Kinderen, Lifestyle, Moederschap

Sinterklaasfeest 2016

Bij Luuk begint het steeds meer te leven. Hij zit helemaal in het Sinterklaasjournaal. Hij heeft alleen niet door dat de lege pakjes van daar staan voor de mogelijkheid dat hij zelf lege cadeaudoosjes krijgt. Hij lijkt zelfs niet eens te beseffen dat we zondag pakjesmiddag vieren en dat hij dus cadeautjes zou kunnen krijgen. Hij heeft ook geen haast om ’s morgens in zijn schoen te mogen kijken, als hij de avond ervoor zijn schoen heeft mogen zetten. Gelukkig!

Luuk en Sofie mogen op woensdag hun schoen zetten en krijgen dan wat lekkers en op zaterdag en krijgen dan een klein cadeautje. Ze doen wel hard hun best om sinterklaasliedjes te zingen. Ook door de dag heen. Dat vind ik zo knap en kan daar helemaal ontroerd van zijn. Zingen die peuter en kleuter van mij (ja, er is geen ontkennen meer aan; hij wordt echt groot) gewoon Sinterklaasliedjes!

Sofie is trouwens fan van Pietje Puk. Fantastisch!

Luuk en Sofie zijn niet zo van het verkleden, maar Sofie is al wel een paar keer met zwarte vegen op haar gezicht van de peuterspeelzaal thuisgekomen. Daar wordt steeds genoeg met het thema gedaan. Ik merk ook wel dat dit genoeg voor ze is. Hoewel Luuk en Sofie thuis wel graag kruidnootjes bakken én opeten. En chocola, ze moeten straks echt afkicken.

Wij waren een weekendje weg toen bij Jeroens werk het Sinterklaasfeest was. Komt hij gisteren ineens thuis met een stapel lekkers en een cadeau voor Luuk en Sofie. Super! We hebben er weer een verhaal van gemaakt.

Dat vind ik nu toch wel de charme van dit feest, de magie die er omheen hangt. Hoe je vroeger in Sinterklaas geloofde. Bij de twijfelaars ging horen, de club die van het geheim wist. Vervolgens oud genoeg was om met z’n allen surprises te doen en later de vele varianten van het dobbelspel te gaan spelen. Om dan nu bij de club te oren die de magie weer probeert te creëren.

Morgen krijgen wij dus visite van de buren en hebben we andere buren gecharterd voor het betere klop en bons werk. Het zal nog even spannend worden of we de jute zakken met cadeautjes ongemerkt van zolder kunnen krijgen. Sinds deze ochtend geldt er een zolder verbod en doet het traphekje eindelijk weer eens dienst.

Nu maar hopen dat onze ‘engeltjes’ morgen geen terror-bengeltjes worden die er alleen maar op uit zijn om de buit binnen te halen.

Ik ben met die buit overigens al een heule tijd klaar. Ik heb het er nog even van genomen dat ik dit jaar voor het laatst enigszins invloed had op de verlanglijstjes. Ik ben zó benieuwd naar morgen. Ik heb er zin in!

Kruidnootjes, cadeautjes, gezelligheid en wijn!

Hoe heb jij dit jaar Sinterklaas gevierd?

Hoe beleven je kinderen het Sinterklaasfeest?

Laat het me bij de reacties weten!

Deel dit bericht als je dit een leuke post vond. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge