Wat zit er in de haarkoffer van mijn peuter?
Kinderen, Verzorgingsproducten

Wat zit er in de haarkoffer van mijn peuter?

Als je mijn blog volgt of me via social media volgt zie je geregeld een foto langskomen van mijn peuter Sofie. Sofie heeft mooi lang haar en daar maak ik graag iets leuks van. Om dat voor elkaar te krijgen gebruik ik diverse haarproducten en accessoires. Deze spullen bewaar ik handig bij elkaar. Wat zit er in de haarkoffer van mijn peuter?

Voorwaarde

Vooraf moet ik nog wel even het volgende kwijt. Om aan de slag te kunnen met het haar van Sofie moet ze wel in de mogelijkheid zijn om enigszins stil te zitten. Eigenlijk is dat wel een voorwaarde. Met het draaien van haar hoofd naar iets dat ze ziet of naar iemand die langsloopt is er geen beginnen aan.

Afleiding

Ik doe het haar van mijn peuter over het algemeen als ze aan tafel zit om te ontbijten. Dat is een goede afleiding. Dat ze vervolgens niet zo netjes boven haar bord kan eten, neem ik dan op de koop toe. Op een ander moment helpt het om haar met een filmpje op de tablet af te leiden.

Lees ook: 5 nieuwe lifehacks voor een drukke moeder met jonge kinderen

Plastic hobbykoffer

Als baby begon Sofie met een paar kleine klikklak knipjes, die ik makkelijk in een klein doosje in haar commode bewaarde. Na verloop van tijd en eigenlijk dus met het groeien van de haren, kwamen er steeds meer accessoires bij. Om Sofies babylokken enigszins in bedwang te kunnen houden, had ze in het begin alleen haarlotion. Deze kon ook prima op de plank van haar commode kwijt. Ook de haarproducten werden uitgebreid en al snel moest ik op zoek naar een alternatief om de diverse haarproducten en accessoires op te bergen. Deze vond ik in een plastic hobbykoffer.

Wat zit er in de haarkoffer van mijn peuter?

Wat zit er in de haarkoffer van mijn peuter?

In het uitklapgedeelte van links naar rechts en van boven naar onder…

Haarklemmetjes in drie kleuren, grote elastieken in diverse kleuren, baby elastiekjes met bloemetjes, transparante en roze rubberen elastiekjes, baby elastiekjes in blauwtinten en elastiekjes in roze tinten.

Klikklak knipjes en een alligator knipje met bloem in roze tinten, klikklak knipjes en alligator knipjes met bloem in wit en zilveren tinten, klikklak knipjes en alligator knipjes in blauwtinten, klikklak knipjes in paarstinten, verdeelklemmen, witte rubberen elastiekjes en baby elastiekjes in paarstinten.

Wat zit er in de haarkoffer van mijn peuter?

In de bak van links naar rechts…

Water in een sprayfles, anti-klit prinsessenspray, een borstel, parfumvrije gel, een kam en een topsy tail.

Nooit genoeg

Een meisje kan nooit genoeg accessoires hebben. Sofie begint al steeds meer haar voorkeur aan te geven wat ze met haar haren wil en welke accessoires ze in haar haren wil. Als ik aan het winkelen ben loop ik altijd even langs de haarproducten en accessoires om te kijken of er nog wat leuks voor haar te koop is.

Moeders van dochters met lange haren; wat gebruiken jullie voor haarproducten en accessoires?

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!
Affiliate links

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge