5 x tips van een moeder; YouTube voor peuters
Kinderen

5 x Tips van een moeder: YouTube voor peuters

Sofie kijkt geregeld filmpjes op YouTube. Dat vind ik op zich prima, maar ik probeer haar wel naar kanalen met een educatief karakter te laten kijken. Alsof het dan minder erg is, zal ik maar zeggen. En ik geef het toe: ik zet YouTube ook af en toe in als het mij goed uitkomt.

Heb je ook weleens een animator nodig? Laat jij je kindje ook weleens filmpjes kijken als ontspanning? Vast wel! Daarom heb ik voor jou 5 x tips van een moeder: YouTube voor peuters…

Bibaboerderij

Bibaboerderij speelt zich af op een boerderij. Bart de Boer en Bibi de Boerin wonen daar samen met de Vivavogelverschrikker, de Didadiertjes, de Gigagroentes en de Fifafruitjes. In elke aflevering staat muziek centraal en wordt er een liedje gezongen. Spelenderwijs richt het programma zich op plezier maken, bewegen, gezondheid eten en sociale betrokkenheid.

De Bibaboerderij Liedjes – Zing mee! duren gemiddeld 2 minuten en de Bibaboerderij Afleveringen duren ongeveer een kwartier. Je kan een afspeellijst maken en dus meerdere afleveringen achter elkaar afspelen. De afleveringen zijn ook te zien bij Telekids Mini’s.

Juf Roos

Juf Roos is een kinderprogramma waarin elke aflevering een liedje centraal staat. Een liedje die ouders nog kennen uit hun kindertijd en die kinderen thuis of op de peuterspeelzaal of op het kinderdagverblijf zingen. In elke aflevering krijgt Juf Roos bezoek van haar buurjongen Gijs. Samen nemen ze de kinderen mee naar een fantasiewereld waar de liedjes tot leven komen.

Je kunt kijken naar:

  • Compilaties; van vijftien, dertig, vijfenveertig of vijftig minuten
  • Afleveringen; duren gemiddeld vijf minuten
  • Liedjes; duren gemiddeld twee minuten
  • Lesjes; duren ruim vier minuten
  • Gemaakte afspeellijsten.

Je kunt ook zelf afspeellijsten maken van de afleveringen. Tevens zijn de afleveringen te zien bij Telekids Mini’s.

Nijntje

Hier vind je leuke filmpjes van Nijntje en haar vriendjes. Elke woensdag om 12:00u wordt er een nieuw filmpje geüpload.

Je vindt er onder andere filmpjes van:

  • Nijntje en vriendjes
  • De originele serie
  • Spelletjes
  • Liedjes
  • Musicals

Er worden ook filmpjes uitgezonden via NPO Zappelin Kindertijd.

Als je het filmpje start wordt je doorgelinkt naar YouTube en krijgt deze melding: Deze video bevat content van Expoza. Deze partner heeft de weergave van deze video via deze website of app geblokkeerd. Klik op de link ‘bekijken op YouTube’ om het filmpje te zien.

Teletubbies

De Teletubbies zijn vier poppen die in en rond hun huis in een felgroen heuvellandschap allerlei eenvoudige en herkenbare avonturen beleven. Tinky Winky (paars), Dipsy (groen), Laa-Laa (geel) en Po (rood) zijn de welbekende karakters uit deze serie. Waar voorheen de afleveringen gemiddeld vijfentwintig minuten duurden, zijn de afleveringen sinds vorig jaar gehalveerd naar ongeveer twaalf minuten.

De afleveringen komen met een titel of een thema. Je kunt het kanaal doorzoeken op bijvoorbeeld ‘lente’ en de passende afleveringen vinden. Hier vind je de nieuwe afleveringen van twaalf minuten, maar ook de oudere afleveringen en zelfs compilaties van een halfuur, een uur of twee uur. De afleveringen worden ook uitgezonden bij NPO Zappelin.

Uki

Uki is een schattig geel wezentje en beleeft elke dag leuke avonturen met zijn vriendjes: Egel, Konijn, Schildpad, Eend en de Bloemen. Zon en Wolk houden daarbij steeds een oogje in het zeil. Spelenderwijs leren zij elkaar en de wereld om hen heen kennen. Uki nodigt peuters uit om samen met hen de wereld te ontdekken. Uki woont in een veilige omgeving, slaapt in een zonnebloem en de natuur is zijn speeltuin. In een mooie, heldere en kleurrijke wereld, zie je tijdens iedere aflevering een nieuwe dag uit Uki’s leven.

Dit is een Engels kanaal, maar er wordt niet gesproken en daarom ook geschikt voor Nederlandse peuters. De afleveringen zijn ook te zien bij Telekids Mini’s.

Dit waren mijn tips met educatieve YouTube kanalen voor peuters. Een goed alternatief voor andere (populaire) filmpjes en kanalen. Bovendien kun je de filmpjes op deze kanalen gratis kijken. Wat ik je aanraad is het abonneren op het kanaal, want dan hoef je ze niet te zoeken en komen ze in je rij van abonnementen. Als je dan ook de optie voor meldingen aanvinkt, word je op de hoogte gehouden als er een nieuw filmpje wordt geüpload. Dat gebeurt overigens niet bij al mijn tips.

Ken jij de Bibaboerderij al? Misschien Juf Roos of Nijntje? Anders de Teletubbies of Uki? Kijkt jouw peuter graag naar filmpjes op YouTube? Heb je nog aanvullende tips?

Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge