Waarom zijn mijn kinderen anoniem in beeld?
Kinderen, Persoonlijk, Wat ter tafel komt

Waarom zijn mijn kinderen anoniem in beeld?

Waarom zijn mijn kinderen anoniem in beeld? Als je me volgt via een of meerdere van mijn social mediakanalen is het je vast weleens opgevallen dat ik mijn kinderen afgeschermd in beeld breng. Waarom ik dat doe, lees je hier…

Waarom zijn mijn kinderen anoniem in beeld?

Om mijn lezers een kijkje te geven in mijn leven als moeder, deel ik elke maandag Foto’s in de Tuin. Op andere dagen deel ik via mijn social mediakanalen nog meer foto’s. Mijn kinderen zullen op die foto’s ook te zien zijn. Zij hebben er zelf niet voor gekozen om op mijn blogsite te komen en daarom zullen hun gezichten afgeschermd zijn. Als zij hier oud genoeg voor zijn, kunnen ze zelf de keuze maken of ze herkenbaar in beeld willen worden gebracht.

Volg je me al via: Instagram, Facebook of Twitter?

De meest natuurlijke manier

Ik ben al een tijd op zoek naar de meest natuurlijke manier om mijn kinderen anoniem of afgeschermd in beeld te brengen. De meeste foto’s die ik van Luuk en Sofie maak zijn minder dan en profil. Ik breng hen vooral vanaf de achterkant in beeld. Soms wordt een foto in het moment gemaakt, zoals deze geweldige schoolfoto. Ik wil zo’n foto dan graag met je delen, zonder dat mijn kinderen herkenbaar zijn.

Bewerkingsprogramma’s

Het fotobewerkingsprogramma dat ik nu gebruik op mijn laptop gebruik is Canva. Als ik Luuk en Sofie anoniem in beeld wil brengen, plaats ik een hartje over hun gezicht. Ik heb onlangs ontdekt dat ik op mijn smartphone in de Galerij foto’s kan bewerken in de kleur van dat wat je met ‘pen’ wil ‘bluren’. Toevallig ontdekte ik vandaag een app waarbij je een foto, of in dit geval twee gezichten, zoals van de ‘uitgelichte afbeelding’ kan bluren. Ik kan deze foto uit mijn Galerij bluren en dan gelijk op social media plaatsen. Het is nog altijd niet hetzelfde als kenbaar in beeld zijn. Of zoals professionals het doen. Maar het is wel de meest natuurlijke manier.

Lees ook: Help! Ik ben een digibeet!

Wat vind jij?

Nou ben ik wel nieuwsgierig naar wat jij vindt. Luuk en Sofie blijven sowieso anoniem en afgeschermd. Wat vind jij de meest prettige manier om hen anoniem te maken? Met het hartje? De ‘pen’? Of geblurd?

Ik ben benieuwd wat jij vind, zodat ik het kan verbeteren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge