Oud en Nieuw tag; dag 2017, hallo 2018!
Lifestyle, Persoonlijk

De Oud en Nieuw tag; dag 2017, hallo 2018!

Whoop whoop! Mijn eerste artikel voor 2018 is deze. De Oud en Nieuw tag; dag 2017, hallo 2018! Een artikel waarin ik terugblik naar de dagen op weg naar oudejaarsdag en vooruit kijk naar het nieuwe jaar. Hoe vier(d)en wij Oud en Nieuw?

Oud en Nieuw tag

De Oud en Nieuw tag werd bedacht door Merel van Lotus Writings. Kimberley van Mom on Top tagde mij en het leek mij een leuke manier om terug te blikken naar de dagen op weg naar oudejaarsdag en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Bovendien krijg je zo een kijkje in onze spreekwoordelijke keuken.

Waar vieren jullie de jaarwisseling?

Dit jaar vierden we de jaarwisseling bij ons thuis. Er kwamen vrienden op visite waarvan hun oudste dochter een paar maanden ouder is dan onze peuter Sofie. Ze kwamen aan het einde van de middag en bleven gezellig eten. Na het toetje gingen we met zijn allen de achtertuin in om kindervuurwerk af te steken. Vervolgens gingen alle vier de kinderen naar bed en hadden wij de avond voor onszelf. Ik zeg: beter!

Wat eet en drink je tijdens oud en nieuw?

Oliebollen!!! Eindelijk mocht ik oliebollen eten. Zonder krenten!!! Nou was het niet zo dat ik helemaal losging hoor, want na een bol of drie over heel oudejaarsdag had ik wel genoeg. Daarnaast hadden we het gebruikelijke betere snackwerk in huis (lees: chips en bitterballen) en dronk ik een lekker wijntje. Omdat we het bij ons thuis vierden, kon mijn hubster aan het bier. Gesellug! -anders had een van ons de BOB geweest.

Hoe sjiek het ook is, ik heb nog geen champoepel gevonden die ik kon drinken, zonder dat de trekspier in mijn kaak een eigen leven ging leiden. Daarom had ik voor het proosten om 00:00u dit jaar een prosecco in een kekke gouden fles in huis gehaald.

Lees ook: de Is het al bijna Kerst? tag

Steken jullie vuurwerk af?

Natuurlijk hebben wij vuurwerk afgestoken. Dat vind ik echt wel bij de jaarwisseling horen. Ik ben daar wel dubbel in, want ik vind het ook al snel veel te duur. Ik moet me er om 00:01u niet te bewust van zijn dat je bij iedere vuurpijl €5,00 -bij wijze van spreken- de lucht in schiet. Toevallig zag ik laatst op het nieuws een man die voor €1.400,00 aan vuurwerk had gekocht. Dan ben je wat mij betreft echt koekwous. Weet je wel wat je allemaal van dat geld kan doen?!

Als je moest kiezen, ga je dan liever naar een feestje of kijk je de oudejaarsconference op televisie? En waarom?

Ik ben nog nooit naar een feestje geweest *geeft toe -burgertrut-*. Wat dat betreft ga ik meer voor gezelligheid in een kleinere kring. Dat je het samen viert, vind ik altijd wel gezellig, maar dan meer met familie of vrienden. Op oudejaarsconferences heb ik het nooit zo. De boel kakt dan altijd zo in. Ik ga liever spelletjes spelen met z’n allen en kletsen terwijl er gezellige muziek op de achtergrond aan staat. Dan weet je gelijk hoe wij onze tijd op weg naar 00:00u doorbrachten.

Doe je aan nieuwe voornemens? Zo ja, welke staan er op de planning voor 2018?

Elk jaar zeg ik niet aan nieuwe voornemens te doen te doen, omdat ze vaak/meestal/altijd mislukken. Toch zijn er altijd dingen waar ik extra aandacht aan wil besteden. Voor dit jaar heb ik er ook weer een aantal en niet geschoten is altijd mis, dus daarom beginnen we gewoon weer met frisse moed. Aanstaande vrijdag lees je er meer over op Sleutel in de Tuin.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 51; Kerstmis, Kerstmis en nog eens Kerstmis

Wat is je leukste herinnering aan oud en nieuw zonder de kinderen? En met?

Ik heb diep zitten graven naar mijn leukste herinnering aan oud en nieuw, maar die kan ik echt niet vinden. Ik heb geen leukste, ik heb hem om een goede reden verstopt mijn harde schijf of misschien moet de leukste nog wel komen. Who knows! Ik weet wel dat ik sinds ik een relatie heb de jaarwisseling een stuk relaxter verloopt dan daarvoor. Iets met nieuwe voornemens en niet alleen de klok naar het nieuwe jaar die doortikte. Ken je deze scène uit Bridget Jones Diary? Verder zeg ik niets…

Heel cliché, maar sinds we kinderen hebben vind ik de avond voorbijvliegen. Gek genoeg lijkt het net op een gewone avond als andere avonden, als een verjaardag of zo. Aan het begin van de avond steken we kindervuurwerk af en als je dan die snuitjes ziet… Onbetaalbaar! Luuk is al een paar keer om 00:00u wakker geworden. Dat hij dan met zijn slaperige hoofd in zijn badjas op het aanrecht mag zitten om samen met mij naar het grote mensen vuurwerk te kijken voelt heel speciaal. Hij vindt het prachtig! Sofie daarentegen vind het maar niets en schrikt van elke knal die ze hoort. Ook ’s avonds en ’s nachts *zucht*.

Hoe ga je gekleed op 31 december?

Ik had geen speciale outfit voor oudejaarsdag aan. Die heb ik sowieso nooit. Het was een setje die ik eerder die dag samenstelde toen ik voor mijn kast stond. Lees: ik pakte bij elkaar wat er nog in mijn kast hing en toevallig niet in de wasmand zat. Niets anders dan normaal dus. Zonder tandpastavlekken, dat dan weer wel.

Stel dat je de jackpot van de Staatsloterij of de Postcode Kanjer wint… Wat ga je daarmee doen?

Dat we de Postcode Kanjer winnen zit er sowieso niet in. Die hebben we drie jaar geleden na de verhuizing opgezegd. Of we de jackpot van de Staatsloterij hebben gewonnen, zal vandaag blijken. Mijn hubster had er een goed gevoel bij -heeft hij anders nooit- en kocht op de valreep een staatslot. Stel, stel nou dat het ons toch echt een keer is gegund…

Dan heb ik op voorhand al heel veel geld al uitgegeven. Het dakterras op zolder afmaken, nieuwe meubels voor in huis kopen en een vouwwagen kopen. Die roadtrip in de USA of cruise naar Scandinavië snel boeken, een huishoudelijke hulp aannemen en een abonnement op een dierentuin én pretpark aanschaffen. Die extra paar laarzen, die ik eigenlijk niet nodig heb, kopen of die tas die me zo gezellig riep en me eindelijk eens door een kleur- en kledingadviseuse onderhanden laten nemen. Ik kan zo nog wel even doorgaan en dan heb ik het nog niet eens gehad over het geld dat ik voor of aan de kinderen zou uitgeven.

Lees ook: de ‘Best Nine 2017’ van Sleutel in de Tuin

Wanneer bezoek je familie om ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar?

Geen idee eigenlijk! Vroeger deed ik dit eigenlijk zo snel mogelijk, maar tegenwoordig niet meer. Wel stuur ik altijd een WhatsApp-je met de beste wensen en in de loop van het nieuwe jaar krijgt mijn familie die wel binnen -iets met een overbezette lijn, omdat ik niet de enige ben die dit doet.

We leggen ons niet meer vast in het bezoeken van familie op nieuwjaarsdag, omdat iedereen rustig aan wil doen en zelf de tijd van de dag wil bepalen en zien hoe het loopt. Bovendien komt het vaak zat voor dat er al andere plannen zijn gemaakt. Het bezoeken van drie ouderparen op twee verschillende plekken in de provincie is niet heel relaxed en dat is juist een van de dingen waar ik in het nieuwe jaar extra aandacht aan wil geven.

Ik tag…

Ik tag in dit geval niemand (meer), maar wens iedereen een Happy New Year! Dag 2017, hallo 2018!

Hoe heb jij oud en nieuw gevierd?

Lieve groetjes van Cindy
Bron scène Bridget Jones: YouTube 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge