DIY, Lifestyle

Valentijnsdag; liefde geven, liefde voelen en met liefde delen

Vandaag is het Valentijnsdag. De dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. Of knutsels, zoals Luuk, Sofie en ik die vorige week maakten. Waarom is het belangrijk om liefde te geven en te krijgen? Om liefde te voelen?

Echte liefde werkt helend

Liefde zorgt voor gezonde gezinnen, hechte families, mooie vriendschappen en natuurlijk voor liefdesrelaties. Het maakt gezond, liefde heelt en liefde laat leven. Er zit een genezende kracht in liefde en er worden door liefde heel veel endorfine aangemaakt. Endorfine zorgen voor het geluksgevoel. Mensen die liefde voelen blijven letterlijk gezonder en genezen eerder. Het voelen van echte liefde werkt helend.

Liefde geven en liefde voelen

Hier 5 x op Valentijnsdag; liefde geven en liefde voelen:

 1. Heb jezelf lief, want wie niet lief is voor zichzelf die kan ook niet lief zijn voor een ander
 2. Stop liefde in wat je maakt; een fotoalbum, een cake, een lekke band. Daar waar je liefde in stopt wordt gevoeld door de ander
 3. Behandel alles dat groeit en bloeit met liefde en respect; leven en laten leven. Mensen, dieren en natuur. Neem niets voor lief
 4. Wees lief voor een ander; uit aandacht, respect, begrip en medeleven blijkt liefde
 5. Doe wat je doet met liefde; je baan, een hobby, vrijwilligerswerk

Een leuk weetje over Valentijnsdag

Ik heb een afwijking de neiging om allerlei informatie tot me te nemen. In het dagelijks leven heb ik daar niet zo veel aan. Het is varia dat leuk staat op mijn Curriculum Vitae van mijn algemene ontwikkeling en het is wel handig voor spelletjes, zoals Trivial Pursuit. Stel mij de vraag wie er in 496 14 februari uitriep tot de dag van Heilige Valentijn en ik weet het antwoord. Ik weet namelijk dat dit Paus Gelasius I was. Nee hoor, voor deze heb ik een hulplijn gebruikt. Ik vind het wel een leuk weetje over Valentijnsdag. Hier nog wat leuke weetjes over de liefde, die ik met alle liefde met je deel.

Cupido

Cupido is in de Romeinse mythologie de goddelijke, eeuwig jonge zoon van Venus, de godin van de liefde. Laat de pijlen van Cupido iemand raken waar je hopeloos verliefd op bent en de liefde zal wederzijds zijn.

Bekende liefdeskoppels uit de geschiedenis

 1. Napoleon Bonaparte ♥ Joséphine de Beauharnais
 2. Adam ♥ Eva
 3. Adolf Hitler ♥ Eva Braun
 4. Julius Ceasar ♥ Cleopatra
 5. Bonnie ♥ Clyde
 6. Sir Lancelot ♥ Guinevere
 7. Samson ♥ Delilah
 8. Tristan ♥ Isolde
 9. John F. Kennedy ♥ Jacqueline Bouvier
 10. Sissi ♥ Franz-Joseph

Love letters

Heb jij weleens (anoniem) een liefdesbrief naar je Valentijn gestuurd? Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker in Sex and the City) kon er heerlijk in weg zwijmelen: de ‘Love Letters’ van bekende mannen en vrouwen uit de wereldgeschiedenis.

Een top 5 van Valentijns liedjes:

 1. All Of Me – John Legend
 2. True Love – P¡nk ft. Lilly Allen
 3. This Is What It Feels Like – Armin van Buuren ft. Trevor Guthrie
 4. Someone Like You – Adele
 5. Marry You – Bruno Mars

De meest gegeven Valentijns cadeautjes: chocolade, een knuffelbeer, een diner, een (relatie)ring en een romantisch weekend weg.

Ik geef graag liefde. Liefde aan mijn kinderen Luuk en Sofie, mijn man Jeroen, familie en vrienden. Neem zoveel je nodig hebt! Karma.

Doe jij iets aan Valentijnsdag? Heb je een stille Valentijn? Misschien ben je er wel één.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge