Zo ziet mijn ideale Moederdag eruit
Moederschap

[Plog] Zo ziet mijn ideale Moederdag eruit

Het zal je niet zijn ontgaan… Vandaag is het Moederdag. Mijn kinderen liggen ondertussen heerlijk te slapen in hun bed en ze hebben mij, met een beetje hulp van hun vader, een mooie Moederdag gegeven. Ik heb ervan genoten. Kijk: zo ziet mijn ideale Moederdag eruit.

Moederdag

Even terug… Elk jaar vieren we Moederdag. Maar waar komt Moederdag eigenlijk vandaan? Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. Dat is logisch! Het wordt in verschillende landen en op verschillende momenten gevierd. In Nederland is het altijd de tweede zondag van mei. De oorsprong van Moederdag ligt in Griekenland bij de moedercultus met ceremonies voor de Grote Moeder der goden en de moeder van Jezus, Maria, wordt ook al eeuwen vereerd. Het is maar dat je het weet.

Lees ook: hoe herken je een temperamentvol kind?

Moment van bezinning

Dat het niet vanzelfsprekend is om moeder te zijn of moeder te worden, daar weet ik -helaas- alles van. Tijdens mijn ideale Moederdag heb ik daarom ook altijd een moment van bezinning. Op een dag als vandaag tel ik mijn zegeningen en ben ik extra dankbaar dat ik moeder mocht worden. Want…

Er zijn kinderen zonder moeder en moeders zonder kind,
Mama’s die er tien hebben, ongeacht wat een ander vindt.
Er zijn moeders die zorgen, voor een kindje niet van hen.
En mama’s die denken aan morgen, ‘als ik er niet meer ben’.
Er zijn moeders die een kind ontvangen, uit hun buik geboren.
Adoptiemama’s die voelen, dit kind zal aan mijn hart behoren.
Er zijn moeders die een engel dragen, op handen, als ieder ander kind.
En wensmama’s van hoop en dromen, die vervlogen in de wind.
Er zijn moeder met precies twee kinderen aan hun zij,
Vandaag is een dag voor allen die weten: ‘er leeft een moeder in mij’.

Commercie rond Moederdag

Ik ben de eerste die toegeeft dat er steeds meer commercie rond Moederdag heerst. Vreselijk, vind ik dat. Ik ben ook degene die het op de basisschool geweldig vond om voor mijn moeder aan de slag te gaan om iets moois voor haar te maken. Als ik nu zie hoe geweldig mijn kinderen het vinden om iets moois voor mij te maken, dan smelt mijn hart. Ze maken regelmatig iets voor me, geloof me, ik kan er kasten mee vullen. Toch maakt die ene knutsel voor Moederdag het speciaal.

Maak ook: [recept] heerlijke, makkelijke en kidsproof Mexicaanse tortillataart

Mijn ideale Moederdag in foto’s

Vandaag heb ik de hele dag foto’s gemaakt. Van het moment dat mijn kinderen aan mijn bed stonden tot ze in hun bed lagen. Ik heb genoten van Moederdag en hoe deze dag eruitzag, kun je zien op de volgende foto’s.

Zo ziet mijn ideale Moederdag eruit
Ik lag al uren wakker werd gewekt met een ontbijt op bed verzorgd door mijn kinderen met hulp van hun vader. Zie je de vorm van de ontbijtkoekjes? Alleen maar liefde! En dubbel beleg, want het was een speciale dag.

Lees ook: shoutout naar mijn ex-collega’s in de kinder- en jeugdpsychiatrie

Ik werd verwend met cadeautjes. Een boekenlegger mét zoet versje van mijn kleuter die hij op school had gemaakt en een geurzakje met een sterke zeeplucht heerlijke geur van mijn peuter die ze op de peuterspeelzaal had gemaakt. Thuis hadden ze allebei ook nog een tasje voor me geknutseld, omdat ik zo van tassen houd. Ahhh! Mijn hubster scoorde vreselijk veel punten met deze geweldige en gepersonaliseerde set van Blond Amsterdam, luf-it! Fak de commercie -zei ik dat hardop?!

Zo ziet mijn ideale Moederdag eruit
Als verrassing had mijn hubster bedacht om met z’n allen op stap te gaan. We gingen naar de Euromast -daar was ik nog nooit geweest en genoten daar eerst van een gezellige lunch bij Deli met flammkuchen en crêpes. Luuk ontmoette de mascotte van de Euromast en vervolgens gingen we met de lift naar het platform.

Zo ziet mijn ideale Moederdag eruit
Na een rondje uitwaaien met geweldig, ietwat bewolkt, uitzicht durfden we het aan om met de trap naar de Euroscoop te gaan. We gingen zitten en draaiden heel hoog rond boven Rotterdam. De kinderen vonden het geweldig en stonden met hun snuitjes tegen het raam geplakt. Ze leken niets van de grote hoogte te hebben. Het deed hun meer denken aan de Pagode in de Efteling.

Zo ziet mijn ideale Moederdag eruitMijn ideale Moederdag

Het gaat mij er tijdens mijn ideale Moederdag om -hoe cliché het ook klinkt- dat ik samen ben met mijn kinderen. Ik ben dankbaar dat ze mij als hun moeder hebben gekozen. En dat ze op zo’n dag als vandaag extra lief voor me zijn is alleen maar mooi meegenomen.

De ideale afsluiter van Moederdag is natuurlijk ook me-time. Als je me zoekt lig ik met een heerlijk maskertje te bruisen in bad terwijl ik lees over andere moeders en hun kinderen…

Hoe ziet jouw ideale Moederdag eruit?

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge