[Tip] Geef een boek cadeau
Boeken, Kinderen

[Tip] Geef een boek cadeau

Ronja de Roversdochter… Ik heb dit klassieke -met zilveren griffel bekroonde- jeugdboek als jonge tiener een paar keer gelezen. Ik vond het een heerlijk boek. Nu is er een geweldige actie voor dit jeugdboek. Ken je het initiatief ‘Geef een boek cadeau’?

Geef een boek cadeau

Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en (groot)ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld.

Lees ook: de Nationale Voorleesdagen en de Voorlees Tag

Eerder ter beschikking gestelde (prenten)boek titels

Geef een (prenten)boek cadeau is een voortzetting van: Geef mij maar een boek! en Ik wil een prentenboek! Beide initiatieven genieten een brede steun bij de boekhandel en zijn de afgelopen twee jaar zeer succesvol geweest. In dat kader is in 2016 Oorlogswinter van Jan Terlouw verschenen, en zijn in 2017 Achtstegroepers huilen niet van Jacques Vriens en het beroemde prentenboek De Gruffalo ter beschikking gesteld.

Lees ook: de Nationale Voorleesdagen en het Prentenboek van het Jaar

Elk kind een eigen boekenplankje

Geef een (prenten)boek cadeau is een jaarlijks terugkerende actie, gericht op de lange termijn. Doel is dat elk kind een eigen boekenplankje thuis heeft, waar niet alleen deze klassiekers een plek krijgen, maar ook een Boekstart-boekje, boeken uit de bibliotheek en wellicht het lievelingsboek dat het kind net voor zijn of haar verjaardag gekregen heeft. Luuk en Sofie zijn nu nog veel te jong voor Ronja de Roversdochter, maar het boek siert hier al mooi in mijn de boekenkast. De Gruffalo kocht ik vorig jaar met dit initiatief en is een van Sofies lievelingsboeken. Dit prentenboek siert haar eigen boekenplankje samen met een hoop andere (prenten)boeken.

Lees ook: Boekstart lees- en speelochtend

Ronja de Roversdochter

In Ronja’s geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. De rovers blijven er gewoon wonen, en Ronja groeit op in de burcht, en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen. Daar hebben ze een heerlijke zomer, maar waar moeten ze in de winter wonen? Het wordt steeds kouder…

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 6; autopech en een weekendje weg

Op=op

Sinds 9 februari wordt het klassieke jeugdboek, Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren, voor slechts €2,00 bij je plaatselijke boekhandel ter beschikking gesteld. Er geldt op=op, dus wees er snel bij.

Heads-up: in april wordt het prachtige prentenboek Raad is hoeveel ik van je hou van Sam McBratney ook voor slechts €2,00 bij je plaatselijke boekhandel ter beschikking gesteld.

Ken jij het klassieke jeugdboek Ronja de Roversdochter? Ken je het initiatief Geef een boek cadeau?

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge