10 x van een moeder; mijn hobby's
Moederschap

10 x van een moeder; mijn hobby’s

Ik dacht altijd dat ik weinig hobby’s had. Je kent het wel: een moeder met twee jonge kinderen. Altijd druk, bezig en onderweg. Houdt de ballen omhoog en doet haar best om de perfecte moeder, de mooiste vrouw, de trouwste vriendin, de liefste dochter en (sinds januari van dit jaar) de beste blogger te zijn. Maar weet je waar ik achter kwam? Ik heb meer hobby’s dan ik dacht. Hier 10 x van een moeder; mijn hobby’s…

#1   In slaap vallen op de bank als ik eindelijk tijd heb om mijn favoriete tv-programma terug te kijken

Ik ben hier zo goed in! Het lukt me meestal al binnen een kwartier.

#2   Een rollenspel spelen

  • De wasvrouw
  • De politieagente
  • De kokkin
  • De animateur
  • De onderhandelaar
  • De tuinman
  • De wc-juffrouw
  • De taxichauffeuse
  • De zangeres
  • De PA

#3   Houten treinbaanrails of autootjes of knikkers op mijn blote voeten ontwijken

Zie de vrouwelijke variant van Ethan uit Mission Impossible voor je en je weet hoe goed ik me al hink-stap-springend door de woonkamer én keuken manoeuvreer.

#4   De kapotte stiften scheiden van de stiften die het nog doen

Ik kan heel goed sorteren! En voor stiften kan je ook potloden lezen óf stempels, lijmstiften, kleipotjes of verfflessen.

#5   De kinderkasten nog een keer inrichten

Dit is een hobby die ik veelal met mijn kleuter en peuter samendoe. Zij halen alles uit de kast (lees: letterlijk en figuurlijk) en ik richt de kast nog een keer in. En nog een keer…

#6   Schoenzolen ontdoen van klei, bagger, poep, besjes en andere zooi

Mijn kinderen hebben het versieren van kun schoenzolen tot een kunst verheven en ik steun hun culturele ontwikkeling. Ik ben er ondertussen goed in geworden om het juiste gereedschap bij de juiste versiering te vinden. Ik ben thuis in dunne en dikke takken, in mesjes met scherpe randjes en in schroevendraaiers met een platte kop. Met deze hobby is er ook veel ruimte om te improviseren. Zo fijn!

#7   Mijn vuile ramen negeren

Negeren, daar ben ik ook heel goed in. Die chocoballen die vanuit de la in de keuken naar me roepen kan ik niet negeren (duh: wie wel?!). Het níet zo gezellige gedrag van mijn kinderen negeren, dat gaat al beter. Maar wat ik echt goed kan negeren, zijn mijn vuile ramen.

Had ik al gezegd dat Luuk en Sofie heel kunstzinnig zijn? Ook op mijn ramen?! Monden, vingers, handen, wat zeg ik: gezichten drukken ze af op mijn ramen.

Ik bewonder hun kunst en dat ze mijn ramen met hun kunst mijn ramen vuil maken kan ik dus heel goed negeren. Behalve als er een laag zonnetje staat. En er onverwacht visite op de stoep staat. Gezellig! Heel gezellig zelfs! Maar dan kan ik het niet laten om me te excuseren voor mijn vuile ramen.

#8   Regelmatig Dingen verliezen; mijn geduld, mijn sleutels, mezelf, bonnetjes

Dit heb ik zelf tot een kunst verheven. Dingen verliezen, daar ben ik zo goed in geworden. Ik vind het ook zo leuk om te doen…

#9   Na een vriendinnen shopdate met alleen maar spullen voor de kinderen thuiskomen

Weet je, ik denk zomaar dat we deze hobby weleens zouden kunnen delen.

#10   Mijn koffiebeker met inmiddels koud geworden koffie zoeken

Dit is echt één van mijn lievelingshobby’s! Een uit de categorie ‘daar word ik vrolijk van’. Ik doe dit daarom ook meestal een keer per week, per dag… per uur…

Nou, dit waren mijn hobby’s.
Delen we misschien dezelfde hobby(‘s)? Dat zou wel leuk zijn, want dan kunnen we het er samen over hebben.
Laat je het me weten bij de reacties?

Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Groetjes van Cindy

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge