[Recept] 3 x chocolade bark voor Pasen
Recepten

[Recept] 3 x Chocolade Bark voor Pasen

Heb je nog geen genoeg van al die paaseitjes? Dan heb ik hier wat lekkers met chocolade. [Recept] 3 x Chocolade Bark voor Pasen. Ook leuk om met de kinderen te maken -en op te eten.

3 x Chocolade Bark voor Pasen

Ik maakte al eerder een Kerstmis Chocolade Bark. Daar werd zo leuk én lekker op gereageerd dat ik besloot om deze drie varianten van Chocolade Bark voor Pasen te maken. Alsof er nog niet genoeg chocolade in de periode rond Pasen in de winkel ligt, toch? Deze recepten zijn makkelijk om met kinderen te maken en of je de lekkere Chocolade Bark uiteindelijk met je kinderen wilt delen, dat is aan jezelf *wink*.

Maak ook: [DIY] Kerstmis Chocolade Bark

Ingrediënten:

[Recept] 3 x chocolade bark voor Pasen
Ik heb 3 varianten gemaakt van de Chocolade Bark voor Pasen; met witte chocolade, met melkchocolade en met pure chocolade. Op de foto zie je de ingrediënten die ik heb gebruikt. Alle ingrediënten zijn bij de Lidl gekocht.
Voor de witte variant:

  • 2 tabletten witte chocolade
  • 1 eetlepel dark chocolate drops
  • Een handje bunny beans

Voor de melk variant:

  • 2 tabletten melkchocolade
  • Een handje ongezouten gemengde noten
  • Suiker decoratie

Voor de pure variant:

  • 2 tabletten pure chocolade
  • Een handje vol zoute sticks
  • 1 theelepel grof zeezout
  • Een paar chocolade haasjes

Lees ook: weinig aandacht voor de Paralympische Winterspelen

Benodigdheden:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Pan
  • Water
  • Hittevaste mengschaal
  • Spatel
  • Zip lock-zakje
  • Theedoek
  • Soeplepel

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 11; Pasen is aan!

Bereiding:

  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Zet de ingrediënten die je wilt toevoegen klaar.
  • Hak zowel de bunny beans als de ongezouten gemengde noten door ze in een zip lock-zakje te doen. Leg het zak je op een ram-vaste ondergrond en leg een theedoek over het zakje. Ram met de bolle kant van een soeplepel de beans en noten klein. Maak ze niet te klein; het is leuk en lekker als je ziet wat er door de Chocolade Bark zit. De zoute sticks breek je met de hand in grove stukken.
  • Breek de tabletten in stukken en verwarm die au bain-marie door steeds met een spatel te blijven roeren tot de chocolade is gesmolten. Let op: de chocolade mag niet verbranden en wordt sowieso heet.
  • Giet de nog hete chocolade in het midden van het bakpapier op de bakplaat en strijk dit met de spatel uit tot de gewenste dikte. Let op: Bark is dun, maar maak het niet té dun, want dan breekt het te snel, kunnen de ingrediënten zich minder goed hechten (lees: inzakken) en kun je er aan het einde geen brokken mee maken om op te eten te serveren.

[Recept] 3 x chocolade bark voor Pasen

  • Verdeel de ingrediënten met de losse hand over de uitgestreken chocolade. Het credo bij Chocolade Bark voor Pasen is: hoe rommeliger hoe beter.
  • Zet de bakplaat weg om de chocolade weer koud te laten worden. Voor het beste resultaat zet je hem ‘overnight’ of in de -koude- oven weg, want dan kom je ook niet in de verleiding om er vroegtijdig van te snoepen *steekt hand op*.
  • Als de Chocolade Bark voor Pasen koud is geworden, kun je hem in brokken breken. Ook dit hoeft dus niet heel netjes.

[Recept] 3 x chocolade bark voor Pasen

Lees ook: Pasen; hoe zat het ook alweer?

Tips

[Recept] 3 x chocolade bark voor Pasen

  • Het grove zeezout bij de pure variant meng je het makkelijkst door de theelepel zeezout aan het einde van het smeltproces nog even mee te roeren, voordat je de chocolade op het bakpapier giet.
  • Breek de Chocolade Bark voor Pasen boven het bakpapier, want er kunnen nog wel eens ingrediënten loslaten en zo vang je die gelijk op.
  • Bewaar de brokken in een afgesloten bak in de koelkast. Zo blijven de smaken langer behouden en blijven de ingrediënten langer vers.
  • Het is een leuke [DIY] activiteit om samen met kinderen te doen, maar wees je er wel van bewust dat de pan, de mengschaal en ook de gesmolten chocolade heet wordt.

[Recept] 3 x chocolade bark voor Pasen
Eet smakelijk!

Heb jij wel eens Chocolade Bark gegeten? Wat is jouw favoriete combinatie van ingrediënten?

Lieve groetjes van Cindy

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge