Weekend Amersfoort Fab@40
Lifestyle

Plog: weekend in Amersfoort Fab@40

Op 6 september werd mijn lieve vriendin Karlijn 40 jaar. Aanstaande zaterdag, 30 september, word ik 40 jaar. 1977 was blijkbaar een goed bouwjaar en nu, in 2017, vieren wij een bijzonder lustrum: Fabulous at 40. We wilden dit moment niet voorbij laten gaan en maakten vorig jaar al plannen voor deze verjaardag. We zouden samen een weekendje weg gaan. Ik hakte de knoop door om naar Amersfoort te gaan en niet afgelopen weekend, maar het weekend daarvoor was het zover. Zie hier de plog van ons weekend in Amersfoort Fab@40…

Weekendje Amersfoort Fab@40

Fab@40

Als je me op social media volgt heb je deze foto misschien al voorbij zien komen op bijvoorbeeld Instagram. Karlijn had haar verjaardag al gevierd en dus konden we mooi in dit decor poseren om ons weekendje Amersfoort Fab@40 mee te openen. Ons doel van deze ochtend: 10:00u ergens aan de koffie met een lekker stuk taart.

Weekend Amersfoort Fab@40

De Krommestraat

Ons doel van de ochtend was niet helemaal gelukt, maar in de Krommestraat gingen we lunchen bij Corazon Bakery. Heel druk, maar echt een aanrader. Dit is het restaurant gedeelte zogezegd en iets verderop (of terug, het is maar waar je staat) zit de bakery. Dat is kleiner, maar je kunt er wel eten en drinken.

Weekend Amersfoort Fab@40
Ik at er dit heerlijke seizoensbroodje op Frans landbrood en ik dronk er een verse muntthee bij.

Weekend Amersfoort Fab@40
In de Krommestraat zit ook kinderboekwinkel en speelgoedwinkel ‘Speelboek’. Ik ben gek op kinderboeken en kan hier dus uren doorbrengen. Ik was hier al eens eerder geweest en had toen geen partner in crime mee. Nu wel. We hebben hier zeker wel een uur lopen neuzen. We werden weer kind en vooral hebberig. Karlijn wees me op deze mok. Is ‘ie niet geweldig? Een bloggersmok!

Kijk ook: shoplog: producten van de Action

Langestraat

Na de Krommestraat met zijn boetiekjes en was exclusieve winkeltjes, sloegen we de Langestraat in. Hier waren vooral de winkelketens te vinden. Zoals je op de foto hieronder kan zien was het een echte grauwe regendag. Met onze paraplu stand-by in de hand hopten we van winkel naar winkel. Dit is een greep uit de winkels in deze straat: Zara en Name-it, Omoda en Tamaris, Zizzi en Paprika, Rituals en de Bodyshop en Kruidvat en Etos.

Weekend Amersfoort Fab@40
Aan de Langestraat keek je de Krankeledenstraat in. Daar had je uitzicht op de Onze Lieve Vrouwentoren. Een toren die we hadden kunnen beklimmen. Maar dat hebben we niet gedaan. Het was immers al bijna 15:15u -volgens de torenklok- en dus moesten wij snel weer verder met shoppen.

Weekend Amersfoort Fab@40

Good Old Times

For Good Old Times aten we ’s avonds bij De Beren aan het Eemplein. Het viel ons op dat er nogal wat aan het interieur was veranderd. Geen stoffige berenboel meer, maar hier en daar een verdwaalde beer. Gelukkig hadden ze nog wel, zoals vroeger, het ‘brood met smeersels’.
Weekend Amersfoort Fab@40
Nou hadden we na het eten terug naar het station kunnen lopen om daar de bus te pakken die het meest dichtbij ons hotel zou komen. Daar waren we ’s morgens vanuit het hotel ook opgestapt en uitgestapt. We waren na een lange dag op de benen zo moe -ja, toch al 40 hè, dan krijg je dat- dat we de dichtstbijzijnde bushalte pakte voor een bus die ons ook een soort van dicht naar het hotel zou brengen.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 37; regenboog, vrije dagen en appelkruimeltaart

We moesten een tijd wachten op de bus en toen hij er kwam was het zo’n variant net als de Plus-bus, haha. Waar we even niet bij hadden stil gestaan was dat de bus onder aan de berg stopte en het hotel zich boven aan de berg bevond. We moesten dus nog een kwartier met, wat was het, 4,8% stijging -stond echt op een bordje langs de weg- in het donker naar het hotel ploeteren lopen. Dat was wat minder prettig, zal ik je zeggen… Hier op de foto zit Karlijn trouwens met het thuisfront te appen en staat de bushalte voor een hotel waar ik al eens eerder een weekend met mijn hubster verbleef.

Cadeautje

Eenmaal in het hotel aangekomen deden we niets meer dan kletsen, drinken -proost en snacken. Ik gaf Karlijn een speciaal cadeau, een handgemaakt persoonlijk tekstjuweeltje, die je aan het einde van deze plog terug ziet komen (let op: aankondiging van iets leuks). We sliepen heerlijk en werden uit onszelf wakker. Dat was heerlijk! Rustig wakker worden of jezelf nog een keer omdraaien als je daar zin in had. Nog wat lezen of een rondje door social media. Alles zonder iets te moeten met of voor je kinderen. Een cadeautje!

Weekend Amersfoort Fab@40

Hotelontbijt

Wat ook een cadeautje was, was het hotelontbijt. Die zijn altijd zo lekker, veel en uitgebreid. De keuze was ook in dit hotel weer reuze. We waren vrij laat aan het ontbijt -had ik al iets gezegd over doen waar jezelf zin in had- en ook toen was er nog van alles voor handen. Ik had ondertussen wel trek gekregen en natuurlijk vergat ik daardoor eerst een foto te nemen in plaats van een hap.
Na het ontbijt besloten we niet meer terug naar de winkelstraten te gaan, ondanks dat het koopzondag was.

Weekend Amersfoort Fab@40

Compliment

We gingen naar de IKEA. Bij binnenkomst kregen we dit compliment. Onze dag kon niet meer stuk, dat begrijp je wel. Ook weleens lekker hoor om als twee volwassenen zonder kinderen doorheen te lopen. We wisten waarvoor we kwamen en waren zo klaar.

Weekend Amersfoort Fab@40

Loods5

Na IKEA gingen we naar Loods5. Daar begonnen we met een heerlijke lunch bij Lekkers. Allebei namen we deze bol met huisgemaakte tonijnsalade.

Weekend Amersfoort Fab@40
Ik ben fan van Zusss en spotte bij Loods5 een deel van de collectie. Ik kocht een item (let op: er volgt nog een shoplog) en de familieplanner en verjaardagskalender zette ik op mijn verlanglijstje. Spontaan besloot ik: morgen doe ik niets.

Lees ook: 6 x hoe je weet dat de herfst is begonnen

Weekend Amersfoort Fab@40
Ik kwam ook deze oneliner op een poster tegen. Ik houd ervan!

Weekend Amersfoort Fab@40

Eten in Leiden

Na ons shopavontuur bij IKEA en Loods5 besloten we alvast meer richting huis te gaan rijden. We gingen eten in Leiden, waar ik ben geboren en getogen. Via deze stadspoort wandelden we zo het centrum in.

Weekend Amersfoort Fab@40
Helemaal uitgerust en opgeladen -lees: chronisch vermoeid en bankroet, deden deze digibeten een poging om een Morspoort-selfie te maken, die natuurlijk mislukte. Dat mocht de pret echter niet drukken. We genoten van een heerlijke en budgetvriendelijke -het geld was op- Italiaanse maaltijd en daarna bracht ik Karlijn naar huis en reed ik zelf weer terug naar het Westland.

Weekend Amersfoort Fab@40

Handgemaakte persoonlijke tekstjuweeltjes

Door By-Do Sieraden liet ik twee van deze handgemaakte persoonlijke tekstjuweeltjes maken. Een voor Karlijn en een voor mijzelf. Een speciaal cadeau om te twinnen, want dat is hip. Toch? Zo hebben we naast de herinnering aan ons weekend in Amersfoort ook een bijzonder aandenken. Fab@40!

Aankondiging: houdt Sleutel in de Tuin in de gaten, want wie jarig is trakteert…

Ben jij weleens in Amersfoort geweest? Houd jij ook van handgemaakte persoonlijke tekstjuweeltjes? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag in de comments hieronder.

Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge