Winterjas voor je kind aan in de auto is gevaarlijk
Kinderen

Winterjas voor je kind aan in de auto is gevaarlijk

Het belooft komend weekend ineens weer heel koud te worden. We moeten onze winterjassen dus nog even aanhouden. In de auto doe ik bij de kinderen de winterjas altijd, áltijd uit. Een winterjas voor je kind aan in de auto is gevaarlijk. In een filmpje laat ik je zien waarom.

Winterjas voor je kind aan in de auto is gevaarlijk

Je zal er waarschijnlijk niet bij stil staan als jij je kind in zijn of haar winterjas in de auto laat stappen. Je zet ze in hun autostoel of ze kunnen zelf al in hun stoel klimmen. De autogordel klik je vast en trek je extra strak aan. Want dat vind je belangrijk, dat je kind stevig vast zit in zijn autostoel. Goed bezig, denk je. Of toch niet? Een winterjas voor je kind aan in de auto is gevaarlijk.

Lees ook: Hoe een gezellige dag eindigde in een toestand

Niets is wat het lijkt

Je denkt met het extra strak aantrekken van de gordel dat je kind stevig vast zit in zijn of haar autostoel. Misschien moppert je kind er zelfs over dat de gordel te strak zit. Maar niets is wat het lijkt, helaas. De dikke winterjas kan er namelijk voor zorgen dat je kind alsnog losjes in de stoel zit.

Lees ook: Het eerste jaar van de basisschool tag!

De feiten

Onderstaande video laat vanaf 0:20 seconden de schokkende feiten zien. Je ziet hoe een dummy pop, die goed vastgesnoerd lijkt te zijn, uit het stoeltje vliegt als de auto met 50 kilometer per uur ergens tegenaan rijdt.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 10; weer naar buiten

Hoe doe je het veilig?

Hoe kort de rit ook is of hoe een goede chauffeur je zelf ook denkt te zijn, trek de winterjas van je kinderen altijd uit. Trek vervolgens de gordels strak aan en dek je kind toe met de winterjas. Of beter nog: dek het toe met een dekentje. Alleen dan zit de autogordel stevig vast als je onverhoopt ergens tegenaan botst of als een ander tegen jouw auto aan botst. Voor je eigen veiligheid zou het trouwens ook beter zijn om je winterjas uit te trekken. Laat de verwarming in de auto zijn werk doen!

Wist jij dat het gevaarlijk is om een winterjas voor je kind aan te hebben in de auto?

Lieve groetjes van Cindy

Bron afbeelding
Bron video
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge