DIY, Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Plog: Foto’s in de Tuin week 9; voorjaarsvakantie

Helleu! Welkom bij weer een nieuwe Plog: Foto’s in de Tuin week 9. Afgelopen week stond in het teken van de voorjaarsvakantie.

Vorige week hoopte ik dat er tussen mijn kleuter en peuter enige pais en vree zou heersen en dat we veel naar buiten zouden kunnen. Kijk je mee of dat is gelukt?

Maandag


Maandag hadden Luuk en Sofie een soort van uitgeslapen. Ik was er vroeg uit en had mijn koffie al op. Terwijl ik op zolder met de was bezig was, speelden Luuk en Sofie in hun pyjama’s een verdieping lager. Hier was Luuk eíndelijk aangekleed en vroeg hij of ik een foto van hem met zijn grote vriend kleine beer wilde maken.


Terwijl wij nog aan het ontbijt zaten kwam een vriendin langs met een stapel oude tijdschriften. Heerlijk voor in de vakantie om lekker door te bladeren. Nobel streven in elk geval!


Dit was het weerbeeld heel de dag, regen. Eén natte bende buiten! Lekkere voorjaarsvakantie zo, not! Goed, het vakantieprogramma moest door het animatieteam (lees: mama) wederom worden aangepast.


Luuk besloot ’s morgens met de Duplo en de Hubelino te gaan spelen. Zo leuk om te zien hoe hij ‘groeit’ met bouwen.


Het plan (A) om naar het bos te gaan, viel door de regen in het water. Plan B, om deze ochtend thuis te blijven en binnen te spelen werd enigszins negatief beïnvloedt door de o zo gezellige sfeer tussen de kleuter en peuter! Daarom niet naar het bos, maar naar het tuincentrum (plan C).

Noem het afleiding, bezigheidstherapie of uit pure noodzaak, maar ik had ineens twee nieuwe plantjes nodig voor in de keuken.

Luuk en Sofie houden hier hun toevallige buit van het shoppen omhoog. Een zakje tuinkers-zaadjes en handschoenen-om-in-de-tuin-te-klussen, zoals Sofie ze noemt.


Na de middagslaap van Sofie werd er geknutseld. Dat doet het toch altijd wel goed hier. Gelukkig! Om de beurt gingen ze kleuren en kleien. Wonderbaarlijk genoeg ging dat goed, want ja, maar één Play-Doh Pretfabriek kan reden zijn voor heftige toestanden.

Dinsdag

Dinsdagochtend gingen we bij een vriendin en haar twee dochtertjes op visite. Daar heb ik geen foto’s gemaakt.


Eenmaal thuis ging Luuk na de lunch en terwijl Sofie op bed lag, verder waar hij ’s morgens op visite was gebleven. Knutselen! Maar dan nu lekker experimenteren met verf. Hij maakte allerlei restaurants en hier zie je een van de laatste. Een restaurant, dat zie je gelijk, of niet?!


Toen Sofie uit bed was en we wat hadden gedronken gingen we de keuken in. Hier maakten Luuk en Sofie samen kruidcake. Lekker makkelijk! Mix in een kom, water erbij, roeren en storten maar. Reuze trots was ik op mijn kokkies, want ze konden, met mijn hulp dat wel, afspraken maken over om de beurt de cake te maken. Zonder ruzie te maken!


Kijk maar! Zelfs de pollepel kon gezamenlijk worden afgelikt. Ja, die moet worden afgelikt als je een cake hebt gebakken!


Terwijl de cake in de oven stond gingen wij een blokje om, want het was zowaar even droog. Hier staat volgens Luuk het stoplicht op rood en moesten we heul lang wachten. Hebben jullie dat ook? Stoplichten op een woonerf?!

Woensdag


Woensdagochtend gingen we op visite bij een andere vriendin, want het animatieteam had het vakantieprogramma goed gevuld. Is het versgebakken brood? Nee, het is de kruidcake die we gisteren hadden gemaakt. Om hem te proeven hadden we ’s avonds als toetje allemaal een plakje genomen met een beetje slagroom.

Gewoon, omdat het vakantie is. De laatste dag van de maand was. Of, omdat het dinsdag was.

Hij was in elk geval goed gekeurd en we namen hem deze ochtend mee op visite voor bij de koffie. Luuk had één van zijn restaurants bij de cake gelegd, want deze moest mee. Volgens Luuk was dit een heel vol restaurant.


Ik vind het zo grappig om te zien hoe Luuk anders speelt met jongens dan met meisjes. Niet te missen, hier zijn ze brandweerman Sam. Natuurlijk, want die is stoer! Ze vergelijken zichzelf met elkaar, maken grapjes die niemand snapt en doen ook bravoure tegen elkaar, zonder ruzie te krijgen.


De bende van ellende van deze dag bij elkaar; mijn peuter, een wannabee-kleuter, mijn kleuter en een bijna-dreumes.

Je begrijpt; de koffie was steeds koud en van bijkletsen is weinig terecht gekomen.

Lekker stel bij elkaar! De volgende keer is het weer bij ons!


De tijd vloog voorbij en werden we uitgenodigd om te blijven lunchen. Leuk! Gezellig! Doen! We waren daardoor zo laat thuis, dat ik besloot om Sofie op te houden. Ik zette ze met wat drinken en een bakje fruit voor een dvd en dacht even, heel even maar, naar de wc te kunnen…


Dat had ik natuurlijk nóóit moeten doen!! Sofie vond het nodig om haar prinsessenbeker te demonteren en de limonade over de grond te gooien.

Natuurijk! Waarom niet?! Mama, heeft toch niets beters te doen!

Luuk voelde de bui al hangen en deed een verwoede poging om de limonade op te ruimen en spoorde Sofie aan dit samen te doen, want dan zouden ze sneller klaar zijn en hoefde mama niet boos te worden. De poging mislukte en toen ik op mijn knieën aan het dweilen was, zag ik dat het limonade spoor zich steeds verder onder de bank door trok. Zucht!

Donderdag


Op donderdag haalde ik samen met Luuk en Sofie de weekboodschappen. Hier is Luuk eieren aan het rapen 2.0.


Afgelopen maandag kwam een vriendin langs om tijdschriften te brengen. Haar dochtertje was ook mee en had een vriendenboekje meegenomen met het verzoek aan Luuk om erin te schrijven. Zijn naam schreef hij er zelf in en de rest schreef ik natuurlijk. Ik heb hem alle vragen gesteld, hier en daar uitleg van de vraag gegeven, maar alle antwoorden kwamen van hem zelf.

Zo kwam ik erachter dat Luuk later graag klusser wil worden.

Nee, niet zoals papa, wat een soort van voor de hand lag, maar net als Thomas van Klus-tv (zo noemen wij ‘Eigen Huis en Tuin’ – RTL4). Lachen! Hier stoppen we het vriendenboekje terug in de brievenbus.


En fietsen we door naar de eendjes om ze een boterham te voeren (en zelf op te eten; niet doen Sofie!).


Als we weer naar huis fietsen zien we de zon achter de huizen zakken.

Vrijdag


Vrijdagochtend gaan we op visite bij opa en oma in Leiden. Sofie krijgt een Frozen geschenkset en is helemaal heppie de peppie. Ze vindt het fantastisch, mijn kleine tuttenbel. Net als mama blijft ze ‘lippentift’ op doen.

Als we na de lunch naar huis rijden, vallen Luuk en Sofie allebei in slaap. Dat gebeurt eigenlijk altijd! Sofie laat haar geschenkset niet los.


Van slapend in de auto naar slapend overleggen in bed is, helaas, geen sprake en gaat Sofie weer verder met tutten. Geweldig!

Luuk en Sofie vragen -voor het eerst- of ze Anna en Elsa (lees: Frozen) mogen zien. Ik spaar Disney-Classics, maar deze dvd heb ik nog niet. Na een zoektocht op Netflix, ga ik overstag en besluit ik de dvd te kopen. Na een hoop vervelende toestanden die maandag weer verder gaan kunnen ze, uiteindelijk een kwartiertje, Frozen kijken totdat het bedtijd is. Ze zijn er weg van! Niet doorvertellen: ik ook!

Zaterdag


Het eerste wat Sofie zaterdagochtend vraagt is of ze Anna en Elsa mag kijken.

Het is echt zover… Frozen-fever heeft toegeslagen!

Aan het einde van de middag rijden we gevier naar Leiden, naar (andere) opa en oma. Opa wordt bijna 70 jaar en oma wordt op dezelfde dag 62 jaar en daarom vieren ze hun verjaardag met een etentje voor zestien personen. Gezellig!

Luuk en Sofie beginnen het diner met appeltaart, slagroom én appelmoes. Over smaak valt niet te twisten!

Zondag


Deze ochtend was ik al vroeg wakker en ondanks dat ik er altijd erg naar uitkijk, weet ik uit ervaring dat ik het beter niet kan doen. Uitslapen, of een poging daartoe doen. Ik word er alleen maar suf van en riskeer er hoofdpijn mee.

En zo kwam het dat ik om 08:00u al beneden ‘Wie is… De Mol?’ zat terug te kijken. Met koffie, dat dan weer wel!

Ben jij ook een molloot? Eerder tweette ik dit en vanaf dat moment ben ik Jochem gaan zien als de mol. Deze foto maakte ik aan het begin van de aflevering en ging Diederik eruit. Nou moet ik een hele week wachten tot de finale. Zin in!


Net voordat het weer de rest van de dag ging regenen, maakte ik deze foto van het voorjaar in onze tuin. De lente komt!

Met de krokussen zijn we aan het einde gekomen van deze Plog: Foto’s in de Tuin en is week 9 alweer voorbij.

Week 10 zal in het teken staan van het weer naar school gaan na de vakantie. Er is luizencontrole (er is overal een eerste keer voor) en er is juffendag. De schoolfotograaf komt voor de broertjes en zusjes foto (wederom: er is overal een eerste keer voor), er is techniekmiddag en ons buurjongetje gaat een keer mee om Luuk uit school te halen.

Daarnaast is het een week met veel verjaardagen; wat is dat toch in maart?! En natuurlijk hoop ik weer wat meer tijd te hebben voor Sleutel in de Tuin.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en om een kijkje te nemen in mijn leven.
Laat het me weten bij de reacties!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge