Foto's in de Tuin week 22
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Plog: Foto’s in de Tuin week 22; over lelijk vallen en de peuterverjaardag

Hi! Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze keer niet op maandagochtend, maar op maandagavond. Dat komt, omdat we zondag Sofie’s derde verjaardag alvast vierden. Ik had het daar heel de dag druk mee en had, nadat de laatste visite was vertrokken geen puf meer om achter de laptop te kruipen. Maar goed, hier zijn weer nieuwe Foto’s in de Tuin van week 22. Over lelijk vallen en de peuterverjaardag. Kijk je weer gezellig mee?

Maandag

Foto's in de Tuin week 22

Goedemorgen! Wij werden deze ochtend hierdoor wakker… Gelukkig was de rust voor het naar school gaan weer wedergekeerd.

Foto's in de Tuin week 22

Sofie en ik deden samen een spelletje, voordat we Luuk weer uit school moesten halen voor de lunch…

Lees ook: Foto’s in de Tuin week 21

Foto's in de Tuin week 22

Ik kocht deze watermeloen en vroeg me af of deze echt zaadloos zou zijn. En of die dan ook nog lekker zou smaken. Dan zou dat een geweldige uitkomst zijn.

Foto's in de Tuin week 22

Deze week weer begonnen met het voornemen om voor 22:30u in bed te liggen. Op maandag lukte dit -en de rest van de week niet #fail

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 22

Dinsdagochtend was er feest op school! Een babyshower voor de juf… Elk kind moest een roze bloem meenemen. Zie hier het fantastische resultaat in wording! Het is net als een Bloomon-bos, maar dan specialer.

Nadat ik Sofie naar de peuterspeelzaal (verder PSZ) had gebracht, dronk ik koffie met de (vervangend) leidinggevende van het kindercentrum waar de PSZ onder valt. Als voorzitter van de oudercommissie doen we een ‘bakkie bijklets’. Fijn!

Foto's in de Tuin week 22

Luuk gaf ’s morgens een pioenroos aan de juf en ik zette de rest van de bos in een vaas. Pioenrozen zijn een van mijn lievelingsbloemen. Ik koop eigenlijk nooit een bosje bloemen voor mezelf, maar nu had ik dus een goede reden. Ik vind ze zo mooi en ze ruiken heerlijk.

Foto's in de Tuin week 22

Uit de categorie ‘er zijn van die momenten’: dat je het liefst een schop tegen zo’n auto wil geven, dat je er al drie keer je nek over hebt gebroken. Dit is het project van Luuk en Sofie, voordat we deze ochtend de deur uitgingen. “Mama, mogen we het laten staan?”

Lees ook: wat zit er in de haarkoffer van mijn peuter?

Foto's in de Tuin week 22

Zo trots als een pauw: als je kind ‘hulpkind van de juf’ is, deze week…

Foto's in de Tuin week 22

“Mama, mag ik jouw vest aan? Dan ben ik net als Anna de koningin!” #frozenfever Geweldig als het fantasiespel en het net-alsof-spelen van peuters zich gaat ontwikkelen.

’s Avonds zit ik de kwartaalvergadering van de Oudercommissie voor en introduceer ik vergaderen nieuwe-stijl. Dat wordt positief ontvangen. Jahoe! Daar krijgt een mens energie van.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 22

Klimmen en klauteren bij de peutergym…

Foto's in de Tuin week 22

Mee-eters uit school… Er staan tosti’s op het menu. Ze eten met z’n vieren heel mijn voorraad op.

Foto's in de Tuin week 22

Na de tosti’s even chillen (lees: ik ruim de boel op) en daarna vertrokken we richting het park. Picknickkleed, koeltas met drinken en lekkers, voetbal, er ging van alles mee. Ze hebben zich prima vermaakt. Gelukkig!

Lees ook: 10 x van een moeder; wat slaaptekort met je doet

Foto's in de Tuin week 22

Wat een verrassing, deze zonnige dag. Als ik deze kant op kijk en mijn oren dicht houdt, lijkt het net of ik alleen ben…

Foto's in de Tuin week 22

Maar mijn kleuter en peuter spelen dus ook in de tuin, met water wel te verstaan. En deze peuterdame wil graag zelf bepalen hoe ze haar haren doet. Zie hier het resultaat van haar make-over.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 22

Ik plaats deze ochtend een quote op Sleutel in de Tuin en zit een paar uur later in de setting van de quote… Dat moet ik natuurlijk wel even delen op mijn social mediakanalen.

Lees ook: is er leven na Zwitsal?

Foto's in de Tuin week 22

Aan het einde van de middag sta ik in de keuken het avondeten voor te bereiden. Ik weet dat mijn kleuter en peuter allebei tv zitten te kijken. Meestal gaat dat gepaard met de nodige (en dan zeg ik het netjes) woordenwisselingen. Nu is het stil, verdacht stil. Als ik mijn hoofd om de hoek steek zie ik dit: ahhh… Knockie-out!

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 22

Mijn kleuter doet ook mee aan de rage van de ruimtevaartplaatjes… Hij spaart de dubbele #ikrekenhetgoed

Foto's in de Tuin week 22

’s Middags help ik (samen met Sofie) op school tijdens de techniekmiddag. Het thema was ‘water’ en dat was heerlijk op deze warme dag. Er rouleren drie kleutergroepen langs alle onderdelen. Ik zit deze keer bij de proefjes. Hier komt Luuk langs om ‘vissen te vangen’.

Lees ook: 10 x om te trakteren op de peuterspeelzaal

Foto's in de Tuin week 22

Uit school gaat Luuk onverwacht bij een klasgenoot spelen (die hierboven ook staat te vissen). Aan het einde van de middag haal ik hem op en als we thuis zijn gaat het in de poort helemaal mis. Luuk maakt een flinke smakkerd, omdat hij de controle over zijn fiets verliest. Hij knalt met zijn gezicht op de grond. Paniek, huilen, pijn, bloed, vuil… Ik schrok me kapot. Na een hoop tranen, toestanden, adrenaline, koelen, troosten en een bezoek aan de huisartsenpost is dit het resultaat. Een hoop pijnlijke schade aan de buitenkant dat zichzelf zal herstellen en gelukkig geen schade aan de binnenkant.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 22

Deze zaterdag begint met iets dat lijkt op een dip-dag betreft het weer. De waterbaan staat er verlaten bij…

Foto's in de Tuin week 22

En een achtergelaten waterpistool… Geen waterpret vandaag. Alleen de regen heeft een hoop pret.

Foto's in de Tuin week 22

De tuin knapt door de regen wel goed op. De kleuren lijken meer helder en het ruikt zo naar regen. Herken je dat?

Foto's in de Tuin week 22

Terwijl Sofie een mierenoptocht volgt zie ik hoe haar armen eruitzien. Ze vond het te lang duren, dus begon ze zelf alvast met het versieren… Van haar armen dus! Morgen feest!

Foto's in de Tuin week 22

Had ik al gezegd dat we onze eerste aardbei uit de tuin kunnen plukken?

Zondag

Foto's in de Tuin week 22

En dan is het de dag dat we alvast de verjaardag van Sofie vieren. Dinsdag is ze echt jarig en wordt ze 3 jaar. Vandaag alvast de pre-party.

Sofie krijgt van ons een grote meidenkamer voor haar derde verjaardag en eigenlijk zou deze gisteren al bezorgd worden. De levering bleek echter vertraagd -iets met voor de grens blijven staan door de feestdagen; beetje jammer! en dus ligt Sofie hier nog in haar ledikant. De jarige jet had een tent van haar ledikant gemaakt. En we moesten kloppen om haar een cadeautje te kunnen geven. Wat zei ik: geweldig dat fantasiespel en dat net-alsof-spelen.

Foto's in de Tuin week 22

Eenmaal beneden trof ze een speciaal voor haar versierde woonkamer en keuken. Ze keek haar ogen uit en deze ‘3’ vond ze fantastisch! Net als de slingers en de ballonnen overigens. Eindelijk was ze 3 jaar (soort van dan).

Foto's in de Tuin week 22

Geen feestje zonder taart! Met Anna en Elsa van Frozen natuurlijk. En een kaarsje, weer die ‘3’, om uit te blazen…

Foto's in de Tuin week 22

De temperatuur en het zonnetje moesten een beetje opgang komen, maar we konden Sofie’s verjaardag heerlijk buiten vieren. Hier zit deel een van de peuterverjaardag er op. ’s Middags kwam familie op visite en gingen we weer verder.

Foto's in de Tuin week 22

En met dit weeroverzicht -ik vind het steeds wel handig om te zien wat de verwachting is, hoewel ik het nou niet persé voor deze komende week had hoeven weten, geloof ik- komt er een einde aan deze Plog: Foto’s in de Tuin van week 22.

Als deze Foto’s in de Tuin online komt is het 2de Pinksterdag. Deze dag neem ik mee in de volgende Foto’s in de Tuin. Net als de dinsdag dat Sofie echt jarig is en 3 jaar wordt. Mijn kleine meisje wordt groot… Zucht! Tot volgende week!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en hopelijk tot volgende week!

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge