Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Top 5 kraamcadeautjes

Wat kan je nou aan een kersverse moeder als kraamcadeau geven. Hier mijn top 5, maar eigenlijk in willekeurige volgorde te lezen.

#1 Babykleertjes

Mij werd steeds geadviseerd om vooral niet te veel kleding in te kleine maatjes te kopen. Zo min mogelijk maat 50/56. Immers, baby’s groeien snel uit hun kleding. Bovendien zou ik van kraamvisite veel kleding krijgen. Hoewel zowel Luuk als Sofie bij hun geboorte ‘gemiddelde kinderen’ waren betreft geschatte lengte en gewicht, bleken maat 50 en 56 lange tijd aan de ruime kant (ook wel merkafhankelijk). Ze deden er dus langer mee dan de verwachte maand. Daarnaast bleek ik van de kraamvisite bijzonder weinig kleding (in maat 50/56) te krijgen. Ik had meerdere kledingwissels per dag. Lees: mondje melk teruggeven, poepluier die nog niet handig wordt verschoond, etc. Ik had graag meer basic babykleertjes gekregen in maat 50/56.

#2 Newborn fotoshoot

Ik vind het nog altijd heel bijzonder en ontroerend om een foto van een newborn te zien. Wij kregen ook een gedeelte, want het is nou eenmaal duur, van een newborn fotoshoot als kraamcadeau voor de geboorte van Luuk van een vriendengroep. Als je dit geeft is het handig om de aanstaande ouders hiervan tevoren van op de hoogte te brengen. Het is tegenwoordig helemaal hip om een newbornshoot te doen. De ‘populaire’ fotografen, zijn vaak al maanden van tevoren geboekt. Dus wil je dat de newborn daadwerkelijk als newborn, en dat is toch wel binnen 10 dagen na de geboorte, op de foto wordt vereeuwigd, moet je er op tijd bij zijn. Helaas konden wij met veel moeite pas na ruim 4 weken bij de fotograaf terecht. Het echte newborn was er toen bij Luuk al af.

#3 Cadeaubonnen

Als je de ouders kent, weet je vast wel bij welke winkels ze graag komen. De Kruidvat voor bijvoorbeeld luiers en babytoiletartikelen, de HEMA voor bijvoorbeeld rompertjes en hydrofiele doeken en de Prénatal voor het beddengoed en de kinderstoel. Als kersverse ouders kom je, ondanks de goede voorbereiding, altijd iets te kort. Er moet ook altijd weer iets nieuws gehaald worden. De kosten rijzen binnen no-time de pan uit en hoe fijn is het dan als je een keer met een cadeaubon kan betalen.

#4 Strippenkaart voor een momentje voor jezelf

Als er iets niet meer van jezelf blijkt te zijn is het wel een momentje voor jezelf. Binnen no-time wordt je bedolven onder de zorgen voor je baby en ben je hard bezig om je weg te vinden tussen al die huishoudelijke taken die ook nog gedaan moeten worden. Als je geluk hebt weet je je koffie kopje nog te vinden, hoewel de koffie dan al lang koud is geworden. Als je geluk hebt, vind je net een momentje om te gaan plassen en anders bewaar je voor nood een paar van die veul te grote lappen van na je bevalling. Als je geluk hebt lukt het je voor het slapen gaan nog net om je huispak voor je pyjama te wisselen, jezelf wassen probeer je morgen weer. Kortom: geen momentje meer voor jezelf.

Hoe heerlijk kan het dan zijn dat er zo af en toe, of naar behoefte veel meer, iemand een uurtje langs komt die de zorg voor je kindje even van je over neemt. Ook als je kleintje ligt te slapen. Jij hoeft dan even niet je oren te spitsen op baby-geluidjes. Dat er iemand een huishoudelijke taak, liever meer, van je overneemt.

Jij kan je dan even een uurtje terugtrekken in de badkamer voor een APK-tje en een kleine, al dan niet grote beurt. Jij kan dan even rustig op de wc zitten, al dan niet alle social media kanalen nalopen. Immers, hoe is het in de wereld daarbuiten. Jij kan dan even ouderwets bankhangen met je favoriete tijdschrift of voor de moeders met lef, met een boek van je favoriete auteur én een kopje hete koffie. Ik heb het helaas nooit als kraamcadeau gekregen en gemist. Ik gun het iedere verse moeder.

#5 Cadeaubon voor een afspraak bij de kapper, de schoonheidsspecialiste of de pedicure

Mét oppas natuurlijk en verder hoef ik niets toe te voegen.

Wat kreeg jij als kersverse moeder cadeau? Welk kraamcadeau was je favoriet?

Laat het me weten bij de reacties!

Deel deze post als je hem leuk vond. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge