Is er leven na Zwitsal?
Kinderen, Lifestyle, Verzorgingsproducten

Is er leven na Zwitsal?

Mijn kinderen worden ouder…. Luuk is al ruim vier jaar en aanstaande dinsdag wordt Sofie drie jaar. De tijd vliegt. Ze zijn echt geen baby meer. Echt niet! En wat ik zo typerend vind aan een baby, is die overheerlijke geur van Zwitsal. Voor Luuk en Sofie gebruik ik nog steeds veel producten van Zwitsal voor hun dagelijkse verzorging. Kan dat nog wel nu ze geen baby meer zijn? Is er leven na Zwitsal?

Lang geleden

Toen ik nog geen kinderen had vond ik het al heerlijk om een baby op schoot te hebben. Om er mee te knuffelen en om de heerlijke geur van Zwitsal op te kunnen snuiven.

Ik weet het niet zeker, maar ik heb het idee dat er jaren gelegen minder aanbod was dan tegenwoordig. Ik besloot lang geleden al dat mocht ik ooit kinderen krijgen en hun huid zou ertegen kunnen, ik graag de verzorgingsproducten van Zwitsal wilde gebruiken.

Shoppen tijdens mijn zwangerschap

Gelukkig mocht ik, na veel knuffelen met andere baby’s, zwanger raken van een zoon. Een van de eerste dingen die ik tijdens mijn zwangerschap deed, was shoppen. Shoppen voor verzorgingsproducten van Zwitsal. Het stond zo leuk op het plankje boven de commode.

Snuiven

Het zullen de hormonen zijn geweest, maar ik heb regelmatig staan snuiven aan zo’n fles. Heerlijk! Ik kon niet wachten tot ik mijn baby lekker kon laten ruiken.

Lees ook: de geboorte van een mama

Heel wat uren heb ik met Luuk getut en hem lekker laten ruiken naar Zwitsal. Ik gebruikte Shampoo, Zeepvrije Wasgel, Op ’t Wangetje, Huidolie en zeker voor die eerste haarlokken Haarlotion. Ik heb genoten!

Kalmeren

Ook na de bevalling zullen natuurlijk de hormonen hebben meegespeeld. Ik heb heel wat meters gelopen en gewiegd, met Luuk dicht tegen mij aan, omdat hij krampjes had, in een sprongetje zat of omdat er tandjes doorkwamen. Als hij verdrietig was, niet kon slapen of gewoon dicht bij me wilde zijn stopte ik mijn neus in zijn nek of in zijn babyharen en dan snoof ik die heerlijke geur op en dat kalmeerde me. Net zoals Luuk mijn geur opsnoof en dat hem kalmeerde.

Peuter en baby

We zaten nog midden in de Zwitsal toen Luuk een zusje kreeg. Luuk was ruim zestien maanden toen Sofie als newborn gewoon meeging met onze rituelen. Er kwamen er verzorgingsproducten bij, want Luuks haren bracht ik ondertussen in model met de Haargel. En toen Sofie groot genoeg was gingen ze samen in bad met Schuimbad. Af en toe gebruikte ik wat anders, gewoon om uit te proberen, maar voor mijn peuter en baby kwam ik toch steeds terug bij Zwitsal.

Kleuter en peuter

Luuk en Sofie worden ouder en willen steeds meer zellufdoen. Mijn kleuter en peuter krijgen een eigen mening en voorkeuren. Ze zijn geen baby meer en willen andere dingen dan ik. Zo ook als het gaat om verzorgingsproducten. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ze te groot lijken te worden voor Zwitsal. Ze zijn echt geen baby meer en lijken de geur te ontgroeien.

De shampoo van papa willen ze, net als de douchefoam van mama. Als we toevallig in een drogisterij lopen, dan vragen ze naar de ‘soppies’ voor kinderen. Ze willen wat anders.

Lees ook: [review] 5 x roze douchefoam

Is er leven na Zwitsal?

Vooralsnog gebruik ik vooral Zwitsal om Luuk en Sofie te verzorgen. Ik heb weleens met iets in mijn handen gestaan of wat anders in huis gehaald, maar val dus steeds terug naar Zwitsal. Het ruikt zo lekker (had ik dat al gezegd?), ik weet precies wat ik eraan heb en hoe de huid van mijn kinderen erop reageert.

Ik wil met Luuk en Sofie meegaan en hen wat anders aan kunnen bieden dan de vertrouwde verzorgingsproducten. Maar wat? Ik zou het niet weten. Is er leven na Zwitsal?

Wat gebruik jij voor verzorgingsproducten voor je kinderen?

Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge