De geboorte van mijn peuter
Kinderen

Het geboortekaartje van mijn peuter

Vandaag is het zover… Mijn peuter is jarig! Sofie is vandaag 3 jaar geworden. Mijn kleine meisje wordt echt groot! 3 jaar geleden maakten wij Sofie’s geboorte bekend met dit geboortekaartje. Hier lees je meer over het geboortekaartje van mijn peuter…

Babette Harms

De geboorte van mijn peuter

Altijd al heb ik de stijl van Babette Harms erg leuk gevonden. Dat zat hem in het kinderlijke van de tekeningen, van de teksten -ken je ‘liefebees’? en de heldere kleurkeuze. Na struinen op internet en in mappen met geboortekaartjes neuzen kwam ik er tijdens mijn zwangerschap van Luuk achter dat Babette ook geboortekaartjes maakte.

Het geboortekaartje van mijn peuter

Voor Luuk vond ik toen een kaartje waar ik helemaal verliefd op werd. En toen ik tijdens mijn zwangerschap van Sofie op zoek was naar een geboortekaartje voor Sofie was mijn keuze snel gemaakt. Hij lijkt erg op die van Luuk, alleen is het kaartje van Sofie te vouwen tot een driehoek die neergezet kan worden. Een leuk detail vonden wij.

Gedichtje

De geboorte van mijn peuter

Op de muur in Sofie’s babykamer, alweer 2 huizen geleden -iets met tropenjaren, hadden we een muursticker geplakt met het gedichtje van haar geboortekaartje:

Als jouw oogjes naar ons stralen,

stroomt de warmte door ons heen.

Deze liefde is oneindig.

Zoals jij is er geen één.

Ik vind de tekst nog altijd zo mooi en ontroerend. En het klopt gewoon! Nu, zelfs nu Sofie vandaag 3 jaar is geworden. Nu ze al een jaar een peuter is… Als haar oogjes naar mij stralen, dan stroomt er echt een warmte door mij heen. Sofie is mijn dochter! Mijn kleine meisje! Mijn poppie, tante pollewop, draakie en mijn trots! Ja, dat is het. Ik ben heel trots op haar. Want zoals zij is er geen een en mijn liefde voor haar is echt oneindig. Onvoorwaardelijk en oneindig.

Liefde

De geboorte van mijn peuter

In het geboortekaartje van Luuk staat een verwijzing naar onze trouwkaart en in Sofie’s geboortekaartje staat een verwijzing naar die van Luuk:

Liefde is het enige

dat zich vermenigvuldigt

als je het deelt…

Noem het een klein wonder dat ik (zo makkelijk en snel) zwanger mocht raken van Sofie. Blijkbaar was onze liefde in deze context spreekwoordelijk voldoende. Vat het op als een cryptische omschrijving van het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes. Of zie het als karma. Als je liefde deelt, zal het zich vermenigvuldigen. Wij hebben Sofie de afgelopen drie jaar al onze liefde gegeven. We kregen er al haar liefde voor terug (en ook driftbuien enz., ik weet het). Als Sofie in liefde kan opgroeien, kan ze dat ook delen. Dat is goed en dat is mooi.

Heb jij ook een gedichtje of een wens op het geboortekaartje van je kindje staan? Heeft deze een speciale betekenis? Ik ben heel benieuwd en lees graag je reactie in de comments.

Dank je wel voor het lezen en hopelijk tot volgende week!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge