Plog: weekendje in Zwolle
Lifestyle

Plog: weekendje in Zwolle

Vandaag geen Foto’s in de Tuin -iets met de bende van ellende die te ziek, zwak en misselijk waren voor foto’s. Ik had echter nog een stapel foto’s op de planning staan. Een paar weken geleden gingen mijn hubster en ik namelijk -zonder kinderen- een weekendje weg. Plog: weekendje in Zwolle. Kijk je mee?

Weekendje in Zwolle

Plog: weekendje in Zwolle
De Foto’s in de Tuin van week 42 sloot ik met deze foto af. Het was het laatste weekend van onze herfstvakantie en vrijdagochtend brachten we Luuk en Sofie naar opa en oma in Leiden om te logeren. Mijn hubster en ik gingen een weekendje weg, nog voor mijn verjaardag. Deze stond al ruim een half jaar gepland. We gingen op weg naar Zwolle.

Route naar Zwolle

Plog; weekend Zwolle
Vanuit Leiden was het ruim anderhalf uur rijden naar Zwolle. We vertrokken iets voor het middaguur en toen we over de helft in de file dreigde te komen gingen we de snelweg af en aten we snel iets bij een ‘gele vogel’ bij de afrit. Vervolgens namen we een binnendoor route naar Zwolle. Niet dat we er daardoor persé sneller waren, maar we konden in elk geval doorrijden.

Lees ook: 10 x spelletjes uit de oude doos die nog steeds leuk zijn

Uiteindelijk waren we er zo laat dat we gelijk bij ons hotel in konden checken. Over het hotel lees je later meer. Na het inchecken gingen we alvast richting Zwolle centrum en konden we nog een klein uurtje een paar winkels meepikken.

We hadden met de AH-restaurantactie -hoe burgerlijk?! gereserveerd bij steakhouse de Admiraal. Daar hebben we heerlijk gegeten, gedronken, gekletst en gelachen.

Plog; weekendje in Zwolle
Natuurlijk moesten we ook even proosten. Proosten op mijn 40ste, op ons en op een weekendje samen zonder kinderen.

Zaterdag

Plog; weekendje in Zwolle
Voor alles is een eerste keer en dus ontbeten wij deze zaterdag bij de HEMA. Ik deelde er al een foto van via Instagram. Na het ontbijt gingen we shoppen, what else?!

Plog; weekendje in Zwolle
We kwamen langs ‘Waanders in de Broeren’. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar je had me er de hele dag mogen laten zitten. Wat een geweldige plek om te zijn! Waanders in de Broeren is een boekenwinkel in de Broerenkerk en meer dan dat. Je kunt er winkelen en lekker eten en drinken in de brasserie. Het was er alleen erg druk en dat was natuurlijk jammer. We hadden graag voor de lunch plaatsgenomen in de brasserie.

Plog; weekendje in Zwolle
Dus deden we dat een stukje verderop bij Brasserie Dunnik. We zaten gezellig op het drukke terras met een heater boven ons hoofd naar alle mensen te kijken die langs liepen in de steeg. Ik at daar dit lekkere broodje met tonijn en daarna gingen we weer dé winkelstraat van Zwolle, de Diezerstraat, in om verder te gaan waar we vrijdagavond waren gebleven.

Plog; weekendje in Zwolle
We hadden ’s avonds een tafel gereserveerd bij De Beren en genoten van een avondje uit met een BerenBiosArrangement. Dit arrangement liep niet helemaal zoals de bedoeling was, maar na wat heen en weer geregel klopte het. Helaas was de menukaart van dit arrangement enigszins beperkt, maar konden we met weer wat geregel samen deze Mexicaanse nachos als voorgerecht delen.

Maak ook: loaded nachos mét kidsproof variant

Plog; weekendje in Zwolle
Na het diner gingen we door naar de buren, Pathé. Koffie had ik bij De Beren nog niet op, maar ik had er wel trek in. Zeker toen ik zag dat ik een cappuccino van Starbucks kon aftappen.

Plog; weekendje in Zwolle
We gingen naar deze film, Geostorm. Een vermakelijke actiefilm voor de hubster met wat leuks om naar de kijken voor mij. De zaal zat helemaal vol en het werd voor ons een uitdaging om de film wakker uit te zitten. Dat lukte overigens prima hoor!

Plog: weekendje in Zwolle
Helaas hadden we van tevoren niet bedacht dat we naar deze film, een 3D film zouden gaan, anders hadden we van thuis nog de brillen mee kunnen nemen. Nu kochten we -weer- een paar nieuwe en hebben er nu dus thuis een stuk of tien liggen. Wat me trouwens altijd een beetje tegenvalt is de overgang van 2D naar 3D kijken.

Ik moet altijd even inkomen in het lezen van de ondertiteling -voor zover ik die daadwerkelijk lees en het kijken naar het beeld. Even lijkt mijn evenwichtsorgaan dan van slag.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 44; over eten, strijkkralen en een peuter die niet fit is

Plog: weekendje in Zwolle
Toen we na de film terugliepen naar de parkeergarage, liepen we langs een verlichte ‘Peperbus’.

Zondag

Plog; weekendje in Zwolle
In een bescheiden ontbijtzaal genoten we zondag van een uitgebreid hotelontbijt. Daarna pakten we de tassen in en checkten we uit.

Plog; weekendje in Zwolle
Het was een grijze dag en daarom besloten we wat culturele hoogtepunten met de auto af te gaan. Hier zie je de ‘Peperbus’ -bijnaam van de Onze-Lieve-Vrouwetoren- nog eens.

Plog; weekendje in Zwolle
We reden langs schouwburg Odeon; een van de twee theaters in Zwolle.

Plog; weekendje in Zwolle
En langs Museum de Fundatie die in eerste instantie was weghad van een sterrenwacht.

Plog; weekendje in Zwolle
We reden langs de Sassenpoort, het meest markante en best bewaarde gebouw van Zwolle. Wij reden er zowel langs de voor- als achterkant langs. Aan de achterkant grenst hij aan een smal straatje. De poort was te groot om met mijn smartphone in een keer op de foto te zetten.

Plog; weekendje in Zwolle
De Sassenpoort in de stadsmuur van Zwolle is een stadspoort die werd gebouwd eind van de 14de en begin van de 15e eeuw als onderdeel van de stadsverdedigingswerken. De geschiedenis van dit soort gebouwen en het je kunnen voorstellen van het leven van vroeger, dat vinden wij leuk.

Plog; weekendje in Zwolle
Bij de passantenhaven, op weg naar het ‘Maagjesbolwerk’ is ook nog een stuk van de oude stadsmuur te zien.

Lees ook: een bende van ellende; allemaal ziek!

Na onze culturele autoroute besloten we vanwege de regen alvast richting huis te gaan met als tussenstop Lelystad. In Bataviastad ging mijn hubster in nog geen twee uur tijd los met het outletshoppen. Ik heb zelf trouwens tijdens het hele weekend maar een paar dingen voor mezelf geshopt. Niet echt shoplog waardig, zal ik maar zeggen.

Daarna reden we weer door naar Leiden om aan te schuiven voor het avondeten. Bepakt en bezakt reden we vervolgens door naar Naaldwijk waar we de kinderen gelijk op bed konden leggen. Het weekend was weer voorbij.

Zwolle is een sfeervolle hanzenstad voor een weekendje weg. Wij willen er graag nog eens naar terug om meer cultuur op te kunnen snuiven en er niet zomaar langs te rijden. Met beter weer zal de binnenstad bruisen en zullen de terrassen vol zitten.

Ben jij wel eens in Zwolle geweest? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag hieronder bij de comments.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge