Persoonlijk: waarom geen derde kindje?
Moederschap, Persoonlijk

Persoonlijk: waarom geen derde kindje?

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld of er nog een derde kindje komt. Ik vind dit een heel persoonlijke vraag. Kun je die vraag zomaar stellen? Door mijn eigen ervaring ben ik hier voorzichtig in. Waarom geen derde kindje? Ik vind het best spannend om dit zo en public te delen, maar dit is mijn antwoord…

Een kindje nemen of krijgen?

Uit ervaring weet ik dat het niet vanzelfsprekend is om zwanger te mogen raken. Ik vind het ook altijd jammer als mensen de indruk wekken dat zoiets te plannen is. Dat vrouwen zeggen dat ze dan en dan zwanger willen worden en dat ze een kindje nemen. Ze zullen -gelukkig voor hen- niet beter weten. Een kindje neem je naar mijn idee niet, je mag hopen dat je een kindje mag krijgen.

Jongen en een meisje

Ik heb gelukkig twee kinderen mogen krijgen. Een jongen en een meisje, allebei vooralsnog gezond en met ruim 16 maanden leeftijdsverschil. In alle combinaties en goedheid, we hebben het beste van allebei. Het is niet vanzelfsprekend dat een derde kindje ook gezond ter wereld zou komen.

Lees ook: de geboorte van een mama

Tropenjaren

Mijn jongste kind wordt binnenkort 3 jaar. We hebben een behoorlijk pittige tijd achter de rug met de komst van twee kinderen snel achter elkaar en in die periode ook nog eens twee keer verhuizen. We lijken nu in een wat rustiger vaarwater te komen. Nachtvoedingen, buikkrampjes en de vele slaapjes… De tropenjaren lijken bijna voorbij en dat bevalt ons prima.

Zwanger worden

Zwanger worden van de eerste ging moeizaam en de tweede wilde zelf graag komen, zeggen wij altijd gekscherend. Stel dat we voor een derde kindje zouden willen gaan, hoe zal het zwanger worden daarvan verlopen. Mogelijk weer met een hoop verdriet. Dat willen we onszelf én onze kinderen niet aan doen.

Leeftijd

Ik word dit jaar veertig. Daar heb ik op zich helemaal geen problemen mee. Het zwanger worden brengt op deze leeftijd meer risico’s voor het kindje en voor mijzelf mee. Die wil ik niet nemen. Bovendien vind ik mezelf al een oudere moeder dan ik vroeger had bedacht, laat staan als er nou nog een derde kindje geboren zou mogen worden.

Praktisch

‘Maar’ twee kinderen is ook gewoon praktisch. Ik heb twee handen; aan elke hand past er een kinderhand. Ik heb voor twee kinderstoelen makkelijk plek op de achterbank van mijn auto. We hebben maar drie slaapkamers in huis, een voor ons en twee voor de kinderen. En zo zijn er nog meer praktische voorbeelden.

Zwanger zijn

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb twee heerlijke zwangerschappen gehad. Het zwanger zijn zou ik zo weer over willen doen. Altijd samen, dat gezellige geborrel in je buik, die bollende buik, een vollere bos met haar een gezonde blos op je wangen… Ik heb ervan genoten!

Bollende buiken

Iedere vrouw gun ik het om zwanger te mogen worden en zijn en om een kindje te mogen krijgen. Zwangere vrouwen zijn mooi, ze hebben letterlijk iets extra’s. Ik werp ook altijd een snelle blik op een zwangere vrouw. Toegegeven: soms zelfs met een snufje jaloezie. Hoe ziet ze eruit? Welke kleding draagt ze? Hoe draagt ze haar bollende buik?

Rammelende eierstokken

Als ik een new born zie of in mijn armen heb, dan gaat het toch weer rammelen. Wat is het toch fijn, wat zijn ze toch bijzonder! Dan denk ik snel aan waarom wij ook al weer geen derde kindje zouden willen krijgen. Mijn hart is er immers goed voor. En dat rammelen, schijnt uit ervaring van anderen, vanzelf minder te worden…

Waarom geen derde kindje?

Nou, daarom dus… Mijn hart is er goed voor, maar ik tel ook mijn zegeningen. Ik hoop dat iedere vrouw net zo gezegend mag zijn.

Word jou weleens gevraagd of er nog een kindje komt? Wat vind jij van deze vraag?
Laat het me bij de reacties weten!

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge