What's in my bag: vluchttas met 6 zomeressentials
Lifestyle

What’s in my bag: vluchttas met 6 zomeressentials

Het grootste deel van Nederland heeft nog vakantie, maar onze zomervakantie zit er al weer op. Helaas of eindelijk, dat laat ik even in het midden. Net als de vraag of het nou echt een zómervakantie is geweest. Het weer was natuurlijk niet echt om over naar huis te schrijven. Daar waar het weer technisch te doen was, ging ik er graag met de kinderen op uit. Ik had op een gegeven moment een soort vluchttas klaar staan om weg te kunnen zodra de zon scheen, of gewoon, als het droog was. In die vluchttas had ik 6 zomer essentials zitten. En deze deel ik graag met jou. Misschien heb je er wat aan tijdens die laatste weken vakantie en je weet immers nooit, misschien krijgen we wel een geweldige nazomer.

Koeltas als vluchttas

Helaas sneuvelde die van ons dit jaar op weg naar Frankrijk. Ik treurde er niet lang om, want ik had daarmee een goed excuus om bij de plaatselijke hypermarché te shoppen voor een nieuwe. Zo’n koeltas vind ik echt ideaal. Sterker nog, ik gebruik hem als vluchttas en hierin heb ik de 6 zomer essentials standaard zitten. In Frankrijk kocht ik er een in de vorm van een shopper, net een slag groter als die we hadden. Als je me er volgepropt mee ziet lopen, zie je aan de buitenkant niet eens dat het een koeltas is. Een enkele keer heb ik hem leeg gekieperd. Dat was toen ik onze weekboodschappen ging doen, terwijl het heel warm was -ja, dat is echt een paar keer zo geweest. Met de koeltas kon ik vriezer- en koelkastspul gekoeld naar huis krijgen. Hij staat bij ons in de kast en voor het grijpen. Ideaal!

#1 Talkpoeder

Talkpoeder blijkt een geweldig goedje om zand van plakkerige lichamen te verwijderen. Mijn kinderen vinden het gewéldig om zich in het zand te baden. Letterlijk hè, ze baden in het zand als ze de kans krijgen. Vaak zitten ze helemaal onder. Op zich geen probleem, want in bad of onder de douche zijn ze na een flinke wasbeurt weer schoon. Dingetje is dat het zand vaak moeizaam van armen, benen, gezicht -noem een lichaamsdeel en er zit zand op- afgaat, maar dat het vervolgens wel weer heel makkelijk op plekken in mijn auto en in huis loslaat. Dat vind ik dus minder, omdat ik er dan vervolgens extra lang van mag genieten. Daar ben ik niet zo van!

Beware of the ‘witte waas’

Doe een beetje talkpoeder op je hand en was het zand als het ware weg. Beware of the ‘witte waas’ die erachter kan blijven als je te veel talkpoeder hebt gebruikt. Naast dat het op de grond een bende kan worden, slaan die gezonde kindersnuitjes ook wit uit als je teveel hebt gebruikt. Dat kan wat ziekelijk overkomen voor andere mensen. Maar goed, ook jij kunt nu met een gerust hart naar het stand, de speeltuin of je kinderen in de zandbak in de tuin laten spelen, zonder dat vervolgens alles onder zit. Ik ben er blij mee!

#2 Vochtige doekjes

Mijn kleuter en peuter zijn allebei uit de luiers, dus gebruiken wij al een tijd geen billendoekjes meer. Toen ik ze op een gegeven moment niet meer in huis had, kwam ik er pas achter dat ik die handige doekjes voor veel meer zaken gebruikte dan billen vegen. Ook voor vieze monden, handen, verse vlekken op kleding en bijvoorbeeld meubels zijn ze ideaal. En niet alleen dus voor je kinderen, maar ook voor jezelf. Het duurde niet lang, of ik had weer vochtige doekjes in huis.

Die met het klepje

Er zijn verschillende varianten vochtige doekjes. In mijn tas heb ik standaard zo’n miniverpakking zitten met 20 doekjes. In de auto heb ik die ook liggen. Gewoon, handig voor je weet maar nooit. Voor thuis heb ik heb ik een pak vochtige doekjes met zo’n klepje. Niets is zo vervelend als een plakker die het niet meer doet, waardoor het pakje niet meer goed dichtgaat en de doekjes uitdrogen. Of erger, dat er zand op de plakker komt en er dus ook zand op de vochtige doekjes komt. Tenzij je tijdens het schoonpoetsen je kinderen graag scrubt, ga dan voor de vochtige doekjes met het klepje. Volgens mij maakt het niet uit welke variant vochtige doekjes gebruikt, voor het gezicht en de handen of voor de billen, alles ruikt fris en heul erg fruitig.

#3 Mini flesje limonade

Net als vorig jaar hadden we er ook dit keer een mee tijdens het onze vakantie. En ook in de vluchttas om er op uit te gaan heb ik er standaard eentje zitten. Een mini flesje limonade. Ik heb altijd water bij me. Een grote fles of een kleiner flesje. Ook voor de kinderen. Makkelijk om van tevoren in de koelkast te leggen of zelfs te bevriezen en als koelelement te gebruiken. Ze zijn makkelijk na te vullen en er is niets beters dan op warme dagen de dorst te lessen met water. Maar op een gegeven moment word je de smaak van water een keer zat. Lekker is dan om het water te lengen met een klein beetje limonade. Zo’n mini flesje limonade neemt maar weinig ruimte in. Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker en in de supermarkt zijn er ondertussen al veel smaken te vinden. Let er wel op dat dit sterk geconcentreerd is. Je hebt echt maar een klein beetje limonade nodig voor de smaak. Zeker als je heel de dag al aan het water zit.

#4 Bugs & Bites

Het klinkt bijna als een zomers terras waar je terecht kan voor heerlijke drankjes en hapjes. Niets is minder waar! Zomer betekent insecten. Insecten op allerlei plekken. Leuke insecten -zijn die er? en minder leuke insecten. Een tijd geleden vond ik een ‘first aid’ kit, zoals ze het noemen. Bugs & Bites, heet de kit, maar er zijn veel meer varianten van de ‘first aid’ kit. Voor weinig geld heb je alle essentials voor eerste hulp bij insecten in een doosje, die je weer makkelijk in de vluchttas gooit. Nieuwsgierig als mijn kinderen zijn, willen ze zich nog wel eens met de minder leuke beestjes bemoeien. Natuurlijk vertel ik ze over de gedragscodes naar bepaalde beestjes toe, zonder ze er bang voor te willen maken. Stel dat het nou toch een keer misgaat, dan heb ik snel iets voorhanden om irritatie te verminderen of pijn te verzachten. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat Franse wespen pijnlijk prikken als je aan het zwemmen bent.

#5 Siliconen SOS-naambandje

Vanaf het moment dat mijn kinderen kunnen lopen hebben ze een siliconen SOS-naambandje om hun pols als we de deur uit gaan. Een weglopertje zit in een klein hoekje en ondernemend als die twee van mij zijn, wil ik het risico niet nemen. Mijn kind kwijtraken, dat is echt mijn grootste nachtmerrie! Dus als we boodschappen gaan doen, naar het strand gaan, het bos of tijdens de hele vakantie in Frankrijk, hebben mijn kinderen hun naambandje om. Op het bandje staat hun voor en achternaam en een mobiel nummer. Ze hebben een variant als ze met papa op pad gaan of als ze met mama op pad gaan. Het bandje is van rubber en de tekst wordt erin gegraveerd. Het slijt daardoor niet. Binnenkort moet ik voor Luuk en Sofie weer een nieuwe bestellen, want ze zijn de (pols)maat die ze nu hebben bijna ontgroeid. Een tip als je ook een naambandje gaat bestellen: voeg +31 (voor NL) voor het telefoonnummer toe, dan ‘werkt’ het naambandje ook in het buitenland.

#6 Picknickkleed

Ik heb er standaard een in de auto liggen, want een picknickkleed past makkelijk onder de passagiersstoel. Gewoon, voor je weet maar nooit. Sinds de (zomer)vakantie heb ik er ook een bij de vluchttas met zomeressentials liggen. Soms past het kleed er zelfs in -had ik al gezegd dat ik de tas volprop? Ik heb zo’n variant met een plastic onderkant en een die je op kan vouwen tot een soort van tas met hengsel. Zo is de tas goed te tillen door een kleuter of peuter. Door het plastic aan de onderkant, lekt het kleed niet door, om het maar zo te zeggen. Ideaal voor als je op een vochtige ondergrond wil gaan zitten. En vochtig, dat is het nog weleens met het weer in Nederland.

Heb jij essentials die niet mogen ontbreken in mijn vluchttas? Ik lees je tip graag terug bij de reacties hieronder.

Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge