Foto's in de Tuin week 8
Lifestyle, Persoonlijk

Foto’s in de Tuin week 8; fietsend op weg naar de voorjaarsvakantie

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Een week die begon met een ‘little chick on a mission’ en eindigde op de markt. Daartussenin maakten we weer een heleboel mee. Kijk mee naar Foto’s in de Tuin week 8; fietsend op weg naar de voorjaarsvakantie.

Maandag

Foto's in de Tuin week 8
Het is maandagochtend als ik Sofie hoor vragen of ze zo een paar druiven mag eten. Natuurlijk mag dat en als ik beneden kom zie ik dat ze alvast is begonnen met plukken. Madame is op het aanrecht geklommen en heeft even zelf een bakje uit de kast gepakt. Blijkbaar heeft ze trek…
Foto's in de Tuin week 8
Mijn peuter heeft een missie… Ze wil voor haar 4de verjaardag, op 6 juni pas -al; what’s in a name *snik*- een grote meidenfiets van ons krijgen. Net zoals Luuk dat van ons voor zijn 4de verjaardag kreeg. Op zich vinden we dat natuurlijk prima, maar dan moet ze wel zonder zijwieltjes kunnen fietsen. Nu is Sofie dus een ‘little chick on a mission’ en wil ze steeds oefenen met fietsen. En verd*md, ze kan het gewoon!

Dinsdag

Op dinsdag hebben geen van de gemaakte foto’s dit weekoverzicht gehaald. Ik schreef ’s morgens mijn krabbels uit van de vergadering de Centrale Oudercommissie de avond hiervoor en mailde deze door naar mijn achterban. Ik regelde nog wat andere dingen voor de aanstaande vergadering van de Ouder Commissie en regelde nog wat andere zaken achter de laptop. Een ouderwetse regelochtend dus, gelukkig zonder baby die ook iets wil regelen… Helaas wel met een peuter die zich er regelmatig mee wilde bemoeien.

Kijk ook: Foto’s in de Tuin week 7; feestjes en Valentijn

’s Middags was ik even kinderloos en kroop ik wederom achter mijn laptop, maar nu voor Sleutel in de Tuin. Pfff… De voorjaarsvakantie hijgt in mijn nek en die begint dit keer vroeg bij ons. Ik hoopte wat vooruit te kunnen plannen.

Woensdag

Foto's in de Tuin week 8
Hoe noemen ze dat? Blurry, but perfect! Dit is Sofie in actie tijdens de peutergym op een van haar favoriete onderdelen. Bij binnenkomst hangt ze het liefst gelijk in de ringen en zwiert en zwaait dan heen en weer. Of ze draait zich in de ringen, sluit haar ogen, trekt haar voeten op en laat zich uitdraaien. Vroeger vond ik dat ook geweldig. Nu word ik er al misselijk van als ik ernaar kijk.
Foto's in de Tuin week 8
“Mama, gaan we nog een lekkerebekje halen?” Haha… Sofie heeft een nieuw visje bij de visboer ontdekt, een lekkerebekje. Voor mijn dochter met haar lekkere bekkie gingen we na de gym door naar de markt. Natuurlijk haalden we voor iedereen een visje.
Foto's in de Tuin week 8
Na een middag binnenspelen -en schminken- gingen we aan het einde van de middag nog even naar buiten om te luchten te oefenen met fietsen. We hadden nog een kapje brood over en dus gingen we de eendjes voeren.

Donderdag

Foto's in de Tuin week 8
Voor Luuk was de voorjaarsvakantie al begonnen door een studiedag. ’s Morgens haalden we de weekboodschappen met z’n drieën en ’s middags ging Sofie naar de peuterspeelzaal. Luuk kon rustig alleen en lekker lang knutselen, zonder dat zijn zusje met hem mee wilde doen. Ik maakte hiervan gebruik en kroop nog even achter mijn laptop.
Foto's in de Tuin week 8
Het was koud, maar heerlijk weer en Sofie wilde weer oefenen met fietsen. Het fietsen met wanten aan vond ze niet fijn en deze trok ze steevast uit. Het fietsen ging steeds beter. Ze kon al zelf opstappen, vaart maken en doortrappen. Remmen blijft nog wel een dingetje, want dan gooit ze gewoon haar ankers voeten uit en sleept ze over de grond tot ze stil staat tegen een hek of boom.

Lees ook: 10 x budgetvriendelijke activiteiten voor tijdens de voorjaarsvakantie

Vrijdag

Foto's in de Tuin week 8
Op vrijdag had ook Sofie vakantie en zaten broer en zus om 09:00u al aan de knutsel. Het project waar Luuk donderdagmiddag mee aan de slag was gegaan, vond hij zo leuk dat hij dit ook voor en met Sofie wilde maken. Ik deed een poging om gezellig bij hen aan tafel een tijdschrift te lezen met een kop koffie erbij. Ik kan zeggen dat dit zowaar lukte. Whoop whoop, laat de vakantie maar beginnen!
Foto's in de Tuin week 8
Het was aardig weer buiten en dus besloten we na het knutselen naar de kinderboerderij te fietsen. Althans, Luuk en Sofie op de fiets en ik er een soort van rennend achteraan. Viel nog altijd niet mee met mijn verrekte enkelbanden. Gelukkig kwamen we zonder ongelukken aan en konden mijn kleuter en peuter aan de slag. Konijnen borstelen, cavia’s voeren, vegen, kleuren en spelen. Ze konden er weer van alles doen.

Foto's in de Tuin week 8
Natuurlijk gingen we ’s middags nog even naar buiten -iets met gelucht moeten worden; is de vakantie al voorbij? en maakten we een rondje in het bos. Het was best wel koud, ondanks dat we ons goed hadden ingepakt. Eenmaal thuis waren we er wel een beetje klaar mee en warmden we ons op met warme chocomelk bij de openhaard en de televisie.

Zaterdag

Foto's in de Tuin week 8
Het eerste wat Sofie deze zaterdagochtend zei was dat ze zin had om een feestje te vieren. Dat vond ik prima, gezellig en gingen we regelen. Haar idee was dat ze graag een kaarsje uit wilde blazen. Dus toen ze haar ontbijt voorgeschoteld kreeg, moest daar een kaarsje -een maxilicht in dit geval- op en zongen we een liedje. Het ging iets in de trant van: vandaag is het feest hoera, hoera, dat kun je wel zien, want het is zaterdag!! En zo verder. Peuter blij.

Maak ook: [DIY] Vetbollen voor tuinvogels maken

Natuurlijk moest er bij het volgende dat werd gegeten ook een liedje worden gezongen en een kaarsje worden geblazen. En natuurlijk wilde Luuk dat ook. Je begrijpt dat we het liedje niet een keer hetzelfde hebben gezonden en dat ik blij was dat het feestje voorbij was.

Zondag

Foto's in de Tuin week 8
Zaterdagavond ging mijn hubster met vrienden op pad. Hij ging naar Ahoy, naar Back 2 the 90’s. Feesten met je maten op de muziek van vroeger. Toen ik allang op bed lag -ik moest er immers erg vroeg uit de volgende ochtend- bleek hij dit hart naar me te hebben geappt. Ahhh… Rond 03:00u was hij thuis en ruim 2½ uur later ging mijn wekker.
Foto's in de Tuin week 8
Hier zit ik om 06:56u al even in de auto op weg naar Leiden. Het vroege opstaan viel me gelukkig mee, ondanks dat mijn hubster om 03:30u in bed kroop. Het zo vroeg richting Leiden rijden deed me denken aan de tijd dat ik nog vroege diensten draaide. Ik zat dan zelfs nog eerder in de auto, want dan moest ik om 07:00u al in Oegstgeest zijn. Het maakte niet uit dat het buiten -2.5°C was. Binnen stond de stoelverwarming voluit en was het snel 21°C. Heerlijk!

Foto's in de Tuin week 8
Wat ook heerlijk was aan het zo vroeg op pad zijn, zeker op zondag, is dat het heel rustig is onderweg. Je bent op momenten de enige op de weg. Ook zijn er rond dit tijdstip bijzondere vergezichten te zien. Dat is nog eens een goedemorgen!
Foto's in de Tuin week 8
Ik moest zo vroeg mijn bed uit, omdat ik samen met mijn moeder op de XXL Vlooienmarkt zou gaan staan. Spullen, speelgoed en kleding -van vooral de kinderen- verkopen. Zodra ik met de eerste doos binnenstapte was de handel aan. Geweldig!
Foto's in de Tuin week 8
Ondertussen kreeg ik van het thuisfront deze foto doorgestuurd. Luuk en Sofie hadden uitgeslapen en deden het rustig aan. Doen ze anders nooit…

Begon de voorjaarsvakantie bij jullie ook al vroeg?

Lieve groetjes van Cindy

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge