Hoe kun je je peuter voorbereiden op de basisschool?
Boeken, Kinderen

Hoe kun je je peuter voorbereiden op de basisschool?

Ineens is het zover, je peuter is bijna oud genoeg om naar de basisschool te gaan. Dat kan best een dingetje zijn voor je kind. Om over het dingetje voor jezelf nog maar te zwijgen. Vandaag deel ik drie tips over hoe je je peuter kunt voorbereiden op de basisschool.

Hoe kun je je peuter voorbereiden op de basisschool?

Nou heb ik het geluk dat mijn peuterdochter als vanzelfsprekend al vaak op school is geweest. Haar kleuterbroer gaat immers naar school en dan gaat ze mee. Ik zit in de ouderraad, help vaak op school en dan gaat ze ook altijd mee. Heb je deze luxe manier van wennen niet, dan kan het toch een dingetje zijn. Vandaag deel ik drie tips over hoe je je peuter kunt voorbereiden op de basisschool.

Lees ook: hoe kun je je kind trainen om goed en veilig met het verkeer om te gaan?

Kalender

Maak samen met je peuter een kalender. Je kan er (samen) één maken en je kunt op internet zoeken naar een kalender. Ik vond een hele leuke gratis printable op moodkids.nl. Zet daar de afgesproken wenmomenten op en natuurlijk ook wanneer je kind 4 jaar wordt en het voor het eerst echt naar school gaat. Streep elke avond voor het slapen gaan de dag af, zodat het duidelijk is wat er de volgende dag gaat gebeuren.

Lees ook: wat mist de wereld als ik mijn verhaal niet opschrijf?

Boeken lezen

Ga samen naar de bibliotheek en leen boeken over groep 1. Over kinderen die voor het eerst gaan wennen op school en over het reilen en zeilen in een kleuterklas. Zo ziet en hoort je kind hoe het gaat en dat het bijvoorbeeld niet de enige is die het spannend vindt. Dit zijn een paar leuke titels om samen te lezen:

Lees ook: I love Netflix tag

Ga naar school

Om je kind alvast en beetje te laten wennen aan het idee, kun je alvast langs gaan bij de school. Dat is ook handig om in te schatten hoe lang je erover doet om van huis naar school te komen. Loop een rondje om te school en zoek de ingang. Kijk samen naar de kinderen die op het schoolplein aan het spelen zijn en vertel wat je ziet. Wandel eens naar binnen -als het goed is heb je hier toch een uitnodiging gekregen en ga op zoek naar de groep waarin je kind is geplaatst. Misschien kunnen jullie je alvast voorstellen aan de juf of meester en een kijkje in de groep nemen. Bovendien kun je dan ook gelijk de wendagen afspreken.

Heb jij nog tips om een peuter voor te bereiden op de basisschool?

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Bron uitgelichte afbeelding
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge