Waardoor hadden wij autopech in Groningen?
Lifestyle

Waardoor hadden wij autopech in Groningen?

Het tweede weekend van februari gingen mijn hubster en ik -zonder kinderen- een weekendje weg. We gingen naar Groningen en hebben daar heerlijk (van) genoten. We hadden echter ook problemen met onze gloednieuwe auto -het zal niet zo zijn. Waardoor hadden wij autopech in Groningen?

Waardoor hadden wij autopech in Groningen?

Misschien heb je heb je het in de Plog over Groningen al gezien. Wij hadden problemen met onze gloednieuwe auto. We hadden de auto nog geen drie weken en er stond nog geen 1000km op de teller. Met de rit naar Groningen waren de meeste kilometers gemaakt. Wat maakte dat zaterdagochtend alle lichtjes in het dashboard gingen branden? Dat we een werkplaats op moesten zoeken? Waardoor hadden wij autopech in Groningen?

Kijk ook: plog; weekendje in Groningen

Contact opnemen met de garage

Je moet weten dat we met onze vorige auto de laatste maanden regelmatig pech hadden. Ook iets met storingsmeldingen van de oliesensor en elke keer moesten we weer contact opnemen met de garage. Zelfs tijdens onze vakantie in Frankrijk met twee jonge kinderen achter in de auto. We werden er dus niet vrolijk van toen we op deze zaterdagochtend weer allerlei storingen zagen verschijnen. Er zat niets anders op dan wederom en gelijk contact op te nemen.

Afspraak maken met de werkplaats

Telefonisch werden er allerlei controles doorgenomen om tot de conclusie te komen dat we gewoon met de auto konden rijden. We moesten wel zo snel mogelijk een afspraak maken met de werkplaats. Dat deden we maandagochtend en op woensdag kon mijn hubster de auto brengen. Toen hij had opgehangen keek mijn hubster mijn vol verbazing aan. Degene die hij aan de telefoon had gesproken had een vermoeden naar de reden van het probleem.

Lees ook: de leukste grap van 1 april

De reden van het probleem

De persoon van de werkplaats die mijn hubster had gesproken had het vermoeden dat een diertje de reden van het probleem was. Dit was volgens hem het werk van een steenmarter. Een steenmarter, komen die in Nederland voor dan? We dachten -heel fout misschien- in eerste instantie dat de werkplaats zichzelf en de problemen zo snel na de levering van een splinternieuwe auto probeerden in te dekken door dit te zeggen. We werden wel nieuwsgierig en na een rondje Googlen konden we er eigenlijk alleen maar om lachen…

De steenmarter

Waardoor hadden wij autopech in Groningen?
Ik kende dit diertje van naam en dit ogenschijnlijk prachtige beestje blijkt dus in Nederland voor te komen. De oostelijke helft van Nederland, dat dan weer wel. En in Groningen zijn ze erg actief. De steenmarter, of stadsmarter, is een roofdier uit de marterfamilie. Net als hermelijnen, wezels, bunzingen, fretten, dassen, otters en nertsen. Marters hebben een lang lichaam met korte poten, het zijn vleeseters -wat deed hij dan in onze auto? Ze kunnen goed klimmen en passen zich makkelijk aan aan verschillende omstandigheden.

Visolie in de kabels

De steenmarter is een roofdier en houdt wel van een visje. Alle auto’s met visolie in de kabels lopen risico, het is echter niet bekend of bepaalde merken meer of minder gevoelig zijn. Blijkbaar heeft onze auto dus visolie in de kabels. De grootte van de schade die steenmarters kunnen veroorzaken hangt logischerwijs af van het specifieke gedrag van de steenmarter en hoeveel trek hij heeft. Dat had ik echt nooit kunnen bedenken!

Heb jij wel eens een steenmarter in of om de auto gehad?

Lieve groetjes van Cindy

Bron afbeelding 2 en 3
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge