Sinterklaas en de 4 cadeautjes regel
Kinderen, Lifestyle

Sinterklaas en de 4 cadeautjes regel

Dit jaar vieren wij voor de derde keer pakjesavond. Althans, wij doen aan pakjesmiddag, maar dat is een ander verhaal. Voor de derde keer maakt deze hulpsinterklaas gebruik van de 4 cadeautjes regel. Ken je deze regel al?

4 Cadeautjes regel

De 4 cadeautjes regel is overgewaaid uit Amerika. Het staat vertaald voor:

  1. Wat ze vragen
  2. Om te dragen
  3. Wat nuttig kan wezen
  4. Om te lezen

Orde in de chaos

Een paar jaar geleden hoorde of las ik hier voor het eerst over. Ik zou niet meer weten hoe het precies ging. Wel kon ik me er gelijk in vinden. Ik ben immers een lijstje-meisje en schep graag een beetje orde in de chaos van de Sinterklaasperiode.

Lees ook: 5 x Sinterklaas ‘schoentje zetten’ in winkels

Wat ze vragen

Aan Sinterklaas mogen ze vragen wat ze willen, of je het er nou mee eens bent of niet. Natuurlijk moet je rekening houden met de portemonnee van Sinterklaas (lees: die van jezelf) en daar kun je best een pedagogisch verantwoord relaas over houden. Het is hun feestje, hun verlanglijstje en ze mogen echt vragen wat ze willen.

Om te dragen

Dit is alles om te dragen. Heb je een berg enkele sokken liggen, koop een nieuw paar. Zijn de knieën van een spijkerbroek alweer versleten, tijd voor een nieuwe. Zijn de regenlaarzen te klein geworden, koop een maat groter. Ben je into foute kersttruien, dit is het moment om er alvast een te geven. Vaak moet je je een maand voor pakjesavond bewust zijn van de items die je voor de kinderen koopt om te dragen. Houd het nog even apart -als dat gaat, pak het in en doe het in de zak van Sinterklaas. Klaar!

Kijk ook: Foto’s in de Tuin; over Sinterklaas en donker buiten

Wat nuttig kan wezen

Wat nuttig kan wezen moet je in de praktische hoek zoeken. Een nieuwe tandenborstel, lampjes voor op de fiets, een nieuwe etui of een zwemtas. Wat wilde je toch al kopen? Wat had je kind nodig? Doe er cadeaupapier omheen en cadeau drie is in the pocket -of zak in dit geval.

Om te lezen

Logischerwijs valt hieronder alles waar letters in staan. Een voorleesboek, een tijdschrift, een prentenboek of een boek om zelf te lezen. Deze categorie is er om het (zelf)lezen te stimuleren.

Voordelen van de 4 cadeautjes regel

Als je je kind graag verwend met heel veel cadeautjes -snap ik, dan moet je je vooral niet houden aan de 4 cadeautjes regel. Ik zie er een hoop voordelen in en wel hierom;

  • Wij vieren Sinterklaas met ons gezin. Met de familie vieren we ook nog Kerst en eind januari is mijn kleuter jarig. Er zullen nog vele cadeautjes volgen.
  • Een cadeautje wat ze vragen is ook een cadeautje waar ze graag mee spelen. Geen speelgoed meer wat toch niet helemaal in de smaak valt en in de hoek beland.
  • Je kan, op dat ‘wat ze vragen’ na, voorbereidingen treffen en dit vóór alle Sinterklaaschaos kopen.

Lees ook: de 5 leukste cd’s met Sinterklaasliedjes

Hoe gaat het bij ons? Met cadeautips

Wat ze vragen:

Luuk heeft de Paw Patrol 2-in-1 Creativity Set gevraagd. Sofie heeft een make-up set met spiegel gevraagd.

Om te dragen:

Luuk krijgt een joggingpak in een maat groter en Sofie krijgt een extra pyjama.

Wat nuttig kan wezen:

Luuk krijgt waterdichte wanten en Sofie krijgt nieuwe haaraccessoires.

Om te lezen:

Deze regel neem ik niet zo nauw. Wij gaan elke 4 weken naar de bibliotheek om nieuwe boeken te lenen. Luuk en Sofie worden elke avond voor het naar bed gaan voorgelezen en overdag lees ik ook regelmatig voor. Tijdens de Kinderboekenweek mogen Luuk en Sofie traditiegetrouw een nieuw boek uitzoeken. Daarnaast spaarde ik tot een paar jaar geleden zelf kinderboeken. We hebben dus genoeg boeken in huis en hoeft het lezen niet gestimuleerd te worden. Deze categorie heb ik daarom wat breder getrokken naar een educatief-, sociaal- of muzikaal cadeau. Dat zijn drie gebieden die ik ook belangrijk vind om te stimuleren. Luuk krijgt een gezelschapsspel en Sofie krijgt een cd van K3.

Tip: heb je nog geen cadeautjes in huis? Als je de cadeautjes vandaag via de link besteld, heb je ze morgen al in huis -mits de bezorgdienst meewerkt natuurlijk. Dan ben je in elk geval op tijd voor pakjesavond. 

Kende jij de 4 cadeautjes regel al? Verwen jij je kinderen graag met heel veel cadeautjes? Of zie je, net als ik, een hoop voordelen in deze regel? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug hieronder bij de comments.

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge