Lifestyle, Persoonlijk

Mijn peuter is geen baby meer

Ik zat van de week door de reclamefolders te bladeren toen het ineens tot me doordrong. Mijn peuter is geen baby meer…

Reclamefolders doorspitten

Ja, ik geef het toe, ik lees de reclamefolders. Hier geen nee/nee sticker op de klepper van de brievenbus, maar een ja/ja. Ik spit de folders door van het begin tot het eind. En dan het liefst die met het spul voor kinderen. Drogisterij-artikelen, kleding, voeding, speelgoed, you name it. Heerlijk om te kijken wat er allemaal in kinderland te krijgen is, wat het kost en waar je een slag kan slaan.

Mijn peuter is geen baby meer

Ineens drong het tot me door tijdens het doorspitten van een folder van een drogisterij: ik zit te kijken naar een pagina vol babyspul en ik heb er niets van nodig. Want ik heb geen baby meer in huis. Ik koop dit niet meer. Mijn peuter is geen baby meer en hoeft geen potjes meer. Geen billendoekjes, geen drinkflessen of pedagogisch gezondheid technisch verantwoorde tussendoortjes meer. Waarom kijk ik hier nog naar?

Lees ook: is er leven na Zwitsal?

Afmelden voor babysites en -winkels

Nu ik er zo over na zit te denken staat mijn inbox vaak helemaal vol met email van babysites en -winkels. Deze mailtjes gooi ik eigenlijk altijd gelijk weg, zonder ze te openen. Ik ben niet meer op zoek naar een kinderwagen, babykleding of een loopfietsje. Ik moet me maar eens gaan afmelden voor die babysites en -winkels. Scheelt weer een hoop weggooien.

Wat is er allemaal te krijgen in kinderland?

Mijn peuter is geen baby meer en dus valt er een deur achter me dicht, maar gaat er een wereld voor me open. Ik kan nu gaan kijken wat er allemaal in kinderland te krijgen is. Toegegeven, het valt niet mee om het babystuk los te laten, er is immers zoveel leuks. Maar ik heb ook wel zin in het kinderstuk. Natuurlijk ben ik er al even mee bezig. Luuk is immers al ruim 4½ jaar en Sofie ondertussen al een paar maanden 3 jaar. Maar toch…

Heb jij ook een peuter die geen baby meer is? Heb jij tips voor leuke kindersites en -winkels? Ik ben heel benieuwd en lees je reactie graag hieronder.

Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge