Interview in het Algemeen Dagblad
Persoonlijk

Interview in het Algemeen Dagblad

Eind 2017 werd ik door een moeder van school, ook bekend als de buurvrouw van verderop, benadert. Zij had mijn naam en Sleutel in de Tuin doorgegeven aan een vriendin van haar. Die vriendin bleek toevallig fotojournalist. En zo stond ik ineens met een interview in het Algemeen Dagblad.

Interview in het Algemeen Dagblad

Het was vrijdagochtend en ik zat in de auto op weg naar Leiden. Samen met Luuk en Sofie zou ik daar tot na het avondeten blijven. De telefoon ging en het was Daniëlla, de fotojournalist. Of ik toevallig die dag nog tijd had om af te spreken. Dat ging dus moeilijk worden, maar de volgende ochtend zou geen probleem zijn. Luuk en Sofie zouden dan met Jeroen op pad zijn, dus had ik het -rustige- rijk voor het interview in het Algemeen Dagblad en mezelf alleen.

Lees ook: 3 x bekentenissen tijdens de Media Ukkie Dagen

Daniëlla appte me die zaterdagochtend dat ze wat verlaat was. Dat kon gebeuren, want daar heb had ik immers ook altijd wel eens last van. Er waren een hoop omleidingen en afsluitingen door activiteiten (aan de weg) in de omgeving. Toen ze er vijftien minuten later was gingen we gelijk aan tafel zitten. Ze stelde zichzelf voor en vroeg mij ook iets over mezelf te vertellen.

Gezellig gesprek

Af en toe stelde ze me een vraag, maar het leek meer op gezellig gesprek, dan op een interview. Ze gaf me tips over het schrijven en voor het bloggen en vertelde hoe zij haar droom heeft waar kunnen volgen. Erg inspirerend om te horen wat iemand doet en ervoor over heeft om haar doel(en) te bereiken.

Lees ook: waardoor hadden wij autopech in Groningen?

Decor voor de foto

Als hoogtepunt van het interview (ver)bouwde ze mijn woonkamer om tot het decor voor de foto. Als een ware regisseur strekte ze haar armen voor zich uit en bepaalde ze met haar handen de compositie van de foto. Fascinerend om te zien!

Nieuwsgierig

Het interview zou aanvankelijk een halfuurtje duren, maar na anderhalf uur ging ze de deur pas uit. Op visite bij die buurvrouw van verderop. Mij liet ze nieuwsgierig achter. Nieuwsgierig naar het interview en naar de foto.

Kijk ook: plog; weekendje in Groningen

Ik stond in de krant

Het interview zou in principe op maandag in de krant komen, maar dat wist ze niet zeker. Zondag had ze redactievergadering en mogelijk zou de ruimte voor het interview gekocht zijn voor een advertentie. Anders zou het sowieso woensdag worden. Dus toen het maandagochtend was en ik Luuk naar school had gebracht, haastte ik me naar de eerste de beste winkel die open was. Daar stond ik met hartkloppingen van de spanning te bladeren tot ik mijn foto wel of niet langs zou zien komen. Terwijl ik Sofie sommeerde om nog even te spelen, kreeg ik het warm, werden mijn wangen rood en maakte mijn maag een sprongetje. Ik stond in de krant! Spannend!

Lees ook: Het interview in het Algemeen Dagblad

Heb jij wel eens in de krant gestaan?

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge