Foto's in de Tuin week 9
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 9; onze voorjaarsvakantie

Leuk dat je komt kijken naar een nieuw overzicht van afgelopen week. Deze stond natuurlijk in het teken van het koufront uit Siberië. Welkom bij Foto’s in de Tuin week 9; onze voorjaarsvakantie.

Maandag

Foto's in de Tuin week 9
Vorige week begon de voorjaarsvakantie voor ons al wat eerder door studiedagen en zo. We hadden het toen ’s morgens nog wat druk gehad en daarom besloten we deze maandagochtend rustig aan te doen. Tenminste, als je huttenbouwen in de woonkamer rustig aan doen noemt. Luuk en Sofie waren heerlijk aan het spelen en ik nam het ervan.
Foto's in de Tuin week 9
’s Middags bakte ik een eitje voor de lunch en kreeg ik hulp van mijn souschefs. Zoals je op het aanrecht ziet staan, hadden mijn kleuter en peuter ook al plannen gemaakt voor na de lunch.

Foto's in de Tuin week 9
Ik vond het echter hoognodig belangrijk dat we ook even een frisse neus gingen halen. Dat ‘ie er bekant af vroor laten we maar even in het midden. We gingen ook even neuzen -toevallige woordgrap- bij de eendjes. De sloot was nog niet helemaal bevroren en het korstje brood dat we hadden meegenomen ging er goed in.

Dinsdag

Foto's in de Tuin week 9
Dinsdagochtend was het heerlijk weer. Koud, maar met dat zonnetje en goed ingepakt goed te doen. Kijk nou, dit bijzondere plaatje… De recreatieplas waar we in de zomer in spelen, was nu bijna helemaal bevroren. Hoe dan?! Ik blijf de kracht van de kou en het kunnen laten bevriezen van grote wateren fascinerend vinden.

Foto's in de Tuin week 9
Luuk en Sofie vonden het ijs ook fascinerend en met de beste takken die ze konden vinden gingen ze het ijs te lijf. Het kapot hakken van het ijs wilde niet echt meer lukken. Kleine wakken langs de rand waren een goed alternatief om op onderzoek te gaan.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 8; fietsend op weg naar de voorjaarsvakantie

Ze konden zien hoe dik het ijs was en hoe diep het water was. Dat je iets onder het ijs kon schuiven -hoor mijn moederlijke angst raad hierover het gevaar van ijs- en dat je van alles door het ijs heen kon zien.
Foto's in de Tuin week 9
De koekjes die gisteren op het programma stonden schoven door naar vandaag. Truien uit -ik had geen zin om deeg van mouwen af te pulken- en gaan. Zie je dat zonnetje al schijnen? We hebben zo’n heerlijke doorzonwoning, zelfs het winterzonnetje redt het tot de keuken.

Foto's in de Tuin week 9
Wat duurt wachten lang als je trek hebt…

Woensdag

Foto's in de Tuin week 9
Woensdagochtend was er wegens de vakantie geen peutergym, maar konden de kinderen tot en met zes jaar wel los in de turnhal. We moesten ervoor haasten, maar het was geweldig om bijvoorbeeld in de grote schuimbak -weer eens iets anders dan een ballenbak- te kunnen ravotten.

Foto's in de Tuin week 9
Na de turnhal gingen we nog even door naar Boekstart, want dat ging wel gewoon door in de vakantie. Mijn kleuter en peuter hadden geen zin om naar een verhaal te luisteren en ook geen zin om te knutselen. Ze kwamen om te spelen. Dit Smartmax viel zo in de smaak bij Luuk dat hij vroeg of we het konden lenen van de speel-o-theek.

Lees ook: cadeautips voor jongens van vijf jaar

Foto's in de Tuin week 9
Toen we tegen lunchtijd thuiskwamen bleken te tulpen er geen zin meer in te hebben. Die had ik even gemist. Ik gaf ze snel nog wat water en kruiste mijn vingers…

Donderdag

Foto's in de Tuin week 9
Donderdag moesten we wederom op tijd uit bed, omdat Luuk samen met een vriendje een cursus dierverzorging bij de kinderboerderij zou gaan volgen. We brachten de jongens er om 09:00u heen en rond 11:15u moesten we weer terug zijn.

Foto's in de Tuin week 9
En wat doen vier meiden -2 moeders en 2 zusjes- als ze moeten wachten? Koffiedrinken en appeltaart mét slagroom eten.

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 9
Pyjama’s all day… Of in elk geval in de ochtend. Hier houden we zo van! Op zich een normale tijd wakker zijn, maar daarna lekker aanrommelen in huis en niet van alles op tijd moeten doen.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 9
Zaterdagochtend werden we verrast met een flinke pak sneeuw. We waren sowieso van plan om ’s morgens het ijs op te gaan zoeken. Ik durfde dat alleen met mijn verrekte enkelbanden niet aan -iets met je op glad ijs bevinden. Het blijft wonderlijk, zo’n witte wereld.

Foto's in de Tuin week 9
Hoe geweldig is dit! We konden gewoon met de slee in de sneeuw op het ijs. Toegegeven: we -mijn hubster en ik- moesten wel even inkomen met het krakende ijs. We gingen naar een plek waar meerdere volwassenen en kinderen op het ijs waren. Zij waren er de afgelopen dagen ook al geweest en wisten dus hoe het zat met het ijs onder de sneeuw.

Lees ook: jodiumtabletten; waar laat jij ze?

Foto's in de Tuin week 9
We werden ervan overtuigd dat krakend ijs niet breekt niet en dus kon het genieten beginnen. Sleeën, glijden, met klasgenoten -die er toevallig ook waren- spelen, sneeuwballen maken en een sneeuwballengevecht houden. Alles was mogelijk óp het ijs.
Foto's in de Tuin week 9
Op weg naar huis bedacht de kleuter dat ze nog geen sneeuwengeltjes hadden gemaakt. Ze lieten zich ter plekke op een mooi stuk onbelopen sneeuw neervallen en maakten er een. Dat het in de voortuin van onbekenden was, dat deed er even niet toe.

Zondag

Foto's in de Tuin week 9
Zondagochtenden zijn om te relaxen. Na 08:00u kropen Luuk en Sofie bij ons in bed en keken zij televisie, terwijl wij rustig wakker konden worden. Ik zeg: beter! Daarna ging ik aan de slag voor Sleutel in de Tuin.

Hoe was jullie voorjaarsvakantie?

Lieve groetjes van Cindy
Affiliate links

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge