DIY, Kinderen, Lifestyle, Persoonlijk

Plog: Foto’s in de Tuin week 8; Carnaval, vakantieprogramma en Voorjaar in de Tuin

Hi! Welkom bij weer een nieuwe Plog: Foto’s in de Tuin week 8. Een week die in het teken stond van Carnaval, van het vakantieprogramma, van het Voorjaar in de Tuin en nog veel meer. Vooral het Carnaval was wel even een dingetje. Kijk je weer mee?

——–MAANDAG——–

Afgelopen vrijdag was Luuk zodanig opgeknapt dat hij zowel ’s morgens als ’s middags naar school ging. Hij had het weekend om weer op krachten te komen en dat was goed gegaan. Er waren geen bijzonderheden meer en dus brachten Sofie en ik Luuk deze maandag dus gewoon weer naar school.

Nadat we Luuk naar school hadden gebracht gingen we naar de supermarkt om wat verse spullen te halen. Daarna wilde ik snel nog wat winkels inschieten om alvast naar voorjaarskleding te kijken en bedacht ik me eigenlijk te laat dat het maandag was. Tot Luuk naar school ging, ging ik op dinsdag altijd voor de verse boodschappen en stond ik om 09:00u te wachten tot de eerste kledingwinkel openging.

Ik heb serieus nooit gedacht dat ik dat zou doen; voor een dichte winkeldeur wachten tot de winkel openging.

Maar goed, de dinsdag bleek dus maandag te zijn en heb ik snel op Google gekeken voor de openingstijden van de volgende winkel op de route en of deze al wel open zou zijn. Op de foto hierboven zie je dat de winkel open was. Het animatieteam (lees: mama) had ingeslagen ter voorbereiding op het vakantieprogramma.

Toen we thuiskwamen ging ik de boodschappen opruimen en trof ik Sofie zo aan. Ze belde met onze oude huistelefoon, die nu al speeltelefoon dient, met opa om te vertellen wat we tot dan toe allemaal hadden gedaan.

Bellen en zitten op hun bureautje, dat doet ze steeds vaker. Ik zou niet weten van wie ze dat heeft!?!

Op maandag kon Luuk eindelijk, ietwat gearrangeerd, de liefde verklaren aan zijn Valentijn. Vorige week zag je bij Foto’s in de Tuin hoe Luuk, ziek van de Roodvonk, een lieve kaart kreeg van zijn Valentijn. Hij had al iets voor haar geknutseld en mompelde nog dat ik zijn Valentijns knutsel aan haar moest geven. Door de Roodvonk zat dat er dus niet in en hier kon het eindelijk gebeuren. Even snel op de gang bij de kleuters. Ahhh…

——–DINSDAG——–

Oeps! Óf ik heb geen foto’s gemaakt op dinsdag óf ik heb ze zo goed opgeborgen dat ik ze niet meer kan vinden -heb ik weleens last van-. Ik kan in elk geval geen foto’s van deze dinsdag vinden. Nou was het ook niet bijzonder hoor. Het was mijn ‘kantoor dag’ en Sofie besloot dat ze ’s middags niet hoefde te slapen. Van ‘kantoren’ tussen alle bedrijven door is dus niet veel terecht gekomen.

——–WOENSDAG——–

Deze woensdag vierde Luuk voor het eerst Carnaval op school. Op Instagram kon je zien hoe Luuk deze ochtend verkleed naar school ging. Althans, dat was het plan.

Vorige week vertelde ik hem wat Carnaval is en dat hij verkleed naar school mocht gaan. Hij was heel duidelijk hoe hij verkleed wilde, als politie. Dat scheelde mij weer een hoop geregel, want in de verkleedbak zat van alles om als politie verkleed te gaan. Gisteravond had ik alles nog van naam voorzien, want tjonge jonge, ik stond er even niet bij stil hoeveel kleine accessoires er bij dit ‘kostuum’ zaten. Een badge, handboeien, een fluitje, een portofoon, een stopbord, een politie-hesje en als klapper op de vuurpijl een helm, met scherm én een sirene. Dat van die sirene werd een beetje anders…

Luuk werd huilend wakker (gemaakt) en zocht gelijk te strijd op. Hij was niet vooruit te branden, huilde nog meer en schreeuwde zelfs. Hij wilde van alles en toch eigenlijk helemaal niets. De spanning droop van hem af. Voor de vorm heb ik thuis nog wat foto’s gemaakt, maar dat ging niet van harte. Op weg naar school werd het niet veel beter. Het was die dag regenachtig weer en dus werden veel kinderen met de auto gebracht. Immers, regen en wind hebben geen positief effect op je Carnavalskostuum.

Goed, wij moesten dus een stuk lopen van de auto naar school en opeens liepen er twee zakken patat achter ons. Fantastisch! Luuk heeft even om hen moeten lachen. Let wel: even! Ze achtervolgden hem -logisch-, maar hij werd er nerveus van. Voor hem schoten er twee grote gasten met een gigantische hanenkam in de meest spectaculaire kleuren langs. Wederom, fantastisch! Maar niet voor Luuk. Tussendoor spotte hij nog een kindje dat ‘gewone kleren aan had’, maar dat was volgens mij een jonkie die zijn/haar grote broer/zus naar school bracht.

Op school was het in de gang druk met uitgelaten verkleedde kinderen en in de klas werd het er niet beter op. Gezellige moeders met hun smartphone of camera in de aanslag om dit leuke moment vast te leggen. Ik stond ook met mijn smartphone klaar, maar het was eigenlijk al wel duidelijk dat ik hem weg kon stoppen. Geen gezellige toestanden voor mij. Voor Luuk! Maar ahhh, maar wat zagen al die kleuters er lief en ook stoer uit. En wat vonden ze het (bijna) allemaal leuk!

Bij Luuk was de spanning ondertussen niet meer te houden en begon hij te huilen. Zo zielig! Hij wilde niet meer, want hij vond het te spannend. Dat snapte ik zo goed! Van hem mocht ik niet weggaan en anders wilde hij met me mee. Samen met Sofie ben ik bij hem gebleven. Ook zij keek haar ogen uit. Ik heb hem dicht bij me gehouden, getroost en verwoord wat hij zag. Tot op een gegeven moment de juf voorstelde dat iedereen bij elkaar kwam voor de groepsfoto. Zonder weerstand kreeg ze Luuk mee en hierboven zie je hem, kijkend van de juf naar mij en weer terug, zittend tussen de andere kleuters. Wat een spanning!

Daarna pakte de juf de draad weer op alsof het even een normale schooldag was en moest iedereen op zijn eigen plekje gaan zitten, zodat ze kon uitleggen wat de kinderen die ochtend konden verwachten. Dat deed Luuk gelijk en toen ben ik, net als de andere moeders de klas uit gegaan. Ik heb nog wel vijf minuten op de gang staan afwachten hoe het met Luuk zou gaan, tot ik een seintje kreeg dat het goed ging en ik kon gaan. Dat was wel even een momentje hoor. Hem los moeten laten! Mijn kleine boeffie! Deze wereld was nog even te groot voor hem.

Om 10:00u gingen Sofie en ik naar de Boekstart lees- en speelochtend om vervolgens eerder bij Luuk te gaan kijken hoe ze met de hele school polonaise aan het lopen waren in de grote hal. Het was flink zoeken in die drukte, tot ik op een gegeven moment ‘daar is mama!’ hoorde. In alle drukte was het voor mijn kleuter aan de hand van een stagiaire vooral kruisen, buiken en ruggen kijken en was hij opgelucht dat hij uit de drukte weg kon en in de klas nog even een masker in kon kleuren.

Opvallend genoeg was er van de ‘politie’ niets meer over. Hij had alles uitgedaan, eigenlijk al voordat hij eerder deze ochtend op zijn eigen plekje moest gaan zitten. Ik moest even zoeken, maar uiteindelijk vond ik alle onderdelen van zijn kostuum en ging bij vrolijk mee naar huis. Tijdens de lunch hebben we nog uitgebreid over Carnaval op school gesproken. Over hoe het deze keer was en over hoe het een volgende keer misschien anders zal zijn. Gelukkig hoeft hij zich daar over een jaar pas weer mee bezig te houden.

——–DONDERDAG——–

Voor Luuk was na het Carnaval de voorjaarsvakantie begonnen en Sofie ging deze ochtend nog naar de peuterspeelzaal. Samen met Luuk bracht ik haar en was hij weer terug op zijn oude nest. Sofie ging haar gangetje. Ze zat al lang en breed te kleien en wilde ons nog net aan een kus geven toen we weggingen. Wat een verschil met een halfjaar geleden! Toen moest ik haar huilend van mijn been peuteren en in de handen van een juf duwen om weg te kunnen komen. Op zo’n moment ben ik erg trots op mijn kleine meisje! Sowieso trouwens en zeker als ze tijdens de lunch vertelt dat een ander kindje verdrietig was en dat ze had gezegd dat mama hem straks weer kwam halen…

Toen Sofie weer thuis was, begon de voorjaarsvakantie echt. Wat is er dan leuker om tijdens een stormachtige middag de speelgoedbakken om te gooien en van Lego Duplo en Hubelino een knikkerbaan te maken. Let wel: dit was leuk tot Sofie uit bed kwam. Daarna was het ruzie!

Simsalabim… Ik wou dat die was opgevouwen was!

Het animatieteam (lees: mama) moest een wijziging doorvoeren in het vakantieprogramma. Plan B, in verband met regen buiten en plan C, in verband met ruzie binnen. Luuk en Sofie moesten uit elkaar. Sofie ging knutselen en Luuk ging samen met mij Serranoham Twisters maken. Hier keurt hij het eindresultaat. Sofie vond ze ‘niet zo lekker’, zoals ze dat momenteel van heul veel dingen vindt. Disclaimer: let niet op de Hedera op de achtergrond; een bezoek aan het tuincentrum is toegevoegd aan het vakantieprogramma. Oeps!

——–VRIJDAG——–

De ochtend van de tweede dag van het vakantieprogramma: naar het krijspaleis. We gingen met vier andere kleuters die ook al vakantie hadden en helaas bleken er nog veul meer kleuters al vakantie te hebben. Het was best een beetje druk! Neemt niet weg dat Luuk en Sofie het erg naar hun zin hadden.

Mijn koffie heb ik zelfs een keer warm kunnen drinken!

Pauze!

Afsluitend aten we in het krijspaleis met z’n allen een tosti en daarna gingen we naar huis. Sofie bedacht dat een klein uurtje slapen, na zo’n vermoeiende ochtend wel genoeg was en dus ging Luuk alvast aan de slag met de stofzuiger. Hij wilde graag een nieuwe treinbaan bouwen, maar dat mocht van mij pas als ik had kunnen stofzuigen. Je moet weten dat die geweldige banen van hem hier altijd een paar dagen blijven liggen. Naast dat ik mijn nek erover breek, kan ik ook nauwelijks met een stofzuiger door de woonkamer. Op zich natuurlijk geen enkel probleem, maar als je je voorstelt dat ik een kleuter en een peuter in huis heb…

Het vakantieprogramma van die middag werd gewijzigd. Het bleek onverwacht mooi weer te zijn geworden dus gingen we naar buiten, de tuin in. We gingen het voorjaar zoeken in de tuin. Elke dag ontdekken we weer nieuwe voorjaarsbloeiers die uit de grond komen. Erg leuk, want eind september hebben we bolletjes in de grond gestopt en nu is het steeds een verrassing wat er waar op komt. Noem het een soort verlengde zwangerschapsdementie… Hier komt links onderin ineens een hyacint uit de grond.

Het had zo hard gewaaid dat er een flinke berg blaadjes in onze tuin was gewaaid. Werkelijk waar: wij zitten in de foute hoek! Waar komen in vredesnaam nu nog al die bruine blaadjes vandaan?! Maar goed, een leuk klusje voor Luuk en Sofie om samen de blaadjes op te vegen en in de Gft-container te kiepen. Het ging niet zonder slag of stoot, maar het is gelukt.

Van deze Japanse Roos (Camellia) zijn de bloemen heel mooi. Daar is alleen nog weinig van te zien. Ze staan al heel lang in knop, maar bloeien, ho maar. Dat, terwijl ze vanaf februari tot en met mei zouden moeten bloeien. Ehhh, februari is al bijna voorbij!

’s Avonds ga ik met andere mama’s proosten op onze kleuters. Gesellugheit! We kennen elkaar van de pufclub en noemen ons cluppie ‘Generatie 2013’. Een paar keer per jaar spreken we met of zonder kinderen af en via Watsapp houden we elkaar op de hoogte van alle leuke en minder leuke dingen uit het leven van en met onze kleuters. Misschien is het weleens leuk om wat uitgebreider op ‘Generatie 2013’ in te gaan.

——–ZATERDAG——–

Deze ochtend besloot Sofie een nieuwe trend te zetten: over mijn kleding trek ik mijn badjas aan en in plaats van mijn kekke laarsjes trek ik mijn sloffen aan. En om geheel in stijl te gaan, laat ik mijn haren ongekamd los langs mijn hoofd hangen. Peuters!!! Je krijgt er zoveel voor terug…

En dan bewijst het maar weer dat niet alleen vrouwen van (online)shoppen houden, ook mannen houden ervan. Hier komt een hele lading nieuwe nette schoenen voor Jeroens werk binnen en gaan de mannen even kijken, vergelijken, passen en retouren.

Na Sofie’s middagslaap maken we er een spelletjesmiddag van. Momenteel vinden Luuk en Sofie het geweldig om Uno Extreme te spelen. Het slaan op de knop en dan afwachten of er kaarten worden geworpen vinden ze erg leuk en ook wel een beetje spannend. Ze hangen er vaak met hun neus tegenaan. Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat ze ondertussen allerlei dingen leren. Ze leren op hun beurt wachten, zich aan (spel)regels te houden, kleuren te vergelijken en op plaatjes te letten. Maar wat vooral leuk is aan het spelen van een spelletje, is dat je het samen doet. Luuk speelt het spel al alleen en Sofie en ik doen het samen.

——–ZONDAG——–

Deze ochtend ga ik al vroeg naar mijn ‘kantoortje’, omdat ik veel wil doen. Lang leve de voorjaarsvakantie! Je komt nergens meer aan toe! Terwijl ik bezig ben met deze Foto’s in de Tuin, krijg ik via Watsapp deze foto van beneden door. Luuk showt trots de sterke werkers die hij met Construxions bouwde. Construxions kreeg hij voor zijn vierde verjaardag. Binnenkort schrijf ik er een review over.

En zo zijn we alweer aan het einde gekomen van deze Plog: Foto’s in de Tuin en is week 8 alweer voorbij.

Week 9 zal in het teken staan van de voorjaarsvakantie en zal het animatieteam (lees: mama) overuren draaien. Er staan een paar afspraken buiten de deur op het programma, het gewone leven gaat ook gewoon door en als we thuis zijn hoop ik dat er tussen mijn kleuter en peuter enige pais & vree heerst en dat we veel naar buiten kunnen.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en om een kijkje te nemen in mijn leven.
Laat het me weten bij de reacties!
Ik zou het leuk vinden als je deze post zou willen delen. Voor jou een kleine moeite en mij doe je er een groot plezier mee.
Dank je wel voor het lezen en tot de volgende keer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Inge Scholtes 27 februari 2017 at 16:23

  Was weer leuk om te lezen. Dit keer niet zo lang als de vorige (met twee kinders in huis ben je blij als je ff tijd heb om te lezen).
  Wij hebben trouwens de vogelvoerbekers of hoe noem je ze? ook gemaakt! Kan ik ook een foto plaatsen bij de reactie?

  • Reply Cindy 28 februari 2017 at 19:53

   Leuk dat je reageert! Dat de vorige Foto’s in de Tuin aan de lange kant was, heb ik al meer gehoord. Goed dat je het aangeeft. Ik ga er rekening mee houden. Leuk dat jullie de ‘vetbollen 2.0’ ook hebben gemaakt! Hier zijn de bekers al bijna leeg. Ik zou het leuk vinden om die van jullie te zien. Geen idee of het kan, maar misschien kun je een foto kopiëren en plakken in je reactie.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge