Mijn kinderen hebben populaire kindernamen; nou en
Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Mijn kinderen hebben populaire kindernamen

Aan het begin van het jaar presenteert de Sociale Verzekeringsbank de lijst van de meest populaire kindernamen van het afgelopen jaar. Zo ook dit jaar. Wat blijkt (elk jaar): mijn kinderen hebben populaire kindernamen. Is dat erg?

Mijn kinderen hebben populaire kindernamen

Ook al zijn mijn kinderen bijna vijf en drie jaar en komt er bij ons geen kleintje meer, toch spiek ik elk jaar even op het lijstje van de SVB. Dat vind ik leuk; noem het nieuwsgierig. Elk jaar blijkt weer, mijn kinderen hebben populaire kindernamen.

Lees ook: Rotklusjes van het ouderschap…-tag

De naam van onze kleuter

De naam van onze kleuter Luuk staat in dit lijstje op de negende plek. In de top tien en de naam heeft volgens mij zelfs wel eens in de top drie gestaan. Het is een naam met verschillende schrijfwijzen; Luuk/Luke/Luc.

De naam van onze peuter

De naam van onze peuter Sofie staat in dit lijstje op de derde plek. Ook in de top tien en het heeft ook wel eens hoger en lager in de ranking gestaan. Het is net als Luuk een naam met verschillende schrijfwijzen. In het lijstje staat het als Sophie en wij kozen voor Sofie, maar je ziet ook Sophia/Sofia langskomen.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 1; gelukkig nieuwjaar!

Is het erg om een populaire kindernaam te hebben?

Wij vinden het dus niet erg dat mijn kinderen een populaire kindernaam hebben. Er zit meer achter het verhaal van de namen en die zijn niet in een lijstje te vangen. Bovendien kozen wij een naam voor onze kinderen die wij leuk vinden. Die bij ons past en niet, omdat een naam wel of juist niet in een lijstje staat. Ik zal op een later moment nog eens een artikel schrijven over het verhaal achter de namen van onze kinderen. 

Lees ook: Sleutel in de Tuin bestaat 1 jaar!

Hoe populair zijn de kindernamen daadwerkelijk?

 • Zwanger en fit; Ik heb twee keer zwanger en fit gedaan en beide keren bleek toen alle baby’s waren geboren dat geen van de kinderen dezelfde naam had gekregen. Ook niet de namen die in de top drie of in de top tien stonden. Ook niet de namen van mijn kinderen.
 • Peuterspeelzaal; Op de peuterspeelzaal was het eigenlijk hetzelfde verhaal als bij zwanger en fit. Zowel Luuk als Sofie heeft twee jaar op de peuterspeelzaal gezeten -Sofie moet nog vijf maanden- en er heeft bij hun geen kindje in de groep gezeten die dezelfde naam had. -Bij Sofie verwacht ik niet dat er nog een kindje met dezelfde naam bijkomt-
 • Kleuterschool; Luuk zit nu bijna een jaar op de kleuterschool in een groep 1/2 combinatieklas. Ook hier zit er geen jongen met hem in de klas die dezelfde naam heeft of een andere schrijfwijze in dit geval. Sofie gaat begin juni naar groep 1 en als alles doorgaat, zoals een paar maanden geleden was gepland, komt ze in de klas met een meisje die dezelfde naam heeft als zij. Hetzelfde, maar dan anders geschreven met -ph. Is dat erg? Geen idee, nu denk ik niet dat dit erg is. Vaak komen kinderen zelf tot een oplossing om de kinderen uit elkaar te kunnen houden.

Hoe heet jouw kind? Is dat een populaire kindernaam? Vind je dat erg of niet? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag terug bij de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Bron afbeelding
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kristel 15 januari 2018 at 15:54

  Wij wilden graag een naam die apart was, maar niet té. Net voordat ik zwanger was, zag ik ergens online Maerle staan: vond ‘m gelijk zo mooi! Lief en krachtig. En apart (ongeveer 40 meisjes in NL met dezelfde naam), maar niet té (al moeten we ‘m altijd herhalen en spellen haha).

  • Reply Cindy 15 januari 2018 at 16:41

   Ha Kristel,
   Maerle is inderdaad een lieve en krachtige naam. Leuk! Ik heb deze naam niet eerder gehoord. Jammer dat je de naam altijd moet herhalen en spellen.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge