Lifestyle, Persoonlijk, Weegschaal

Mijn plannen voor 2017

Het nieuw jaar is vandaag al weer 18 dagen oud. Ik heb teruggekeken op 2016. Geleefd, gelachen en liefgehad. Een nieuw jaar met nieuwe rondes, nieuwe kansen. Tijd om goede voornemens onder de loep te nemen. Tijd om mijn plannen voor 2017 met je te delen.

Een creatief jaar

Mijn allereerste plan heb ik natuurlijk als een koe bij de horens gevat. Ik heb de top van mijn bucketlist online gezet en ga er in 2017 een mooi en creatief jaar van maken met mijn blogsite. SleutelindeTuin.nl is mijn ‘Dream it, Wish it, Do it’.

Mijn plannen voor 2017

Genieten van kleine dingen

Ik wil meer en bewuster genieten van kleine dingen. Een onverwachte kus die ik van Sofie krijg. Een spontane knuffel die ik van Luuk krijg. Een bos tulpen die ik zomaar van Jeroen krijg.

Ook nog meer genieten van hoe Sofie leergierig en nieuwsgierig als ze is overal letters begint te herkennen; de S(ofie), de L(uuk), de P(apa) en de M(ama). Hoe ze al tot tien kan tellen en de cijfers ook kan ‘lezen’. Nog meer genieten van Luuk als hij opgaat in zijn spel en liggend op de grond hele verhalen heeft als hij met zijn houten treinbaan, Duplo of auto’s aan het spelen is. Er nog meer van genieten om Jeroen in zijn rol als vader op te zien gaan in het spelen met hen.

Genieten van een mooie wolkenpartij, van de slappe lach, van een winterzonnetje, van een ontspannen bad, van onze tuin die ontwaakt, van heerlijk ruikende was, van de vogeltjes die eten zoeken, van een kop thee met mijn favoriete tijdschrift. Genieten van kleine dingen!

Een grote meiden kamer

Een plan uit de categorie ‘omdat je huis nooit af is’ en ‘kleine meisjes worden groot’: de ‘babykamer’ van Sofie upgraden naar een ‘grote meiden kamer’. Voor haar derde verjaardag, 6 juni, krijgt Sofie een grote meiden kamer, net als Luuk bijna een jaar geleden kreeg. Babymeubels er uit. Halfhoogslaper, kledingkast en speelhoek er in.

Net als Luuk proberen we Sofie zo lang mogelijk in haar vertrouwde ledikant te laten slapen. Bij Luuk ging dit zonder problemen. Hij was geen ledikant-hooligan en als het aan hem lag, had hij nog langer in zijn ledikant geslapen. Bij Sofie is het al een tijd nog maar de vraag of ze het tot haar derde verjaardag zal redden.

Lees ook: Mijn bucketlist

Onze dame is een stuk ondernemender in bed en laat ze al een tijd regelmatig haar kunnen en kunsten in haar ledikant zien. Zo kan ze al heel goed met haar bovenlichaam over de rand hangen, boven in haar ledikant hangen en zich opduwen met haar benen en dan zo hangen, één been buiten boord gooien en noem maar op. Dingen waar zij reuze trots op is. Dingen waarvan ik denk, als je het eenmaal echt door hebt, val je misschien een paar keer uit je ledikant en ben je daarna los. Zo’n meisje is het dan ook wel weer. Ze klimt en klautert van jongs af aan overal op of onder. Ze weet dat ze, net als Luuk, als ze drie jaar wordt een grote meiden kamer krijgt. Tot die tijd vinden we haar vaak bij Luuk op bed en doet ze net of ze in zijn bed gaat slapen.

De boel de boel laten

Nog meer met Luuk en Sofie in het moment zijn en de boel de boel laten om met hen herinneringen te maken. Het is zó cliché, maar zó waar: time flies when they’re growing up!

Herinneringen maken

Samen naar het bos, naar het strand of een lange fietstocht. De hele ochtend knutselen, koekjes bakken of spelletjes doen. ’s Avonds nog één verhaaltje extra voorlezen, gewoon, omdat het zo leuk is. Dansen, zingen en verkleden in de woonkamer met de muziek op 10. Met elkaar stoeien en samen in slaap vallen. Met deze donkere dagen in de schemer een zaklamp wandeling maken, omdat het zo spannend is. Of een plassenspeurtocht in de regen, omdat je er zo nat van wordt. Op tijd de kaarsen en openhaard aan, omdat het zo gezellig is.

Focussen

Een ander plan waar ik meer aandacht aan wil besteden is niet meer drie dingen tegelijk willen doen. Niet meer én een aflevering van één van mijn favoriete series kijken én Whats-appen én verdwalen op het wereld wijde web (social media of Google). Laat ik het zo noemen: beter focussen op één ding dan een beetje op van alles.

Selectief televisie kijken

Daarmee samen hangt het plan om meer selectief televisie te gaan kijken. Alleen gaan zitten voor die ene serie die ik echt graag zie of wil volgen. Niet meer zitten om het kijken of, omdat één ander heeft verteld dat het zo leuk is. Nee, na tien minuten heb ik eigenlijk meestal al wel door of iets me zal interesseren of zal boeien. Zo niet, dan blijf ik niet plakken. Zonde van de tijd en het verkleint de kans dat ik weer meerdere dingen tegelijk wil gaan doen.

En dan is er ook nog iets met knikkers van de ene pot naar de andere pot zien te krijgen…

Dit zijn mijn plannen voor nu voor 2017 met als boventoon leven, lachen en liefhebben.

Heb jij plannen voor 2017? Kun jij bewust genieten van kleine dingen? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug bij de comments hieronder.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge