Waarom ik zo geniet van (de dagen voor) Pasen
Moederschap, Persoonlijk

Waarom ik zo geniet van (de dagen voor) Pasen

Over een paar dagen is het Pasen, dat zal je niet zijn ontgaan. Ik geniet altijd zo van (de dagen voor) Pasen en ik zal je uitleggen waarom…

Aan het einde van het jaar is het altijd druk met allerlei feestdagen. Zo hebben wij in chronologische volgorde Sinterklaas, Kerst, Oud en Nieuw, Jeroens verjaardag, Luuks verjaardag en als toetje Valentijnsdag. Dagen waar we in meer of mindere mate bij stil staan, maar dagen die wel sfeergevoelig en zelfs sfeerbepalend kunnen zijn.

Het huis opleuken

Ik houd ervan om de boel op te leuken. Op te leuken met versiering, knutsels, muziek en lekker eten. Voor SinterKerstenNieuw is dat totaal niet moeilijk. We hebben van alles in huis om het huis op te leuken met versiering en anders is er altijd nog een goed excuus om te shoppen. Met het knutselen zit het ook wel goed. Ik merk overigens dat ik thuis met Luuk en Sofie steeds minder hoef te knutselen, want op de peuterspeelzaal en op school knutselen ze er ook flink op los. Dat neemt niet weg dat ze het met momenten ook graag met mama doen.

‘Sinterklaas kapoentje’, ‘o dennenboom’ en ‘happy new year’ worden hier gepast en ongepast gezonden, met of zonder toon houden en rond de verjaardagen trekken we ons liedjes register ook open. En het eten, het eten, het vele eten… Heerlijk!

Gat

Nou goed, als we nog zin hebben -als je eenmaal verkering hebt gaat de schwung van de noodzaak er toch een beetje af- kunnen we er zelfs wat leuks van maken met Valentijnsdag. Maar dan…

Dan val ik dus in een soort gat! Cold Turkey! Tussen Valentijnsdag en Pasen is er niets!

De lente komt eraan!

Het weer is twijfelachtig koud en regenachtig. De dagen zijn kort en humeurig. Natuurlijk is het leven een feestje en moet je zelf de slingers ophangen, maar dat kost me dan wel wat moeite. Tot het moment dat de eerste voorjaarsbloeiers tevoorschijn komen. De eerste knoppen aan de bomen en struiken komen. De lente komt eraan!

En in de lente gaat alles weer kriebelen! Bij sommigen helaas door hooikoorts letterlijk. Gelukkig -knock on wood- hebben Luuk, Sofie en ik (Jeroen helaas wel) daar geen last van en kunnen wij ons vrolijk laten kriebelen. Door de voorzichtige eerste zonnestralen en door de temperatuur die wat hoger is. We gaan weer naar buiten, kijken wat er groeit en bloeit. Er komt weer leven in de buurt, kinderen spelen weer buiten. De deur kan soms weer open om een frisse voorjaarswind door het huis te laten waaien.

Zodra het lente is, worden de dagen weer langer. Het is langer licht en iedereen heeft meer energie. Meer energie, meer zin en een beter humeur. We leven toe naar wat er komen gaat.

Ik ga los

Het is de Pasen die er als eerste aan gaat komen. Pasen met al zijn leuke versieringen, knutsels, muziek en lekker eten. Ik sta stil bij de dagen voor Pasen en ga helemaal los. Los met de versieringen in huis:

Waarom ik zo geniet van (de dagen voor) Pasen

Met knutselen:

Waarom ik zo geniet van (de dagen voor) Pasen

Oké en dit jaar na 1 april -geen grapje- met lekker eten:

En over lekker eten gesproken, morgenochtend deel ik [Recept] 10 x lekker voor op je matse.

Vrolijk Pasen!

Ik kook nog een paar eieren, zoek nog een paar chocoladekuikens en kijk vanavond naar The Passion. Wat doe jij tijdens de dagen voor Pasen?
Laat het me bij de reacties weten!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge