Wat mist de wereld als ik mijn verhaal niet opschrijf?
Persoonlijk

Wat mist de wereld als ik mijn verhaal niet opschrijf?

Ik zit hier aan een klein tafeltje, als op een Frans terras. Helaas ontbreekt het zonnetje en du vin, du pain en du bours… Nou ja, je kent het wel. Ik zit achter een beslagen raam na te denken over een belangrijke vraag die me eerder vandaag werd gesteld. Wat mist de wereld als ik mijn verhaal niet opschrijf?

Wat mist de wereld als ik mijn verhaal niet opschrijf?

Poeh, deze vraag had ik niet verwacht. ‘Wat mist de wereld als ik mijn verhaal niet opschrijf?’, is de vraag die Paula van Teksten voor Trainers eerder vandaag aan mij stelde. Mijn hersenen gingen gelijk aan de slag. Ze bleven werken, ze bleven nadenken. Op deze vraag kon ik zo één twee drie geen antwoord geven. Ik zou het nu echt niet weten. Misschien zou ik in de loop van de dag antwoord krijgen op deze vraag.

Kijk ook: [Plog] Zo ziet mijn ideale Moederdag eruit

Verbetering

Zoals ik al een paar keer om de zoveel maanden had gedaan, wilde ik vandaag ook weer naar een Web & Fundag. Deze wordt georganiseerd door Buro Staal in NON pop-up in De Lier. Ik schreef er al eerder over: even tijd voor mezelf om in een inspirerende omgeving, met twee live hulplijnen op de achtergrond, genieten van al het lekkers dat er wordt aangeboden, achter de schermen te werken aan Sleutel in de Tuin. Deze dag zou in het teken staan van bloggen en één en één is twee, daar wilde ik dus bij zijn. Alles voor de verbetering van mijn Persoonlijke Blog over Creatief Moederschap.

Lees ook: het favoriete boek van mijn kleuter tijdens de Annie M.G. Schmidt week 2018

Vastloper

Na een voorstelronde en uitleg over bloggen, moesten we in duo’s aan de slag met de vraag: wat mist de wereld als jij thuisblijft? Wat mist de wereld als jij je verhaal niet opschrijft? … En toen liep ik dus min of meer vast.

Lees ook: hoe kun je je kind trainen om goed en veilig met het verkeer om te gaan?

Wat mist de wereld als ik mijn verhaal niet opschrijf?

Wat mist de wereld als ik thuisblijf? Heel flauw gezegd, ik ben nog een paar maanden een bewuste thuisblijfmoeder. Dus of daar tot die tijd veel aan zal veranderen? Ik heb er mijn vraagtekens bij. Oké een andere formulering dan: ‘Wat mist de wereld als ik mijn verhaal niet opschrijf?’ Het eerste wat in mij opkwam was dat de wereld er waarschijnlijk niet zo veel aan zou missen -had ik al gezegd dat ik er een ster in ben om mezelf weg te cijferen? Toen ik er langer over nadacht en hulp kreeg van Nienke van Nienke Douma -nog bedankt!- met de vragen die zij mij stelde, kwam ik erachter dat ik het vooral zelf zou gaan missen als ik mijn verhaal niet op zou schrijven.

Wat zou jij missen?

Lieve groetjes van Cindy

Bron uitgelichte afbeelding
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Soek 24 november 2019 at 21:18

    Dat vind ik dan wel een hele goeie, ik zou er zelf niet eens opkomen en waarschijnlijk is het gewoon de belangrijkste reden die er is. En zelf roep ik dan zo hard dat ik het voor mijzelf doe terwijl ik dus niet eens op dat antwoord zou komen! Dank voor je inspiratie.

    Soek onlangs geplaatst…Nog even over mijn onbestemde gevoelMy Profile

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge