Lifestyle, Persoonlijk

Snack tag: kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs

Zo! Sinterklaas is de deur uit, maar de kruidnoten zijn nog lang niet op. De kerstman is onderweg, dus de kerstkransjes zijn al in huis gehaald. Genoeg zoete vreterij in huis voor de rest van het jaar. Wat zeg ik, tot en met Pasen. Een paar weken geleden werd ik door Maaike van Maaike schrijft op. getagd in de Snack tag. Een lekkere tag bedacht door Merel van Lotus Writings. De Snack tag: kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs?

Kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs?

Welke van de drie wordt het? Kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs? Om daar achter te komen ga ik de onderstaande vragen van de Snack tag beantwoorden.

Lees ook: Sinterklaas en de 4 cadeautjesregel

Wat is je favoriete fastfoodrestaurant?

Dat is dan toch wel die ene van die gele vogel -code taal voor McDonalds. Mijn favoriet is al jaren het Big Mac menu met een aardbeien milkshake. Ik heb de gekke gewoonte om deze burger in tweeën te delen om hem op te kunnen eten. Ik bedoel: is er iemand die deze burger naar binnen kan krijgen zonder er een bende van te maken?!

Zoet of zoute popcorn?

Snack tag: kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs
Zoute popcorn, absoluut! Zoet is zo… Zo… Ik kan het niet eens beschrijven. Zoute popcorn dus en dan natuurlijk in de bioscoop. En dan de popcorn al op hebben, voordat de film daadwerkelijk is begonnen. Heel de film lang pulkend en tsssissend de velletjes tussen je tanden en kiezen vandaan proberen te krijgen. Love it! Soort van… We spelen thuis ook wel eens bioscoopje, zeker in deze tijd van het jaar. Of mijn kinderen of mijn hubster en ik zoeken een film uit op Netflix en dan maak ik van die magnetron popcorn. Iemand een tip hoe je deze goed bereid? Ik heb er altijd verbrande popcorn en niet-gepofte popcorn tussen zitten.

Wat is je favoriete ijsje?

Een waterijsje met aardbeiensmaak of een goedkope chocostick die je met drie happen op hebt. Zo simpel is het.

Lees ook: de 10 leukste Sinterklaasactiviteiten op weg naar Pakjesavond

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt

Ik ben niet zo van de taart, maar als ik dan moet kiezen ga ik voor de slagroomtaart van Hema of appeltaart. Een appeltaartje van AH om mee te nemen op visite of eentje om zelf (met de kinderen) te bakken als we visite krijgen. En als ik ergens ‘uit’ koffie ga drinken en we nemen er wat lekkers bij kijk ik altijd of ze appeltaart van Dudok hebben. Als de versgebakken appeltaart flink is afgekoeld vind ik deze het lekkerst met een dikke toef vers geklopte slagroom.

Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?

Thuisbezorgd.nl vind ik veel te duur. Bovendien duurt het altijd zó láng, voordat het eten in huis is. Ik maak dan liever zelf iets klaar om te snacken. We hebben een frituurpan en mijn hubster neemt vaak de taak op zich om patat en snacks te bakken als dat op het menu staat. Op mijn verlanglijstje staat een Philips Airfryer, omdat die patatjes toch mijn lievelings blijven en ze zo een stuk gezonder zijn.

Lees ook: 40 jaar; de cadeautjes en mijn verlanglijstje

Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Ik zou een kaasplankje zo leuk vinden. Het ziet er zo gezellig uit. Met een portje erbij, zo volwassen. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar ik vind het dus niet lekker. Ik heb het geduld niet om van een kaasplankje te genieten. Daarom ga ik voor het snellere graaigemak voor een schaaltje M&M’s, de blauwe -crispy- welteverstaan.
Snack tag: kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs

Voor het graaigemak, maar dan wel de blauwe -crispy- variant.

Wat is je favoriete tussendoortje?

Ik heb hier heul lang over na moeten denken en ik kan dus geen favoriet tussendoortje bedenken. Mijn kinderen probeer ik te leren om fruit te nemen als tussendoortje. Voor hen sta ik dan ook regelmatig iets te schillen of in stukjes te snijden en dan verdwijnt er ook iets in mijn mond. Verder denk ik dat ik gewoon voor de hand pak waar ik trek in heb. Ik heb het dan niet meer over het nemen van een tussendoortje -klinkt zo lekker verantwoord, maar over ordinair snaaien. Dat moet ik overigens ernstig afleveren en dan vooral ’s avonds na 22:00u als ik eindelijk op de bank plof.

Warme of koude appeltaart?

Zoals ik hierboven al schreef; als de versgebakken appeltaart flink is afgekoeld -dus niet koud- vind ik deze het lekkerst met een dikke toef vers geklopte slagroom.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 47; Sinterklaas, Sinterklaas en nog meer Sinterklaas

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Wat ik het liefst op een terrasje bestel ligt aan het moment waarop ik op het terras zit. Tijdens de lunch smaakt een broodje carpaccio erg lekker. Als het borreltijd is gaat een bitterbal er goed in.

Welke snack ligt er naast je patat?

Snack tag: kruidnoten, kerstkransjes of toch iets hartigs
Naast mijn patat ligt een frikandel. Een frikandel die in 4 stukjes is gehakt, want dan heeft ‘ie meer krokante zijkantjes. Of extra door gebakken bitterballen met een hard krokant korstje die ik dan voorzichtig met de achterkant van een theelepel doorbreek en dan uitlepel #sorrynotsorry Het krokantje bewaar ik dan voor het laatst. Lekker joh! Moet je ook eens doen.

Wat is je favoriete chipssmaak?

Mijn favoriete chipssmaak is by far superchips naturel. Een handje als je een beetje flauw bent of om bij de borrel te dippen in een (zelfgemaakt) dipsausje. Of om een zak leeg te vreten *geeft toe* -iets met een 22:00u-tje.
Ik tag hierbij InekeKirsten en Malou. Gaan jullie voor kruidnoten, kerstkransjes of toch voor iets hartigs?

Wat is jouw favoriete (ongezonde) snack? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug in de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge