Waar komt de naam Sleutel in de Tuin vandaan?
Persoonlijk, Wat ter tafel komt

Waar komt de naam van mijn blog vandaan?

Het wordt me geregeld gevraagd: waar komt de naam van mijn blog vandaan? Hier leg ik uit waar Sleutel in de Tuin zijn oorsprong vindt en wat het betekent. Lees je mee?

Zoeken naar een naam

Zie het zoeken naar de naam voor mijn blog, als het zoeken naar een naam voor je kindje. De naam moet passen, kloppen en ‘lekkerbekken’. De naam moet goed voelen. Net als het zoeken naar een naam voor je kindje, viel dat voor mijn blog niet mee. Voordat ik voor Sleutel in de Tuin koos, heb ik heel wat teleurstellingen moeten verwerken -geen zorgen, ze duurden nooit lang, omdat de naam al vergeven bleek. Veel hersenspinsels, zoek- en check-uren op Google, nachtelijk wakker liggen en glazen wijn zijn eraan vooraf gegaan tot Sleutel in de Tuin werd geboren.

Waar komt de naam van mijn blog vandaan?

Ik ben een geboren en getogen Leidse. Leiden heeft als bijnaam Sleutelstad. Daar vindt de Sleutel zijn oorsprong. Voor de liefde verhuisde ik in 2010 naar het Westland. Het Westland is een gemeente dat vooral bekent staat om zijn tuinbouw. Daar vindt de Tuin zijn oorsprong. Ik ben als een Sleutel in de Tuin. Eigenlijk heel logisch!

Sleutel in de Tuin

Een Sleutel in de Tuin is als een speld in een hooiberg. We zijn allemaal op zoek naar die ene manier die werkt in de opvoeding van onze kinderen. Je kan lang zoeken, want een manier is er niet. Het is zoeken naar een speld in een hooiberg. We doen allemaal maar wat! Het ene moment denk je dat je die speld, die Sleutel hebt en het andere moment ben je hem weer kwijt of past hij niet. Ik wissel graag dagelijks van gedachten met mijn lezers over van alles en niets in mijn zoektocht naar Sleutels. Voor een herkenbare lach of traan. Of niet.

Sleutels

Sleutel in de Tuin is mijn Persoonlijke Blog over Creatief Moederschap. Creatief bezig te zijn vind ik leuk, maar het moet vooral niet te moeilijk zijn. Ik knutsel graag met de kinderen, net als koken en bakken. Ik bedenk zelf een knutsel of een recept en struin graag Pinterest af voor inspiratie. Als er weer eens een geslaagd knutselproject of een in de smaak gevallen recept de revue passeert, dan deel ik die Sleutel graag met mijn lezers.

Daarnaast heb ik het druk genoeg met mijn jonge kinderen. Ik gebruik om die reden graag manieren om het leven van alledag een beetje makkelijker te maken. Ik bedenk of kom lifehacks tegen en deel deze als Sleutels met mijn lezers om ook hun dag een beetje makkelijker te maken.

Spreekwoordelijke Sleutel in de Tuin

Sleutel in de Tuin kun je zien als een spreekwoordelijke Sleutel die in de Tuin ligt. Ik geef je een Sleutel om een kijkje te geven in mijn Tuin, in mijn leven als moeder van een kleuter en peuter. Wees welkom en pak die Sleutel!

Tuin

Ik geniet van onze Tuin en alles wat daar groeit (behalve spinnen) en bloeit. Ik ben graag in de Tuin en daarbuiten. Wandelen, achter de kinderen aan rennen (nee, niet altijd voor de gezelligheid) of (samen) fietsen. Naar het bos of naar het strand. Om te ontspannen, mijn hoofd te luchten of om mijn kinderen uit te laten razen. Ik vind het heerlijk, in de Tuin.

Hier komt de naam van mijn blog dus vandaan en dit is de betekenis… Ik ben benieuwd wat je van de naam en betekenis vind en lees graag je reactie in de comments.

Dank je wel voor het lezen en hopelijk tot de volgende keer.

Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge