Tortillataart
Recepten

[Recept] Heerlijke, makkelijke en kidsproof Mexicaanse tortillataart

Als je net zo bent als ik dan houd je ervan om lekkere dingen te eten, die makkelijk te maken zijn en waarbij het gezellig blijft aan tafel. Met het [recept] voor deze heerlijke, makkelijke en kidsproof tortillataart kan ik je dit garanderen. En het wordt nog leuker!

Je hebt makkelijk en je hebt makkelijk

Ik schreef al dat dit een makkelijk recept is. Maar je hebt makkelijk en je hebt makkelijk. Stel nou dat je een keer tijd over hebt. Ik zei stel hè, want het kan je zo maar een keer overkomen. Dan heb ik een variant waarbij je de keukenprinses kan uithangen. En stel dat je kinderen elkaar in de haren vliegen aan het einde van de dag en je er helemaal klaar mee bent -iets waarschijnlijker dan die prinses en er moet zo snel mogelijk lekker eten op tafel komen, dan heb ik een nog makkelijkere variant voor je.

Wat heb je nodig?

In principe is de lijst van wat je nodig hebt voor de tortillataart hetzelfde. Bij de nog makkelijkere variant is de groente kant en klaar gesneden en maak je gebruik van een zakje en kant en klare saus als het om de smaak gaat. Ik heb beide varianten meerdere keren gemaakt en toegegeven, beide varianten smaken anders. Dus eigenlijk vind je hier twee recepten voor een heerlijke, makkelijke en kidsproof tortillataart. Dat maakt dit [recept] dus nog leuker!

Maak ook: [Recept] Loaded Nachos mét kidsproof variant

Makkelijke variant:

  • Springvorm
  • Tortilla’s, 6 stuks
  • Rundergehakt, 350 gr geruld
  • Knoflook, 3 tenen fijngehakt
  • Avocado, 2 stuks in plakjes
  • Rode ui, 1 stuk gesnipperd
  • Aubergine, 1 in blokjes
  • Tomaten, 3 stuks in blokjes
  • Maïs, 1 blikje uitgelekt
  • Kidneybonen, 1 blik afgespoeld en uitgelekt
  • Paprikapoeder, 2 tl
  • Komijnpoeder, 2 tl
  • Oregano, ½ tl
  • Cayennepeper, ½-1 tl
  • Peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak
  • Crè­me fraî­che, 1 bekertje
  • Geraspte kaas
  • Chedderkaas
  • Olijfolie

Maak ook: [Recept] Mexicaanse gehaktflapjes

Nog makkelijkere variant

  • Springvorm
  • Tortilla’s, 6 stuks
  • Rundergehakt, 350 gr geruld
  • Mexicaanse roerbakgroente, zak 400 gr
  • Maïs, 1 blikje uitgelekt
  • Burrito kruidenmix, 1 zakje
  • Taco saus mild, 1 potje
  • Crème fraîche, 1 bekertje
  • Geraspte kaas
  • Chedderkaas
  • Olijfolie

Lees ook: de stilte is voorbij

Bereidingswijze:

De bereidingswijze is in de basis van deze tortillataart bij zowel de makkelijke als de nog makkelijkere variant hetzelfde. Bij de makkelijke variant moet je de meeste groenten zelf nog snijden en moet je de kruiden zelf nog afmeten. Zorg dat je alle ingrediënten van tevoren gesneden klaar hebt staan. Zo wordt het nog makkelijker om hem te kunnen maken.

Lees ook: hoe herken je een temperamentvol kind?

Makkelijke variant

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bak het gehakt rul en voeg de rode ui en knoflook toe. Bak dit nog even aan en zorg dat de knoflook niet verbrand.
  • Voeg de aubergine en tomaten toe en bak dit op laag vuur even mee.
  • Doe de kidneybonen en maïs erbij.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Laat dit nog vijf minuten pruttelen op laag vuur.
  • Vet de springvorm in met een beetje olijfolie.
  • Leg een tortilla op de bodem en smeer daar een eetlepel crème fraîche over uit.
  • Verdeel een flinke schep van de gehakt- en groentesaus over de tortilla.
  • Leg een paar plakjes avocado over de saus en strooi er wat van beide kazen overheen.
  • Daarop leg je weer een tortilla en volg je alle stappen nog een keer.
  • Eindig met een tortilla en strooi daar wat van beide kazen overheen.
  • Bak de tortillataart 15 minuten in de oven.
  • Laat de taart nog heel even afkoelen, voordat je de springvorm opent en deze verwijdert.
  • Snijd de taart in punten zo groot als je wilt.

Tortillataart

Makkelijkere variant

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bak het gehakt rul en voeg roerbakmix en de kruidenmix toe. Bak dit samen nog even aan.
  • Voeg de saus en de maïs toe en laat dit nog vijf minuten pruttelen op laag vuur.
  • Vet de springvorm in met een beetje olijfolie.
  • Leg een tortilla op de bodem en smeer daar een eetlepel crème fraîche over uit.
  • Verdeel een flinke schep van de gehakt- en groentesaus over de tortilla.
  • Strooi er wat van beide kazen overheen.
  • Daarop leg je weer een tortilla en volg je alle stappen nog een keer.
  • Eindig met een tortilla en strooi daar wat van beide kazen overheen.
  • Bak de tortillataart 15 minuten in de oven.
  • Laat de taart nog heel even afkoelen, voordat je de springvorm opent en deze verwijdert.
  • Snijd de taart in punten zo groot als je wilt.

Tortillataart

Guacamole

Natuurlijk kan guacamole niet ontbreken bij een Mexicaans gerecht. In de makkelijke variant van de tortillataart zit al avocado, maar wat mij betreft kan je nooit genoeg avocado gebruiken. Er staan heel veel recepten online om een makkelijke guacamole te maken. Kijk maar eens op de site van Chickslovefood, Uit Pauline’s keukenFrancesca Kookt of Laura’s Bakery. Hier vind je een recept voor guacamole, maar steeds net een beetje anders. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Koop dan gewoon een potje guacamole.

Eet smakelijk!

Lieve groetjes van Cindy

Vorige blog Volgende blog

Misschien vind je deze blogs ook leuk

Plaats jij als eerste een reactie?

Laat een reactie achter

CommentLuv badge