Sleutel in de Tuin bestaat 1 jaar!
Lifestyle, Persoonlijk

Sleutel in de Tuin bestaat 1 jaar!

Ik zou er bijna aan voorbij zijn gegaan, maar Sleutel in de Tuin bestaat 1 jaar! Whoop whoop! Jongens, ik heb het gewoon gedaan! Een jaar -en een paar dagen- geleden kwam mijn eerste blog online. Vandaag blik ik terug op het afgelopen jaar en neem ik jullie mee in mijn plannen voor het komende jaar.

Sleutel in de Tuin bestaat 1 jaar!

De jaarwisseling lijkt al even geleden. We zitten immers alweer in de tweede week van 2018. Time flies when you’re having fun -of als je het gewoon poepie-druk hebt. Ik had twee redenen om met een heerlijke bubbel te proosten. Natuurlijk op het nieuwe jaar met al zijn nieuwe mogelijkheden en kansen, maar ook op de verjaardag van mijn persoonlijke blogsite. Sleutel in de Tuin bestaat 1 jaar!

Lees ook: Rotklusjes van het ouderschap…-tag

Dream it, wish it, do it

‘Dream it, wish it, do it’ is mijn favoriete quote en pronkt nog altijd op mijn homepage. ‘Dromen, durven, doen’ zie ik als een pakkende vertaling naar het Nederlands. Ik droomde er al een hele tijd over om zelf te gaan bloggen. Ik had alleen geen idee waar ik moest beginnen en vooral waar ik de durf -iets met beren en een weg- vandaan moest halen. Door bijzondere omstandigheden in de afgelopen jaren en dan vooral in 2016, vrolijke en verdrietige omstandigheden, heb ik rond mijn 39ste verjaardag de knoop gehakt. Het moest nou maar eens genoeg zijn. Met hulp van inspirerende mensen heb ik de beren van de weg geschopt en ben ik het gaan doen. Op 1 januari 2017 kwam mijn eerste blog online.

Lees ook: Gelukkig nieuwjaar! 2017… 2017! 2017?!

Het afgelopen jaar

Het afgelopen jaar moest ik mijn draai vinden in het bloggen. Ik had hoog ingezet en wilde elke werkdag een blog posten. Dat bleek tot ieders en vooral mijn frustratie niet haalbaar. Bij het naar school gaan van mijn kleuter in januari van afgelopen jaar, bleek ik minder tijd voor mezelf te krijgen dan ik had gedacht. Mijn peuter wilde eiste ook nog aandacht. Bovendien werden mijn nachten steeds korter en dat was niet bevorderlijk voor de sfeer in huis. Na de komkommertijd in de zomer besloot ik drie artikelen in de week te plaatsen en dit is vooralsnog op schooldagen goed haalbaar. Kleutervrije dagen, studiedagen en vakanties willen overigens nog wel eens roet in het eten gooien, maar dat terzijde. Het allerbelangrijkste: ik vond het leuk. Ik vind het bloggen leuk!

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 1; gelukkig nieuwjaar!

Het komende jaar

Ik ga verder met de weg die ik heb ingezet. De komende tijd blijf ik drie blogs per week plaatsen, want het bloggen moet voor mijn gezin en mij leuk en gezellig blijven. Ik moet er mijn dagelijkse creatieve ei in kwijt kunnen en het moet me energie geven, in plaats van vreten. Kortom: ik moet het bloggen echt beter gaan plannen. Mijn Social Media moet ik ook beter gaan plannen, want een ding is zeker: Social Media en een persoonlijke blogsite gaan hand in hand.

Lees ook: doelen, voornemens en extra aandacht geven in 2018

Over een halfjaar wordt mijn peuter een kleuter en zal ook zij naar de basisschool gaan. In een ideale wereld ben ik dan weer drie dagen in de week aan het werk en kan ik daarnaast minstens een dag knallen voor Sleutel in de Tuin.

Ik hoop voor die tijd al meer bekendheid aan Sleutel in de Tuin te hebben kunnen geven en een netwerkje met andere bloggers te hebben opgebouwd. Als ik het voor elkaar kan krijgen om op een pr-lijst te staan en af en toe een winactie voor mijn bezoekers kan organiseren, zou ik dat geweldig vinden. Maar eerlijk gezegd zou ik momenteel niet weten hoe ik dat aan moet pakken. Anyone?

Achter de schermen blijf ik bouwen aan Sleutel in de Tuin. Ik ben dan wel een digibeet in hart en nieren, maar elke dag leer ik weer wat nieuws. Ook zal ik enkele blogs herschrijven en oudere blogs SEO optimaliseren.

Natuurlijk wil ik ook groeien met Sleutel in de Tuin. Ik ben niet zo van de cijfertjes en de statistieken, maar ik vind het wel kicken -dat is zo 1980, I know- als ik zie dat mijn blog meer bezoekers heeft getrokken dan een vorige keer. Hoewel ik het nog steeds spannend vind, vind ik het bijzonder dat mijn schrijven wordt gevonden en gelezen.

Wat vinden jullie leuk om te lezen? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug in de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge