Komkommertijd
Moederschap, Wat ter tafel komt

Komkommertijd bij Sleutel in de Tuin

Misschien is het je al wel opgevallen en misschien ook niet. Het is komkommertijd bij Sleutel in de Tuin. Wat dit voor Sleutel in de Tuin betekent leg ik je hier uit…

Komkommertijd

Een zoekopdracht in Google voor de betekenis van komkommertijd geeft het volgende weer: komkommertijd is een aanduiding voor de rustige zomerperiode, waarin er weinig nieuws en weinig handel is. Het woord wordt tegenwoordig vooral gebruikt in de media, die er bovendien inhoud aan geven door berichten te brengen die buiten de komkommertijd geen nieuwswaarde zouden hebben.

Ik wil Sleutel in de Tuin absoluut niet vergelijken met een mediaplatform voor nieuws en handel. Voor Sleutel in de Tuin betekent komkommertijd dat het vakantietijd is. Het zal een stuk rustiger zijn op Sleutel in de Tuin.

Waarom vakantietijd?

De afgelopen weken koste het me al meer moeite om me aan mijn content schema te houden. Zo was er Sofie’s verjaardag waar van alles mee te doen was. Ik ging een weekend weg met een groep meiden. Luuk zat in de laatste weken van school en er werd van alles op school georganiseerd, waar ik dan graag bij wilde zijn of bij wilde helpen. Ik had toevallig precies afspraken op de dagen dat ik tijd reserveer om te bloggen. Daarnaast kwamen er aardig wat vrije dagen langs en die temperatuur… Warrum!

Alles bij elkaar zorgde dit geregeld voor behoorlijk wat frustratie. Bij zowel mij als mijn kinderen. Ik wilde aan de slag voor Sleutel in de Tuin, bloggen, maar er ook voor mijn kinderen zijn. Toen ik op een gegeven moment merkte dat ik meer tegen Luuk en Sofie aan het snauwen was, dan dat ik met ze aan het spelen was. Dat ik weer aan het nachtbraken was om alles af te krijgen voor de volgende dag. En toen Luuk aan me vroeg of ik al klaar was met mijn telefoon en met hem en Sofie in het zwembad kon komen spelen -confronterend, was ik het zat. Ik besloot het voor iedereen wat rustiger aan te toen. Ik laste alvast de komkommertijd in.

Wat kun je verwachten?

In de vakantietijd staat Sleutel in de Tuin op een laag pitje en zal ik mijn telefoon zo veel mogelijk uit het zicht laten liggen. Ik ga met mijn kinderen en hubster genieten van de vakantie en daar waar het uitkomt zal ik eens een artikel schrijven voor mijn blog. Schrijven is voor mij immers nog altijd een manier van ontspannen en een manier om de dingen die ik mee maak van me af te schrijven. Ik ga echter niets uitspreken van bijvoorbeeld 1 artikel per week. Ik ga me nergens op vastpinnen, want dan wil ik dat ook waar kunnen maken.

Op social media zal het ook wat rustiger zijn, hoewel een foto op Instagram, Facebook en Twitter zo geplaatst is. Kom daar gewoon geregeld even kijken om te zien of ik iets met je wilde delen.

Komkommertijd… Ben jij bekent met dit fenomeen? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag in de comments hieronder.

Bedankt voor het lezen. Kom geregeld bij Sleutel in de Tuin kijken om te zien of ik nog iets met je wilde delen.

Fijne vakantie!
Groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge