[Recept] Valentijnsdag; liefde gaat door de maag
DIY, Recepten

[Recept] Valentijnsdag; liefde gaat door de maag

Liefde gaat door de maag… Het klinkt als een afgezaagd spreekwoord, maar het schijnt dat het toch écht zo is. Daarom verzamelde ik voor Valentijnsdag 5 makkelijke recepten om je allerliefste te verwennen met iets lekkers.

[Recept] Valentijnsdag; liefde gaat door de maag

Liefde gaat door de maag… Het klinkt als een afgezaagd spreekwoord, maar het schijnt dat het toch écht zo is. Uit onderzoek is gebleken dat je culinaire voorkeur invloed heeft op je partnerkeuze. Daarom verzamelde ik op Pinterest voor Valentijnsdag 5 makkelijke recepten om je allerliefste te verwennen met iets lekkers.

Lees ook: de Nationale Voorleesdagen en het Prentenboek van het Jaar

Hartjes van aardbeien en chocolade

[Recept] Valentijnsdag; liefde gaat door de maag
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in de lengte doormidden. Leg de 2 stukjes op de platte kant zo dat ze een hartje vormen. Steek er een cocktailprikker doorheen, zodat de stukjes aan elkaar blijven zitten. Leg de hartjes van aardbeien op een afdruiprooster en giet er gesmolten chocolade overheen. Laat dit afkoelen en versier ze eventueel met iets roods, want dat steekt zo lekker af tegen de kleur van de chocolade. Je kan natuurlijk ook druiven gebruiken in plaats van aardbeien.

Lees ook: 5x Valentijnscadeautjes voor een moeder

Hartjes van roze koek

[Recept] Valentijnsdag; liefde gaat door de maag
Hoe makkelijk is dit?! Men neme een roze koek en steekt er een hartje uit. Kind kan de was doen en dat gebeurde dus ook bij ons. Deze hartjes had mijn kleuterzoon zo uitgestoken -en mijn peuterdochter hielp hem met het opeten van de hartjes. In the name of love, dan wel.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 5; veel om op te wachten

Hartige gevulde Valentijn hartjes

[Recept] Valentijnsdag; liefde gaat door de maag
Valentijn is rood, roze en zoet, maar deze gevulde hapjes zijn hartig. Ik vond deze hartige gevulde hapjes bij Laura’s Bakery. Ze zijn heel makkelijk en snel te maken en je kunt ze vullen met wat jij -of in dit geval jouw Valentijn- het lekkerst vind.

Valentijn lolly’s van bladerdeeg

Steek in nog iets bevroren bladerdeeg hartjes uit en schep een theelepel aardbeienjam in het midden. Leg er een paar pure chocolade chips op en laat het hartje verder ontdooien. Plak een lollystokje (niet van plastic!) ruim op de punt van het hartje. Leg er een ontdooit uitgestoken hartje op en maak het hartje met de tanden van een vork goed dicht. Bestrijk het bladerdeeg met een geklopt ei en strooi er een klein beetje fijne witte basterdsuiker overheen. Bak de lolly’s in ongeveer 15 minuten op 200°C goudbruin. Het lukte me niet om er een mooie foto van toe te voegen, maar je kunt deze Valentijn lolly’s terugvinden op Pinterest.

Valentijnskoekjes

[Recept] Valentijnsdag; liefde gaat door de maag
Maak en bak de koekjes volgens het recept op de verpakking en versier de koekjes met al het roze en rood dat je kunt vinden. Mijn peuterdochter vond het geweldig leuk én lekker om deze Valentijnskoekjes te maken.

Gaat bij jouw Valentijn de liefde ook door de maag? Heb jij nog een lekker [recept] voor Valentijn?

Lieve groetjes van CindyBron afbeelding
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge