Ik ben zo'n moeder die...-tag
Moederschap, Persoonlijk

Ik ben zo’n moeder die…-tag

Ik werd door Amanda van KiDDoWz getagd voor de Ik ben zo’n moeder die…-tag. Een tag waarin moeders 10 bekentenissen doen die aantonen dat moeders ook maar gewoon mensen zijn. Lees verder voor mijn bekentenissen…

Ik ben zo’n moeder die…-tag

De Ik ben zo’n moeder die…-tag werd bedacht door Marjo van Mar-Joya. Zij stelt: we kunnen niet allemaal dezelfde mama zijn, want we hebben niet allemaal dezelfde ouders, geschiedenis, omgevingsfactoren en kinderen. Wie weet kunnen we iets van elkaar leren! Dat zou geweldig zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens, al is het alleen maar om erachter te komen dat die andere moeders ook maar wat doen. Ik ben zo’n moeder die…

1. Geen thuisbevalling wilde

Heel even is het door mijn hoofd geschoten, een thuisbevalling. Maar altijd heb ik al geweten dat als ik ooit moest mocht bevallen van een baby, ik dit in het ziekenhuis wilde doen. Dan zou het veilig zijn met het medische personeel een druk op de knop bij me vandaan. Bovendien zou ik dan geen troep en zooi van de (aanloop naar de) bevalling in mijn eigen bed en huis hebben. Uiteindelijk móest ik twee keer in het ziekenhuis bevallen, dus werd de keuze eigenlijk al voor me gemaakt.

2. Bewust flesvoeding gaf

Als beginnende puber heb ik ooit een tante en plein public haar zoontje de borst zien geven en dat heeft zo’n (negatieve) indruk op me gemaakt. Ik bedacht me daarom toentertijd volgens mij al dat ik mijn baby flesvoeding zou geven. In de jaren voorafgaand aan het moederschap werd het gevoel om later flesvoeding te willen geven sterker. Een operatie zou de kans op het kunnen geven van borstvoeding verkleinen en ik wilde de vader van mijn kindje(s) ’s nachts het bed uit willen schoppen om de fles te kunnen geven. Ik heb zelf -lekker cliché, als baby niets aan flesvoeding overgehouden. Eigenlijk zag ik het gewoon helemaal niet voor me. Het paste niet bij me. Nog steeds niet.

Lees ook: 5 x wat ik tijdens de herfstvakantie had willen doen

3. De nagels van mijn kleuterzoon lakt

Weet je, er zijn voor meisjes zoveel meer dingen om jezelf mee te versieren. Denk aan elastiekjes en speldjes in je haar, kralenkettingen, make-up voor kinderen en roze nagellak net als mama. En dat laatste vindt mijn kleuterzoon van tijd tot tijd ook leuk, nagellak. En dan niet persé een stoere blauwe of andere donkere kleur. Nee, hij wil een roze kleur of iets wat daarop lijkt. Ik snap dat! Mij kan het absoluut niet schelen of hij nagellak wil -of een speldje in zijn haar, die fase heeft hij ook gehad. Ik lak dan ook regelmatig zijn nagels. En ondanks dat de actie LAK. door Tijn inmiddels is afgelopen, geeft mijn kanjer zo onbedoeld en onwetend met zijn gelakte nagels aandacht voor de kinderen met DIPG (kanker aan de hersenstam).

4. Weleens per ongeluk expres het tandenpoetsen ’s morgens vergeet

Om tijd te besparen zetten we voor we ’s avonds naar bed gaan de ontbijtspullen altijd op het aanrecht klaar. Voor mijn kinderen staat daar ook altijd een beker met tandenborstels en tandpasta bij. Het gebeurt me tijdens vrije dagen regelmatig dat ik na het ontbijt vergeet om hun tanden te poetsen. Vaak ontbijten Luuk en Sofie in de vakantie voor de televisie (ik ben zo’n moeder die… nummer 4a) en daarna rommelen we wat aan. Als we dan úren later de deur uit gaan -nee, dat is overdreven, soms gaan we de hele dag niet de deur uit (ik ben zo’n moeder die… nummer 4b) die beker tegenkom -vaak als ik al met mijn jas aansta, denk ik ‘laat maar, ik heb geen zin in gedoe’ en zet de beker dan weer netjes terug in de kast.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 42; de week van onze herfstvakantie

5. Geen licentiekleding voor haar kinderen koopt

Ik zou mijn kinderen er geen groter plezier mee kunnen doen, ik weet het. Jurken met Frozen erop, T-shirts met Dory, longsleeves met Cars of sokken van Paw Patrol. Je kent ze vast wel, van die licentiekleding. Luuk en Sofie krijgen steeds meer een voorkeur voor kleding. Helemaal goed, maar licentiekleding komt er echt niet in. Ik vind dat zo níet leuk! En Sofie is dat regelmatig niet met me eens. Zij is altijd in haar kast op zoek naar dat ene oranje -was voor de Koningsspelen en Koningsdag, T-shirt met Elsa’s Frozen erop. Noot: ik heb niets tegen bijvoorbeeld een puzzel van Frozen of een drinkbeker van Paw Patrol.

6. Oorknopjes bij haar peuterdochter laat schieten

Ik dacht altijd, als mijn kind er zelf om kan vragen -met een jaar of vijf en echt zeker weet dat zij ze wilt -met een jaar of zes, dan mag ze oorknopjes. Nou, en mijn dochter was twee en wilde al heel lang echte oorbellen. En Sofie besloot een paar maanden voor haar derde verjaardag binnen een week tijd om dag en nacht zindelijk te zijn. Daar kon natuurlijk niets anders tegenover staan dan echte oorbellen als superbeloning. Dus gingen we op een dag naar een juwelier in de buurt die bij peuters oorknopjes wilde schieten. Dat schijnt officieel niet bij elke (jonge)leeftijd te mogen worden gedaan -wist ik niet.

7. Haar kinderen weleens met een lege maag naar bed brengt

Oké, wij eten hier in huis wat de pot schaft. Alleen bij hoge uitzondering, zoals pittig eten dan pas ik het recept aan of dan maak ik iets anders klaar. Dus als je besluit om geen enkele hap te willen eten, niets te willen proeven, dan eet je niet. Prima! Maar je krijgt niets anders. Ook geen yoghurt of fruit toe. Toegegeven, mijn kinderen zijn goede eters en lusten bijna alles. Maar soms hebben ze zo’n bui en soms hebben ze gewoon geen trek. Heb ik ook weleens. Ze weten wat er tegenover staat en soms kiezen ze er bewust voor om zonder eten naar bed te gaan. Daartegenover staat dan weer wel dat ze niet hun bord hoeven leeg te eten om yoghurt of fruit te krijgen.

Lees ook: wintertijd; gevolgen en tips voor kinderen en ouders

8. Een hekel heeft aan schoonmaken

Ik kan heel goed opruimen. Weggooien kan ik ook heel goed, hoewel ik met de knutsel-, teken- en schoolwerkjes van Luuk en Sofie altijd even moet doorzetten. Maar schoonmaken… Daar heb ik zo’n hekel aan. Ik vind het zo ondankbaar en het liefst stel ik het altijd zo lang mogelijk uit. Mijn huis ziet er dus bijna altijd opgeruimd uit, maar je moet niet verder kijken dan je neus lang is. Als je met je vinger over de schouw gaat, dan is je vinger gegarandeerd grijs van de stof. Loop je op je witte sokken door het huis, dan zijn ze binnen vijf minuten zwart. Als je de rubbers in mijn koelkast checkt, dan wordt daar een meneer ‘niet vrolijk van’. Van dattum! Binnenkort verschijnt er een blog over de meest ondankbare klussen in huis. Misschien zie je deze er wel in terugkomen.

9. Soms net alsof doet dat ze niet doorheeft dat haar kinderen al heul lang tv kijken

Tijdens een lang weekend vrij, op een regenachtige dag, in de vakantie, you name it. Het is soms gewoon zo heerlijk om even je eigen ding te kunnen doen. Om alleen de was op te kunnen hangen, in een tijdschrift te kunnen bladeren of gewoon je koffie warm te kunnen drinken. Ik doe dus soms net alsof ik niet doorheb dat mijn kinderen al heul lang tv kijken. Of dat die dvd uit zichzelf weer opnieuw begint. Netflix legt het er trouwens altijd wel heel erg dik bovenop met z’n ‘ben je er nog?’. “Mama, je moet even klikken dat we er nog zijn…” Ja, ja, dat weet ik ook wel.

Lees ook: 10 x wat ik me anders had voorgenomen tijdens de opvoeding

10. Op de wc gaat zitten voor een beetje me-time

Ik ga weleens naar de wc voor een beetje me-time. Ik hoef dan niet mijn behoefte te dóen, maar ik heb er behoefte áán. Gewoon even niets. Met alleen mijn telefoon in mijn hand, zittend op de pot. Beetje door social media scrollen. En denk niet dat ik er daar dan mee ben hoor. Nee, mijn kinderen weten me ook daar gewoon te vinden. Ook daar komen ze hun ruzie met elkaar uitvechten. Ook daar krijg ik een kopje thee voor neppie of moet ik iets voorlezen. Maken ze het echt te bont, staat de ‘mámá’-teller op twee miljoen en komt het stoom uit mijn oren, dan draai ik weleens de deur op slot. Gewoon out of order! OUT OF ORDER!

Ik ben zo’n moeder

Ik ben zo’n moeder die dankbaar is dat ze haar kinderen heeft mogen krijgen en die onvoorwaardelijk van ze houdt. Zo’n moeder die overdag op zoek gaat naar een stuk behang om haar kinderen achter te plakken en er ’s nachts wakker van kan liggen als ze tegen ze heeft staan schreeuwen. Ik ben zo’n moeder die meezingt met K3 en ik ben zo’n moeder die fanatiek mee spaart om het verzamelalbum van haar kind vol te krijgen. Zo’n moeder die overvallen kan worden door zorgen en apetrots kan zijn op een tekening of knutselwerkje waar ze mee thuiskomen. Ik kan nog wel even doorgaan, want ik ben zo’n moeder… Misschien ken je haar wel?

Nieuwsgierig naar hoe anderen het doen

Ik ben zo’n moeder die nieuwsgierig is. Altijd nieuwsgierig naar hoe anderen het doen. Daarom vind ik dit soort tags ook altijd leuk om te lezen. En in dit geval ben ik nieuwsgierig naar Maarten van Papa’s Wereld en daarom tag ik hem. ‘Ik ben zo’n vader die…’ Zal hij ook maar wat doen?

De tag van Marjo verspreid zich als een olievlek door bloggersland. Hartstikke leuk! Wil je deze tag overnemen? Zet er dan een link bij naar Marjo.

Ik ben zo’n moeder die… (Her)kennen jullie haar? Ik ben benieuwd naar je reactie en lees deze graag terug in de comments hieronder.

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Amanda 17 januari 2018 at 22:19

  Leuk om jouw antwoorden te lezen!!! Enne sokken die zwart worden…hier ook hoor…haha!

  • Reply Cindy 18 januari 2018 at 15:11

   Dank je! Ik vond het leuk om de tag in te vullen -I ❤ tags. Over die sokken… Zo fijn dat het bij mij niet anders is dan bij jou😉

  Leave a Reply

  CommentLuv badge