar je kunt natuurlijk ook gaan voor extra comfort! De relaxfauteuil is om die reden enorm populair; je kan die op maat laten samenstellen en zelfs laten voorzien van elektrische snufjes als bedienbare hoofd- of voetensteun of verwarming. Waarom zou je jezelf die luxe ontnemen als je budget het toelaat?