Foto's in de Tuin week 20
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Plog: Foto’s in de Tuin week 20; wisselvallig weer en onze kleine meid wordt groot

Hi! Het is weer tijd voor een nieuw overzicht van onze afgelopen week. De Foto’s in de Tuin van week 20 stonden in het teken van het wisselvallige weer en van onze kleine meid die groot wordt. Kijk je weer mee?

Maandag

Foto's in de Tuin week 20

Deze maandag begon met een studiedag. Luuk en Sofie mochten kiezen wat ze wilden doen en kozen voor de binnenspeeltuin. Also known as ‘het krijspaleis’. De vorige keer gingen ze heerlijk hun eigen gang en af en toe speelde ik met ze mee. Ze konden er toen geen genoeg van krijgen. Daarom had ik nu bedacht om van hun paleis bij kantoor te maken. Just another day at the office…
Foto's in de Tuin week 20

Terwijl ik daar aan mijn cappu zat, sloeg mijn smartphone een soort van op hol en bleek dit bericht binnen te komen.

Foto's in de Tuin week 20

Na ruim een halfuur in de binnenspeeltuin werd Sofie niet lekker. Ze werd hangerig, wilde niet meer spelen en alleen maar bij mij zitten. Ze wilde wel wat eten en toch ook niet. Wel wat drinken, maar toch ook niet. Ze was warm en ik dacht dat dit kwam door het drukke spelen. Nadat ze een tijd bij me had gezeten en nog steeds warm voelde vertrouwde ik het niet meer en zijn we naar huis gegaan. Ze bleek 39,9°C koorts te hebben. Dat was wel even andere koek. Zeker ook, omdat Sofie in het verleden al twee keer een koortsstuip heeft gekregen. Om de pieken van de koorts af te zwakken heb ik haar met een zetpil op bed gelegd. Maar waar het nou ineens vandaan kwam…

’s Avonds hadden we een verrassingsborrel voor een vriend die 40 jaar werd. Eind september moet ik er ook aan geloven. De grote 4.0!

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 20

Afgelopen zondag had mijn duim een aanvaring met een brandweerslang… Iets met terugslag door de kracht van het water. Vond mijn duim niet zo leuk!

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 19

Woensdag

Foto's in de Tuin week 20

Hier inspecteert Sofie tijdens de peutergym de schaafwondjes op haar handen. We hadden Luuk naar school gebracht en terwijl we naar de fiets liepen om te gaan gymmen, struikelde Sofie. Helaas op een verhard grindpad, dus lagen haar knieën en handpalmen open. Dat deed best zeer! Ze kon daardoor ook niet zo losgaan tijdens de gym, zoals ze anders doet.

Lees ook: 5 x op het verlanglijstje voor een meisje van 3 jaar

Foto's in de Tuin week 20

Project nieuwe sandalen voor kleuter en peuter: √ Gelukt! Ik was nog op zoek naar leuke teenslippertjes en vroeg via Instagram om tips. Ik vond het heel leuk dat er werd gereageerd en heb daardoor ook nieuwe slippertjes voor Luuk en Sofie gevonden.

Volg je me al op Instagram?

Foto's in de Tuin week 20

4 kleine visjes zwommen naar de zee… Nu zijn er nog maar 2! En mijn kleuter en peuter kunnen rekenen… Hoe leg je dat uit?

Donderdag

Foto's in de Tuin week 20

Woensdag was het heerlijk weer en werd de watertafel nat, doordat Luuk en Sofie ermee speelden. Deze donderdag werd de tafel nat van de regen. Wat een @$^-weer! ’s Morgens was er geen zon te zien.

Foto's in de Tuin week 20

En toen was daar ineens wel even het zonnetje. Zie hier de zon eens shinen op de roze bloemetjes! Love it!

Lees ook: persoonlijk: waarom geen derde kindje?

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 20

Tussen het halen van de weekboodschappen door neemt Sofie even pauze, terwijl ik de boodschappen inruim en een kop koffiedrink. Met een appeltje erbij kijkt ze naar een filmpje. Het valt me op hoe rommelig haar knot zit. Leuk! #messybunhavefun

Lees ook: [recept] supersnelle kaneelstengels

Foto's in de Tuin week 20

Als we Luuk ’s middags uit school halen, zie ik dit varkentje van hem op de muur in de gang boven de jassen hangen. Ik moest hem even zoeken, maar ik heb het varkentje gevonden hoor! Jij ook? Ik houd zo van die kleutertekeningen…

Foto's in de Tuin week 20

Ze hadden mijn lievelings #newyorksuperfudgechunk van de heren Ben & Jerry niet. Zó jammer! Daarom maar deze twee nieuwe varianten meegenomen.

Foto's in de Tuin week 20

Uit school ga ik met Luuk en Sofie winkelen voor slippers en nog wat andere dingen die ik nodig had. Misschien niet het meest handige moment om dit te willen doen aan het einde van een schoolweek. De oortjes van mijn kleuter en peuter stonden regelmatig in weekendmodus. Het winkelen duurde daardoor allemaal wat langer, was het niet omdat ieder bewegend apparaat op de route beklommen moest worden. Deze was wel het meest broer-en-zus vriendelijk, omdat ‘ie twee sturen had.

Foto's in de Tuin week 20

Toen we eindelijk de parkeergarage weer uitreden was het al na 17:00u en besloten we even langs papa’s kantoor te rijden om hem te helpen zijn werk af te ronden voor het weekend. Hier nemen Luuk en Sofie nog wat bouwtekeningen -of zoiets- door. Er werd flink gestreept en gekrast. Als dat maar goed gaat!

Zaterdag

Ben nog zo blij met mijn mooie nagels. Na 14 dagen wel gellak met typisch gevalletje uitgroei en gebruikerssporen langs de top… Iemand tips voor een goede en betaalbare nagelsalon of manicure salon in het Westland?

’s Morgens kwam er een dreumes een paar uur bij ons eten, spelen en slapen. Ze had zulke leuke stappers aan… Je zou er rammelende eierstokken van krijgen, whahaha… Ik zette ze op Instagram en je kan hier klikken om ze ook te zien.

Foto's in de Tuin week 20

Het was heerlijk weer en dus kon Sofie haar nieuwe sandalen aan. Ze zag er zo leuk uit! Ik moest er even een foto van maken… Oeh! En zie je die krokodil van Lego Duplo in haar hand? Sofie heeft al een paar dagen een nieuw spelletje en komt heel de dag achter je aan met die krokodil om in je bil te bijten. Of in je arm, in je been, in je buik, in de kast, in de stoel…

Lees ook: onze peuter is zindelijk

Foto's in de Tuin week 20

Als Sofie ’s middags wakker wordt en de dreumes allang is opgehaald, ga ik met Luuk en Sofie nog een rondje om op de fiets om even wat vitamientje Buiten te vangen en om wat energie eruit te crossen. Ze gaan hard! Nog even en ik moet er achteraanrennen. We besluiten naar een grote kruising in de buurt te gaan. Deze is afgesloten voor het weekend, omdat er wegwerkzaamheden zijn. Heul erg interessant om te kijken wat er allemaal gebeurd.
Foto's in de Tuin week 20

’s Avonds hadden Jeroen en ik een etentje bij vrienden thuis. Dit doen we zo’n beetje ieder kwartaal en steeds in een ander thema. Deze keer was het thema ‘all American diner’ en moesten wij het nagerecht verzorgen. Ik moest gelijk denken aan die pints of gallons ijs die in de film altijd met een lepel uit de bak meester wordt gemaakt. En hoe Amerikaans is het merk Ben & Jerry’s. Ik maakte het ons dit keer makkelijk en ging voor kant en klaar ijs.

Mijn lievelings -die heb ik jaren geleden geproefd in de B & J’s ijssalons in Amsterdam en op Scheveningen en ik heb nog wel eens een bak mogen halen van de Postcode Loterij- hadden ze dus niet meer. Gelukkig vielen de twee nieuwe varianten in de smaak. Voor de gastvrouw namen we dit bosje roosjes mee. Ik vond dat ze zo’n vrolijke kleur roze hadden.

Zondag

Foto's in de Tuin week 20

Momentje hoor… Mijn peuter heeft vanaf deze zondag haar eigen grote-meiden-autostoel.

We rijden naar Leiden voor de verjaardag van een neefje en piepen ook nog even bij opa en oma binnen voor een kus en een knuffel. En een snoepje en wat drinken…

Foto's in de Tuin week 20

Project klussen voor de grote-meiden-kamer van Sofie is begonnen… Welke kleur moeten de boekenplakjes? Sofie: “roze!”

Tip: de boekenplankjes zijn een #ikeahack

Foto's in de Tuin week 20

Samen chillen aan het einde van een heerlijke dag…

En met deze heerlijke dag kom ik aan het einde van deze Foto’s in de Tuin van week 20. Een week die in het teken stond van het wisselvallige weer en van onze kleine meid die groot wordt.

Foto's in de Tuin week 20

Dit is de weersvoorspelling voor de komende week. Ziet er goed uit! We hebben nog geen echte plannen gemaakt. Woensdag gaan we naar de tandarts, donderdag is het Hemelvaartsdag en vrijdag is Luuk ook vrij van school. De kapper komt dan aan het einde van die middag en zondagochtend gaan we bij vrienden op visite.

Wat zijn jouw plannen voor de komende week?
Laat het me bij de reacties weten!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge