Kerstcadeautips voor kleuters en (oudere) peuters
Kinderen, Lifestyle

Kerstcadeautips voor kleuters en (oudere) peuters

Dacht je dat je voor Sinterklaas alles onder controle te hebben met de cadeautjes, blijken jullie ineens ook met Kerst aan cadeautjes te doen. Wat moet je nu weer vragen? Welke wensen hebben de kinderen nog meer? Stond er nog wat op hun verlanglijstje -die je per ongeluk expres hebt weggegooid? Geen paniek, vandaag deel ik de cadeautjes waarmee Sinterklaas bij mijn kinderen heeft gescoord. Ook zet ik hoog in voor het slagingspercentage van de Kerstman met wat nieuwe ideeën. Hier deel ik kerstcadeautips voor kleuters en (oudere) peuters…

Kerstcadeautips voor kleuters en (oudere) peuters

Wat zeggen ze ook al weer? Never change a winning team… Ik heb cadeautjes die goed hebben gescoord bij mijn kleuter en (oudere) peuter en jij bent naarstig -geen stress, noem het geen stress, je hebt geen stress- op zoek naar inspiratie. Je hebt nog een week de tijd, dus het komt, al dan wel of niet met mijn tips, vast wel goed.

Lees ook: de 5 leukste cd’s met Kerstliedjes

Voor kleuters

 • Met Lego Classic wordt hun verbeelding en creativiteit ontwikkelt en het is ook gewoon leuk om te doen. De keuze is reuze.
 • PAW Patrol speelgoed is er voor de avontuurlijke kleuter. Je vindt in de collectie PAW Patrol speelgoed voor jongens en meisjes vele leuke knuffels en speelsets met spannende effecten voor eindeloos spelplezier.
 • Strijkkralen, daar kan mijn kleuter geen genoeg van krijgen. Hij legt ze voor de hand weg en gaat steeds meer patronen na leggen. Een handige oefening om het tellen onder de knie te krijgen.
 • Stiften zijn er in allerlei soorten en maten en voor jong en oud. Met dikke punten en hele fijne punten. Uitwasbaar of om mee op textiel te tekenen. Mijn kleuter tekent graag en heeft allerlei soorten stiften in zijn etui zitten.
 • Waterafstotende wanten kwamen van de week goed uit toen er zoveel sneeuw was gevallen. Ik verwacht/hoop/ga ervan uit dat dit niet de enige sneeuw zal zijn die deze winter zal vallen. De winter moet immers nog beginnen!
 • Gezelschapsspelletjes, wij zijn er gek op. En onze kleuter ook en stiekem doet onze peuter ook mee op haar manier.
 • Een joggingpak is er natuurlijk ook in allerlei soorten en maten. Er is altijd wel een moment om een joggingpak of misschien wel een onesie aan te trekken.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 48; Sinterklaas, de Kerstboom en een sneeuwpop

Voor (oudere) peuters

 • Lego Juniors is voor (jonge) kleuters die steeds meer interesse krijgen in Lego, maar waarvan het ‘echte’ spul nog net te moeilijk is.
 • Kindermake-up is er in allerlei soorten en maten. Onze wannabe-kleuter had het hoog op haar verlanglijstje staan en gaat er graag -en onder toezicht- mee aan de slag.
 • Van K3 krijgt onze oudere peuter geen genoeg; de microfoon, een cd en het jurkje, het was drie keer raak. En er is nog zó véél meer.
 • Een nieuw bedelarmbandje stond hoog op het verlanglijstje van onze peuter. Het is de derde -ik geef het toe, want door het geklim en geklauter van onze dochter wil er nog wel eens een bedeltje -of twee of drie- of het hele armbandje sneuvelen. Het staat haar ontzettend leuk en ze is er zo groots mee.
 • Haarelastiekjes daarvan zijn er altijd wel een heleboel paar van kwijt en dus kan je er nooit genoeg hebben.
 • Pyjama’s de hele dag… #pyjamasallday Of het nou een studiedag is, weekend of vakantie, het is heerlijk om in je pyjama te spelen of lekker op de bank te hangen. En het is natuurlijk ook fijn om in een stoere of lieve pyjama te slapen.

Lees ook: 5 x de leukste kerstmarkten van Zuid-Holland

Nou, genoeg tips zo, toch? Had je het nodig? Doen jullie aan cadeautjes onder de kerstboom? Had je zelf genoeg inspiratie? Of wisten je kinderen zelf nog heel veel cadeautjes die ze oh zo graag nog wilden hebben? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag hieronder bij de comments.

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge